Reklama

Reklama

Zlomek sekundy

Trailer

Obsahy(1)

Roku 2008 je vlivem globálního oteplování Londýn zatopen a skleníkový efekt změnil den v takřka nekonečnou noc. V takto ponurém prostředí se ovšem objevuje ještě jeden problém: záhadný zabiják, který vraždí s nevídanou bestialitou - vytrhává lidem srdce. Případ vyšetřuje detektiv Harley Stone (Rutger Hauer), drsný policista, jehož metody často dohání jeho nadřízené k šílenství. Proto je mu nedobrovolně přidělen parťák slušňák Dick Durkin (Neil Duncan), pro kterého jsou naopak předpisy svaté. Vzájemné neshody budou muset ovšem odložit, protože rozhodující střet s bestií se nezadržitelně blíží. (Anthony)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jízda a honičky po kolena ve vodě londýnského futura. Krysy a voda jsou všude. Hláškující Pavel Soukup přesně pasuje na Rutgera Hauera, to tehdy ještě na Barrandově neprasili co jim přišlo pod ruku. Ačkoliv je to stupidní béčkové akční krvavé scifi, jako odpočinkovka se to dá docela dobře. A Kim Cattrall má i nějaké ty přednosti, vepředu. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by se mi líbíl, i kdybych ho viděl denně. Taková kadence hlášek a humoru, který jsou navíc v té době ještě neoposlouchaný, to tak často není. Harley Stone je dost drsnej a cool polda, kterej si to dělá po svým a s Durkinem tvoří podobnej buddyteam jako ve Směr Jih Fraser a Vecchio. Film si nijak moc nehraje na nějakou kriminálku, jde tu o akci a humor. Přesto děj není až taková pitomost a je celkem propracovanej a i postapokalyptické prostředí blízké budoucnosti je reálně pošmourný a docela zajímavý. S Predátorem 2 to sice má podobný námět, ale jinak je to naprosto jiným stylem. Jediná věc, co mi přišla opravdu přehnaná je konec spojenej s vytrháváním srdce. Ten byl trošku podivnej, ale přesto je to pořád dost kvalitní zábava. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Je to přesně na pomezí mezi naprostou kravinou a stylovým kultovním béčkem. Tony Maylam měl šťastnou ruku, protože za pomoci hypnotické kamery a vlezlé hudby trefil parádně psychadelickou atmosféru, kterou mu ještě vyšperkoval Rutger Hauer svým maniakálním herectvím. Na začátku Vám bude připadat jako magor, ale s postupujícím příběhem bude jeho chování čím dál pochopitelnější, a jako magoři budou naopak vypadat ti okolo. Možná je to náhoda, možná je to režisérký záměr, každopádně to přiživuje mimózní pocit z děje. Zasazení do světa ve kterém se zhmotnily předpovědi magorů lepících se k silnicím, pobíhá v něm vrah z noční můry, a společnost zvolna sklouzává do chaosu, dokončuje dílo a pevně zacementovává film na té správné straně pomyslné hranice - mezi stylovými kultovkami, ke kterým se jejich obdivovatelé budou rádi vracet. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dost špatný film a slovo horor vůbec nechci použít, protože tento film spíše dopadl hororově, než byl nějakým hororem. Kvalitní triky, napětí nebo něco originálního ve filmu nenajdete. Film zdatně kopíruje snad všechny známé akční a hororové filmy do té doby natočené. Plusem je herecké obsazení s tehdy ještě zajímavým Rutgerem Hauerem, ale právě účinkování v takovýchto paskvilech mu podkopalo slibnou kariéru. Tuctová kravina. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na mňa Rutger Hauer urobil najväčší dojem ako vraždiaci stopár vo filme Roberta Harmona z roku 1986 "The Hitcher". Ale i úloha svojrázneho dršňáckeho policajta Harleya Stonea v tomto filme mu celkom sadla. Celé toto dielo by som označil ako mierny nadpriemer medzi akčnými horrormi. Atmosféra zatopeného Londýna, tmavé pochmúrne scény, záhadné mistické vraždy, a i tá neskrývaná podobnosť s Predatorom 2 sa dá stráviť... takže také slabšie ***. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama