Bastardi 2
Česko, 2011, 95 min
Jan LengyelHrají:
Tomáš Magnusek, Jan Šťastný, Jiří Krampol, Ladislav Županič, Jan Antonín Duchoslav, Igor Bareš, Jan Cimický, Radim Uzel, Ivo Jahelka, Ilona Svobodová, Jan Přeučil, Jaroslava Obermaierová, Eva Čížkovská, Valentina Thielová, Václav Vydra nejml., Jana Boušková, Petr Jančařík, Ivan Jiřík, David Novotný, Andrej Hryc, Jakub Štěpán, Zuzana Stirská, Ernesto Čekan, Patrik Ulrich, Jan Bendig, Martin Dejdar, Radoslav Brzobohatý, Ondřej Kepka, Radek Zima, Michal Milbauer, Kateřina Brožová, Oldřich Vlach, Tomáš Dastlík, Hana Gregorová, Eva Hrušková, Gabriela Vránová, Valérie Zawadská, Tomáš Töpfer, Jaroslava Hanušová, Petr Gergon Neumann, Nikol Koksteinová, Milan Gunár, Šárka Bartošová, Pavol Jurišta, Vladimír Ježek, Lukáš KaplanObsah
Druhý díl začíná krátce po smrti největšího bastarda Michala Dostála. Michalův otec a dědeček jsou přesvědčeni, že učitel Majer stál za vraždami všech tří žáků a mstil smrt své sestry. Začnou tak Majera psychicky deptat a hledají důkazy. Důkazy hledá také nový policejní vyšetřovatel Karas, jenž přebírá agendu po zesnulém policejním vyšetřovateli Palečkovi. Karasovi se okamžitě v případech úmrtí "Bastardů" něco nezdá a začíná se zaměřovat též na Majera, který je v tuto chvíli již ředitelem školy. (oficiální text distributora)
Tsunami_X
Jedna hvězda za každých deset kilo, které Tomáš Magnusek nabral mezi prvním a druhým dílem.(27.11.2011)
woody
Bastardi II: Genocidium diváka. Nemůžu se na ně ani nějak hněvat, protože je to jeden z těch čím dál vzácnějších filmů, které jsou tak blbé, až jsou směšné (dnes převládá typ tak blbý, až je blbý a nudný). ... Hvězdička jen za božského Jirku Krampola s novými zuby, který upomíná na svou kultovní roli z Nahoty na prodej. Asi jsem zvrácenější než jsem si myslel, ale na trojku se i docela těším.(17.11.2011)
verbal
odpad!Magnuskovi nepochybně stoupla hořčice do nosu z toho, že jsem jeho korektnímu debutu napálil čtyři hvězdy, rozhodl se na vlně euforie, že je nejúžasnější charakterní herec na světě a fantastický scénárista a prostě musí okamžitě spáchat svůj masterpiss. A povedlo se mu to náramně! Tato poUliční Nahota na prodej, v hlavní roli s upoceným, ochrnutým prasetem, u níž si kredit za scénář a dialogy bezesporu připsal i jeden z těch milých, desetiletých římanů, urputně stále bojující ve druhé třídě zvláštní školy, je opravdu něco, kvůli čemu teď Olmer, Troška a Soukup musí někde zoufale třískat hlavou do zdi, že si tímhle nevypilovali portfólio. Něco, čemu by se měla okamžitě uříznout hlava, vrazit kůl do srdce, zakopat to enormním pupkem směrem dolů nejmíň tři metry pod zem a zalít betonem, aby se to už víckrát nemohlo vyhrabat a spatřit světlo světa!(8.4.2012)
Radek99
odpad!Tak z Bastardů se stalo akční céčko. Kauzalita této podivuhodné série si vynucuje zcela elementární otázku: Kdo bude hrát v dalších pokračováních, když tu Magnusek vyvraždí všechny postavy? A jako se nevyhnutelně v jednom filmu utkal vetřelec s predátorem, čekám zcela zásadní filmový opus - Magnusek versus Rambo! :-) Prvý má nadváhu, druhý zas požehnaný věk, takže to bude ještě jistě hodně napínavé... Ti dva se prostě MUSÍ utkat! A co na to Chuck Norris?(6.4.2012)
hirnlego
Neni nad to, uhnat si kopáním do vlastních koulí morbidní obezitu. Kokosy na sněhu, ty sou aspoň na sněhu vidět, hýk hýk. (za ten all stars team se nemůže dát míň než jedna!)(16.4.2012)
LIVINGDEAD
Slabý odvar jedničky! A Magnusek přibral minimálně 10 kg.(24.3.2012)
igi B.
