Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Boba Fett (Temuera Morrison), který už není nájemným lovcem, objevuje na Tatooinu své nové já po boku Fennec Shand (Ming-Na Wen). (Disney+)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (278)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[77%] No sláva  - začíná mě toto seriálové universum ze světa SW bavit. První série Mandalariana nebyla špatná, ale soustředila se spíš na špičkovou, ale přehnanou akci. Druhá série byla už o něco lepší a tento BOBA FETT seriál, který navazuje hned na tu druhou sérii Mandaloriana mi přišel ještě o další kousíček lepší. Hlavní představitel Boba Fett mě bavil, akce byla zdařilá a oceňuji, že nebyla tak přehnaná. Dokonce i samotný Mandalorian se zde po cca půli seriálu objeví a má tu dost výraznou roli. Potěší i jiné známé postavy včetně digitálně upraveného Luka Skywalkera, jehož vlastní epizoda mě zde totálně nadchla. Určitě to má své mouchy, zpočátku mi vadilo to časové prolínání, ale poté jsem se v tom už orientoval. Finální díl byl akční, ale až moc destruktivní, ale nevadí. Dějově to bylo celkem jednoduché, ale určité aspekty bych tam doladil. Hudba byla dobrá. No, víc bych k tomu asi nenapsal, nejsem úplně ohromen, ale slušný počin to je. Těším se na třetí sérii Mandaloriana, která bezpochyby na toto naváže. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jon Favreau a Dave Filoni, hlavní tvorcovia seriálu, zodpovední aj za Mandaloriana, opäť trochu rezignovali na príbeh, namiesto toho vsádzajú hlavne na fanstránku. Svedčí o tom už samotný fakt, že u Disneyho vypočuli priania fanúšikov a nadelili im sólový projekt obľúbeného vedľajšieho charakteru. Vzkriesením požitého Boba Fetta, z ktorého je zrazu kladný hrdina, však plnenie fan vlhkých snov zďaleka nekončí. Do príbehu zasiahnu aj iné - rôznou mierou významné - postavy z predošlých SW titulov. Väčšinu z nich diváci a diváčky určite znovu radi uvidia, má to však jeden „malý“ háčik. V dvoch na seba nadväzujúcich epizódach sa totiž dej takmer kompletne odkloní od hlavného príbehu a stane sa v podstate treťou sériou Mandaloriana. Problém nie je v samotnej odbočke či jej konkrétnej náplni, ale v tom, že v dvoch zo siedmich epizód sa hlavný protagonista objaví len na krátky a bezvýznamný moment. Pôsobí to dojmom, ako keby si tvorcovia po štyroch epizódach uvedomili, že centrálny dej a samotný Boba, ktorého Morrison hrá trochu nudne, vlastne nie sú dostatočne nosným materiálom a tak zrazu radšej uhli k iným (a spoľahlivejším) postavám, aby publikum náhodou o seriál nestratilo predčasne záujem. Výsledkom je trochu podivný zlepenec dvoch (pôvodne) samostatných seriálov. Pritom k niečomu takému vôbec nemuselo dôjsť. Je však isté, že pokiaľ tento seriál uprednostníte pred Mandalorianom, nemáte ani za boha šajnu kto je ten strieborný Mandalorian a už vôbec nemáte potuchy čo to má so sebou za zeleného plyšáka. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak už i Boba Fett se dočkal vlastního seriálu. Začíná to flashbackem, jak se dostal z útrob Scarlacca v Epizodě 6 a co dělal u Tuskenů. Sledujeme jeho snahu stát se vládcem podsvětí Tatooinu. Moc se mu to ale nedaří a naráží na odpor. Akce je celkem slušná. Postupně sledujeme jeho přebírání moci na Mos Espem a jeho minulost prostřednictvím flashbacků. Prožije nějaký čas s Tuskeny na Tooinu a docela se s nimi sblíží. Pak jen vidíme cestu za pomstou a boj o moc. Objeví se tu spousta známých postava a propojí se to i s Mandalorianem. Finále je dost epické, ale ne každému asi sedlo. Uvidíme, jestli to je vše, nebo se o něj dočkáme ještě něčeho. Někomu vadí odlišné uchopení postavy proti minulosti. "Přejete si vyčistit helmy?" ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Spinoff ke spinoffu. Mě osobně se cesta, kterým Disney nakládá se Star Wars nezamlouvá. Přesto cením, že chce věci nějakým způsobem propojovat. The Book of Boba Fett mi nicméně přijde naprosto zbytečný. Na sedmi epizodách se dvě dozvídáme, co dělal v poušti a až za půlkou seriálu se dozvídáme něco zajímavé. A to něco zajímavého je návrat Manda a Grogu. Vážně si ten seriál nedokázal vystačit sám? No nedokázal. Místo samostatného příběhu se jedná o můstek mezi druhou s třetí sérií Mandaloriana. Tedy - přijde mi naprosto zbytečný. Vše se dalo sfouknout během epizodu u třetí série, a proto tohle vnímám jako nejhorší krok vedle. Příběh Boby je prostě prázdný a není natolik zajímavý na celý seriál. Ochočený Rancor a gang Vespa tomu dodává pouze hořkou korunu. (52 %) ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Četným žádostem fanoušků bylo tímto seriálem konečně učiněno zadost, protože už víme, co se s Bobou Fettem stalo po jeho slavném pádu do díry se Sarlaccem v Epizodě VI. Samotný seriál už od začátku zaujme svým nastaveným tempem, které je například v porovnání se seriálem “The Mandalorian” velmi rozvážné, místy občas i lehce liknavé, což ne každému padne do noty. Musíme si zde tedy “vystačit” s charismatickým Bobou a jeho pobočnicí, snažíc se udržet si svou nově nabytou moc. Celé je to pak prokládáno flashbacky, v nichž se dozvíme celou trnitou cestu této oblíbené postavy Star Wars univerza. Celý tento výjev se poté markantně promění s nástupem starých známých postav zhruba v druhé polovině série, takže to pak působí dynamičtěji a patřičně dramatičtěji. Ve finále tedy dostaneme velmi příjemný seriál, který působivě rozšiřuje portfolio Star Wars projektů a který by si fanoušek této franšízy určitě neměl nechat ujít. Skvělá práce! (Disney+) „Do you know who I am? I am Boba Fett!” ()

Galerie (82)

Zajímavosti (51)

  • Ústředí píseň na konci tohoto dílu je pozměněna a neutrální citoslovce jsou v části písně vyměněny za jméno ústřední postavy. (Sidarius)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama