Reklama

Reklama

Možná přijde i kouzelník

(pořad)
  • Slovensko Možno príde aj kúzelník
Komedie / Hudební
Československo, 1982, 16x50 min

Kamera:

Petr Čepický

Účinkují:

Jiří Lábus, Oldřich Kaiser, Jiří Korn, Zdeněk Srstka, Jiří Wimmer, Miloš Kopecký, Ondřej Havelka, Jaroslava Kretschmerová, Josef Dvořák, Jaroslav Čejka (více)
(další profese)

Zábavný cyklus Možná přijde i kouzelník se zapsal nejen do zlatého fondu televizní zábavy, ale především do paměti několika generací televizních diváků. Zásluhu na tom má především trojice jeho moderátorů Jiří Lábus, Oldřich Kaiser a Jiří Korn a jejich jedinečný humor, který uplatnili napříč každým dílem tohoto legendárního cyklu. (Česká televize)

(více)

Recenze (192)

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

No nevím, já všeobecnou poblázněnost tímto pořadem tolik nesdílím. Mně to připadalo jako česká obdoba Ein Kessel Buntes. Ta neskutečná přemíra zpívaných pasáží, hudebních, tanečních a baletních kreací, zejm. v prvních čtyřech dílech, to mě vždy dokázalo unudit. Vyčkat mezi tím vším, kdy se konečně objeví nějaká dobrá scénka nebo dialog, to byl nadlidský výkon. Co mě pobavilo byly legendární scénky jako Maryša, A ty se ptáš co já, Mládkova němčina a tématické díly 9. Vánoce a 10. Svatba. Zpěv a tanec zredukovat na polovinu a ve stejné míře naopak přidat humor, bylo by to daleko zábavnější. Takhle je to ovšem jen na slabý průměr. 45% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Hudební čísla v absolutní většině vůbec za nic nestojí, ale ta úvodní píseň je legendární a všechny výstupy Kaisera a Lábuse naprosto geniální a TOP: Od té doby to ještě nejspíš nikdo nepřekonal a už asi nepřekoná. Ostatní scénky ale také stojí za to, kupříkladu třeba takové Housle s Wimmerem a Černochem jsou taky luxusní. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 4* druhý nejznámější zábavný pořad v normalizačním Československu byl tento s osvědčenou a sehranou moderátorskou trojicí Lábus, Kaiser a Korn, kde se kromě hudebních vstupů docela hojně objevovaly vtipné scénky i s jinými osvědčenými baviči. Některým se podařilo dostat do síně slávy a stát se kultovními. Ve srovnáním s Televarieté mi přišel zábavnější, možná tím že byl zaměřený spíš na mladší generaci, a proto jsem těšil jsem se na další nový díl, který se objevoval velmi nepravidelně. 4 hvězdičky si učitě i dnešního pohledu zaslouží. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

JanPancir 

všechny recenze uživatele

Scénky jako: Těžký týden referenta Kubrta, Zkouška z dějepisu v roce 2012, Klíště, parodie na Boney M a hlavně Těžký život tělocvikáře Jaška patří k tomu nejvtipnějšímu co jsem kdy viděl, ale ani ostatní protagonisté pořadu se nenechali jen tak lehce zastínit dvojicí Kaiser, Lábus. Je jasné že vytvářet takový to humor, do nekonečna nejde a tak některé díly postrádají tu pravou dávku toho českého humoru. A hlavně pořad poznamenala účast socialistických hudebních interpretů. ()

Bartoloměj 

všechny recenze uživatele

v dnešní době vtipných a častých estrád, už bych neměl šanci hodnotit, neb mi stačí jen zahlédnout jakoukoli taškařici tohoto ražaní a naskakují mi pupeny zvící kachnich vajec, ale tenkrát nic takového nebylo a mi si o každém díle vyprávěli ve škole. jo a taky jsem doufal, že jednou tam bude i ten kouzelník... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (27)

  • Jeden díl se musel kompletně přetočit. Jaroslava Hanušová v něm totiž vystupovala v červených šatech, což totalitní cenzura brala jako provokaci vůči režimu. (kenny.h)
  • Režisér František Polák spomína, ako sa dostal Jiří Korn do Kúzelníka: „V poslednom dieli programu Ring voľný bol hosťom Jiřího Korna Oldřich Kaiser, mali tam spolu výbornú scénku na tému, čo sa stane, keď spevák stratí hlas. Ich vystúpenie sa mi páčilo tak, že som si vedel predstaviť, že budú ako dvojica uvádzať vznikajúceho Kúzelníka." (Raccoon.city)

Reklama

Reklama