odpad!Myslím, že by T.M. měl svou prdakční firmu nebo co to je přejmenovat na "MAHNUSFILM". Marně přemýšlím, proč tyhle filmy produkuje, proč mu v tom (i jinak na své srajdy - které téhle zhůvěřilosti ovšem nesahají po pupek - zvyklá) čudlárna hraje, komu to celé slouží a kdo všechno a proč TO financuje. Nebo zase vidím trávu růst? . . . Komentář k >jedničce< ( http://www.csfd.cz/film/276210-bastardi/ ) lze beze změn přidat i k téhle matérii a víc už zase škoda slov... - - - P.S. Prý ta srajdparta chystá >trojku< , no to nás teda poser, more... %-[.. - - - - - (Poprvé a naposledy protrpěno ze studijních důvodů na den po roce od první srajdy 2.4.2012 na nemocné ponocné >kůlové pívizi< , hovnocení 961., bastardář zde jako stosedmý - 2.4.2012)(2.4.2012)
Djoker
Zůstává pro mě záhadou, jak takový hovado může získat prachy na tak směšný film. Největší mafián si musí jít osobně vyřídit účty s malým cikánem, hlavnímu hrdinovi den chybí mobil a on si toho ani nevšimne, automobilová honička ve favoritu, zběsilý klus lesem před mafiány, ty vole, kde to jsme? Utopit v něčem takovým svý prachy, tak mě trefí a rozhodně netleskám na premiéře jak dement a negratuluju tvůrcům ke skvělé práci. Ubohý paskvil, který ani nemám síly spláchnout do odpadu.(2.4.2012)
Fr
,,S TĚMA NAŠEMA DĚTMA TO JE TROCHU SLOŽITĚJŠÍ“..... /// ,,Obelixův“ ochránce to má za sebou a Dostál shání důkazy o smrti svýho syna. Samozřejmě nechybí ani škola, který by k lepší pověsti pomohl asi jen zájezd skinheadů. Jadrná mluva má zamaskovat, že všichni mluvěj jako čuráci (kromě ,,dětí“, ty mluví standardně přirozeně) a přehlídka hereckýho domova důchodců má bejt výpovědí o realitě dneška. Budiž. Horda bastardů soustředěná na jedno místo může působit směšně. (Do tý doby, než onu realitu poznáte na vlastní kůži.) Tady jde ovšem hlavně o mafiánskej svět ,,kmotra“ Dostála, kterej není moc uvěřitelnej a působí spíš tragikomicky. (Co tragikomicky – pičovina to je!). Bastardi svůj stín nepřekročí ani přes (asi) větší rozpočet, protože sázet na sprostýho nepřizpůsobivýho (všech barev) může zafungovat možná na kanadskýho ochránce lidských práv a ne na Čecha, rochnícího se ve Šluknovským výběžku. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Ještě jsem neviděl cigána na lyžích (ne s lyžema – na lyžích!!). 2. Chci se na vlastní oko přesvědčit, kdo z našich herců ještě neumřel a zjistit, kdo to má ,,zapár“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne(4.4.2012)
Gilmour93
Spousta lidí to tady vidí tak, že na natáčení trojky budou muset Magnuska dopravit na plac jeřábem, ale jeho prostorová výraznost není to, co by mi nějak vadilo. To spíš lajdácké herecké výkony našich seriálových stálic, chaboučký scénář a hlavně absolutně nezvládnutá oscilace mezi komedií a dramatem, kdy člověk opravdu nevěděl, jestli se má smát nebo brečet. Vždyť ten konec od gospelu "Aleluja" vypadal, jako by si Coppola při natáčení Godfathera cvakl motorové nafty! Nemohu taky nevzpomenout zarputilého policistu v podání Dejdara, který měl ve své nové kanceláři stále uklizený stůl(!) a na něm jen telefon. Sedět u něj na výslechu Verbal Kint, na nic by se nezmohl, mrzák jeden. Možná kdyby dostal kafe, tak by řekl, že se jeho právník jmenuje Bohemia Porcelan.. Hej, more! No More…(2.4.2012)
A_FISH
A já klidně poběžim maraton. A nebo natočim film!(19.12.2011)
paascha
Oproti jedničce ubylo napětí, nápadů a rozumu. Naopak přibylo debilit, trapných scéna mizerných výkonů. Naprosto otřesné byly výkony Krampola, Dejdara, Přeučila a Gábi Vránové ale ty hrají strašně i normálně, takže nic nového. Poměrně příjemně zahrál Hryc a přirození byli i pigoši od přírody. Jednu hvězdu nad odpadem dávám za nezkreslený popis chování morgošských zmrdů, debilních politiků a vylízaných pseudomafiánů.(7.4.2012)
