Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V kraji vinic na jižní Moravě, v malebných Pálavicích, budeme sledovat další osudy jejich obyvatel. Opět se setkáme s Michalem Janákem, předsedou JZD Rozvoj a vinařem tělem i duší, který musí tentokrát řešit víc problémů než jen svůj žlučník. Má starosti se stavbou sušírny kukuřice a navíc se ostře postaví proti názorům nového předsedy Urbana, který chce v družstvu zavést přidruženou výrobu nábytku. Do celé záležitosti se připlete podnikavý pan Weber – zloděj a podvodník, který Janáka připraví o velké peníze. Michal však společně s přáteli zosnuje plán jak podvodníka nachytat na hruškách a navíc získat zpět družstevní peníze i svoje úspory… Film Zralé víno je volným pokračováním komedie Bouřlivé víno z r. 1976. (TV Prima)

(více)

Recenze (111)

kingik 

všechny recenze uživatele

Prostřední díl trilogie opět nacpal film k prasknutí tehdejšími hereckými bardy, ale mně se tak všichni zprotivěli, že mám sto chutí vpálit odpad. Nikoho z nich chválit nehodlám. Solidní známky jsou za pěknou kameru, tklivou hudbu a řemeslně dobrou režii. Jinak jako téma děsné a herecky neupřímné. 30% ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Zatímco Bouřlivé víno bylo něco a la Menzelův (a Svěrákův mj.) Kdo hledá zlaté dno, tohle je už zábava. A paradoxně, soudruzi si možná mysleli, že když bude šíbr a podvodníček v klasickém podání na konci potrestán, nikoho nenapadne, jak něco podobného může být v onom dokonalém socialismu možné? No, nakonec i když ne poslední v řadě - Jiří Sovák udělal v tomhle případě něco, co mi udělalo obrovskou radost - fláknul po hubě onu kreaturu Krause, jednu z nejodpornějších tváří normalizačního filmu, který se ve vedlejších roličkách nacpal všude a dneska se prezentuje jako jeden z mnoha strašlivě poškozovaných a utlačovaných komunisty. A nejvíc mě pobavilo, že sám kdesi vykládal, že mu jí Sovák vytankoval na férovku - žádné markýrování. Když za komančů celkem nadstandardně placení herci hráli v režimem požadovaných filmech, byl to strašlivý útlak a problém, když dneska hrají v s...ch na komerčních televizích a dokonce v reklamních spotech, které jsou jenom výjimečně celkem zábavné (že pane Trojane juniore...), tak si to omluví v zásadě úplně stejně . složenky se musely platit tehdy stejně jako dneska. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Příběh z jihomoravské vesnice. Scénář: Miloš Macourek, Jan Kozák, Svatopluk Novotný. Kamera: Emil Sirotek. Hudba: Karel Svoboda. CHYBA VE FILMU - Na začátku filmu jede Iva Janžurová s Jiřím Sovákem v trabantu. Vždy, když je záběr zevnitř vozu, mají puštěné stěrače, a to při vysoké frekvenci. Při každém záběru z venku jsou však stěrače vypnuté..... DIALOG - Děda Skřivánek: Řvou tam jako paviáni. Děda Maruštík: Tady vidíš, co dělá z lidí alkohol. Zvířata!........... ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, které tentokrát (alespoň pro mě) nekraluje Menšík, nýbrž Sovák coby plukovník... A Kopecký jako záporák též výborný. Jednou za čas se na to podívat dá a ta hodinka a půl uplyne jako voda... Ale za vrchol Vorlíčkovy kinematografie bych to rozhodně nepovažoval. Ale zaplať pánbůh, že oproti prvnímu dílu (Bouřlivé víno) ustoupila politika trošku do pozadí, je to snesitelné. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Musím se zmínit o tomto snímku jen stručně. Vše podstatné jsem již napsal k prvnímu dílu. Tam jsem také uvedl, že z trilogie je nejlepší tento díl a za tím si stojím. A může za to hlavně přítomnost Jiřího Sováka. Ten totiž film velmi podstatně oživí. Bez jeho, troufám si klidně použít toho slova, geniálního výkonu by byl snímek podstatně nudnější. Nejen jeho opilecké představení, ale i celý herecký výkon filmu dost pomáhá. Jinak si ale nemůžu pomoct, přestože mám české filmy rád, a na tento film se nejen kvůli panu Menšíkovi, paní Janžurové a dalším vynikajícím českým hercům, rád podívám znovu, objektivně řečeno, jedná se o dost průměrný snímek. Kromě scén s panem Sovákem se zase nezasmějeme toliko, abychom se za břicho popadali. Ani děj není nijak napínavý či snad nečpí přemírou zajímavosti. Scénář je mdlý a vrcholem je závěrečná scéna, která se fakt nepovedla. Jedná se o chvíli, kdy pan Menšík s panem Němcem uniká před rozjetým autem. Zkrátka...z tohohle se dalo vytěžit víc. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Poté, co se Semerád (Jiří Sovák) probouzí s kocovinou, ptá se Růženy (Iva Janžurová), kolik je hodin. Dostává se mu odpovědi, že půl osmé, avšak budík vedle něj ukazuje 17:40. (ViktorD)
  • Ve filmu hrálo šedesát dva herců. (carrot)

Reklama

Reklama