Reklama

Reklama

Po letech přelétavých vztahů a pohodlného života bez závazků žijí čtyři kamarádky ve vztazích, které se zdají vážné a trvalé. Spisovatelka Carrie Bradshawová si našla se svým "Panem Božským", bohatým elegánem Johnem Jamesem Prestonem, nový byt a chtějí se vzít. Právnička Miranda Hobbesová se provdala za Stevea Bradyho, obchodnice s uměním Charlotte Yorková si vzala právníka Harryho Goldenblatta a společně vychovávají adoptovanou čínskou holčičku Lily. Přelétavá manažerka Samantha Jonesová žije s televizní hvězdou Smithem Jerrodem. Zdá se však, že jejich životy zdaleka nejsou tak spokojené, jak by se mohlo zdát. Zatímco Miranda se vyrovnává s manželovou nevěrou, na níž má vinou své pracovní vytíženosti také podíl, náruživá Samantha zjišťuje, zejména při pohledu na potentního souseda, že jí v životě něco chybí. Charlotte, toužící po vlastním dítěti, sice otěhotní, ale bojí se, že o dítě přijde. A Carrie, jejíž svatba se vlivem okolí začíná měnit ve velkolepou společenskou událost, se vinou nedorozumění rozejde ve svatební den se svým vyvoleným. Těžkosti sice kamarádkám pomáhají ulehčit chvíle společně trávené na nákupech, módních přehlídkách a klábosením v luxusních restauracích, časem se však ukáže, že jim sice spraví náladu, ale potíže nevyřeší. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (614)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Patřím mezi dámskou část obdivovatelek seriálu, takže bohužel musím dát nižší hodnocení. Seriál je sám o sobě o tom, jak to chodí s chlapy, bez jakéhokoli studu, stojící především na skvělých (sprostých)hláškách. Zato filmy jsou už klasické slaďárny, které chlapům asi fakt musí připadat hrozné, kde se neustále omílá to samé dokola a prostě to ztrácí ten "šajn"a vtip. Kdyby to byl samotný film, který by nenavazoval na tak (pro mě)skvělý na nic nehrající si seriál, klidně bych dala plný počet, ale protože to tak není..3*. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 5.4/10] | me: Do ligotavého obalu zabalená plytká a patetická stupidita, ktorá nemá s ozajstným životom nič spoločné. Je jasné, že hlavné predstaviteľky sa pohybujú v iných kruhoch (, že ich starosti a život sú o niečom inom), ale fakt, že ich konanie je v istých momentoch totálne nelogické a hlúpe, detinské a smiešne ma totálne zaskočil. Ak bolo cieľom filmu poukázať na hlúposť konania hlavných postáv, tak sa to podarilo výborne. Pár vtipných miest a dialógov medzi hrdinkami tohto filmu to ešte nezachráni, pretože samotný film je poznačený svojim stupídnym príbehom, ktorý sa v istých okamihoch (práve vďaka správaniu sa predstaviteliek) stáva úplne trápnym a smiešnym. Peniaze, peniaze, peniaze, kvalitná dávka naivity a neracionálneho správania v tomto filme prekvitajú. A práve to, čo robilo seriál špecifickejším hrá až tretie husle. Nečakal som až niečo takto hlúpe a trápne. A 2 * sú práve za tie trefné spoty, sex a frky, ktoré mali spraviť z tohto filmu čosi viac, avšak zanikli v mori gýču a stupídnosti. ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Vivienne Westwood, Gucci nebo Luis Vuitton. I když všechny zmiňované považujete za hráče Real Madrid není nic ztraceno. Vystačíte si klidně se znalostí OP Prostějov a přesto na zábavě film z ničeho netratí. Sex ve městě je sice prvotřídně snobský film, ale nazvat ho povrchním, to by mi ruka upadla. Sice jsou naše hrdinky ješitné místy až přespříliš, ale ruku na srdce kdo z nás není? Přestože je mi jejich svět vzdálen o několik desítek kreditních karet, tak u mě našli ono chápavé porozumění, což na obyčejný film není rozhodně málo. Když si máte se svou dlouholetou kamarádkou stále co říct, přeci ji nebudete po devadesáti minutách přerušovat, že by už měl být konec. A závěrečný proslov nemohl potěšit víc. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Epizodičnost původního konceptu – tedy seriálového Sexu ve městě – se promítla i do jeho celovečerního následovníka, díky čemuž si můžeme o kompaktním příběhu nechat jen zdát. Celý film tak připomíná zhuštěný slepenec několika seriálových dílů a zvolená celovečerní forma tak pozbývá smyslu – pokud tedy pomineme marketingové záměry a koncept „dojné krávy“, kterou je třeba ještě párkrát zatahat za cecík, než úplně vyschne. Filmový Sex ve městě pak vyjma rozvinutí osudů ústředních postav nenabízí vůbec nic nového a veškerá kritika i pochvala směřující k původnímu seriálu je v podstatě aplikovatelná i jeho filmového následovníka. Pokud máte rádi původní seriál, není co řešit a samotný film vás nezklame. Já osobně však od celovečerní verze fenoménu očekávám něco více sofistikovaného než jen pouhý přídavek, který fanouškům poskytne další dvě hodiny ve společnosti oblíbených postav a na prodeji lístků jim přitom řádně provětrá peněženky. Důkazem toho, že to jde i o několik řádů lépe, jsou celovečerní Simpsonovi, kteří grandiózně konvertovali do celovečerní podoby. 60% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době snímek, který mě opravdu překvapil. Nic jsem od něj neočekával. Říkal jsem si, že to bude o čtveřici hysterických a sexuchtivých ženských, který budou drbat o ničem. A ejhle! Jediná věc, která se vyplnila byl ten sex:-) ... Žádná hysterie, ani žádný bláboly. Je to příběh o ženách, které mají problémy jako mnoho jiných a řeší je jako mnohé jiné. Kostra a děj filmu jsou stabilní, herecké obsazení je skvěle zvolené. Celý film doplňovala úžasná hudební stránka a nikdy bych nevěřil, že to řeknu, ale u komedie i neobvykle působivá kamera. Scénář byl bohatý a scény se míchaly z klišé do originálu a nazpátek. Zkrátka jedno velké překvapení a vůbec nelituji, že jsem strávil přes dvě hodiny jeho sledováním. Takovou přehlídku nádherných a bizarních šatů uvidíte málokde. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (36)

  • Když si Carrie (Sarah Jessica Parker) po příjezdu do Mexika oplachuje obličej a sundá si sluneční brýle, vypadá zničeně. Celá tato scéna byla nápadem Sarah Jessicy Parker, která chtěla vypadat co nejhůř, aby divák pochopil bolest a smutek, kterým si Carrie prochází. (Dixieboy)

Reklama

Reklama