cheyene
Dojezd prvního dílu, který se však přenáší více do kriminální roviny. Školství jde tentokrát mírně stranou a ukazují se tu zejména kriminální živly, které více či méně se školou souvisejí. Ve své podstatě nejde o moc horší počin než byli Bastardi 1, takže proto nechávám hodnocení stejné. Potěšilo mě zpracování jedné ze závěrečných scén - sbor zpívá gradující vokální skladbu "hallelujah" a záběry na něj jsou prostříhány scénami násilí a stupňováním napětí okolo hlavního hrdiny. To se podle mého fakt povedlo.(5.4.2012)
D.Moore
odpad!Další opus magnuskum, které se kvalitou hravě vyrovná podobně podařenému prvnímu dílu i všem Troškovým Kameňákům (a dalším takovým zrůdnostem, jichž naštěstí moc není). Více to komentovat snad ani nemá cenu.(2.4.2012)
DJ Obelix
Nečekal jsem to, ale Bastardi 2 si s hodnocením polepšili na krásnou 1 hvězdičku. Oproti svému předchůdci, který mě akorát nas*al a nudil, se totiž konečně dostali do kategorie "tak blbý, až je to vtipný". Tento surrealistický zážitek si možná ještě zopakuji s partou přátel a notnou zásobou alkoholu!(3.4.2012)
Crocuta
Oproti jedničce znatelně slabší. Adaptaci starých mocenských struktur na nové podmínky na místní úrovni film sice vystihuje poměrně reálně, ale děj je značně roztříštěný, honí příliš zajíců najednou a závěrečné vyřizování účtů působí jako špatná parodie na "Kmotra". Že Tomáš Magnusek od minule přibral mu rozhodně nemám za zlé, spíš mne mrzí, že ke škodě věci došlo ke změně na postu režiséra a divákovi je nabídnuto podivné a za vlasy přitažené rozuzlení celé zápletky. Ale chápu, že už si tvůrci připravují půdu pro další díl...(2.4.2012)
Pilda17
Co čekat od české produkce, první díl měl hladinu díky humoru, který ve druhém díle chyběl. Nebral bych to jako velký problém, ba naopak jako klad v některých situacích. Kamera nestojí za řeč, otravuje ve všech směrech. Největší problém je však herecký výkon hlavních i vedlejších postav. Neherci nemají ve filmech co dělat a u Bastardů dvojky toto pravidlo platí dvojnásobně. Jako jednohubka dobré, ale víckrát tento skvost vidět nemusím... 4/10 = 40%(8.4.2012)
moviesfan
Dvojka je ještě větší patos než její předchůdce. Film mi nabídl hrozné herecké výkony přes děj, který až na pár světlých chvil, byl o ničem.(6.4.2012)
iamek
Zase tak tragické jako hodnocení na čsfd to není. Oproti prvnímu dílu jde vidět, že rozpočet je větší. Hlavně v castingu se to projevilo hodně. O hereckých schopnostech většiny herců nemá smysl mluvit, protože v česku prostě kvalitní herci nejsou. A pokud ano tak asi jen v divadlech. Film je kvalitou tak na 2,5 hvězdičky, ale dávám 3* za provokativní námět a za pokus o automobilovou honičku, která stejně jako akční scéna v závěru je neuvěřitelně směšná a trapná.(7.11.2011)
InJo
Technicky zdatnější (zlepšily se hlavně kamera a zvuk), dějově (ještě) zoufalejší. Celé je to vlastně jen fádní a často nechtěně směšné čekání na vykonání pomsty za něco, co se stalo na konci prvního dílu (btw závěr dvojky je hodně otevřený, s trojkou se asi počítalo rovnou...). Evidentní je snaha o zvětšení měřítka - z malého "osobního" příběhu se stává pokus o jakési "městské" kriminální drama se spoustou postav (typ filmů, které pořádně zvládají točit jen režiséři kvalit Scorseseho, Manna, Nolana apod.). No samozřejmě, že to nefunguje... Rozhodně ne v těch rovinách (napětí, seriózní sociální kritika), o jaké se tvůrci snažili. 1* za Magnuskovu cejchu (takhle objemný hlavní hrdina se vážně vidí málokdy :D), druhá za mafiánského bosse Krampola (!) s Gabrielou Vránou, nejzábavnější filmový pár roku. Lituju, že tam těch jejich hádek není víc, protože takhle od srdce jsem se už dlouho u filmu nezasmál. :) 40 %(2.4.2012)
Nevhodný mládeži do 12 let
| V kinech ČR od: | 27.10.2011 Pegasfilm |