Reklama

Reklama

Daniel Krejčík

Daniel Krejčík

nar. 24.06.1994 (29 let)
Mladá Boleslav, Mladá Boleslav, Středočeský kraj, Česko

Biografie

Daniel se narodil do „pohřebnické“ rodiny, jenž vlastní pohřební službu v Sobotce a Jičíně. Absolvoval jičínské Lepařovo gymnázium a dále vystudoval Státní jazykovou školu v Praze, obor francouzština.

S divadlem začínal pod vedením Lady Blažejové ve Studiu Šrámkova domu v Sobotce, dále při studiích pokračoval pod taktovkou Martina Zajíčka, Josefa Lédla a Radima Kalvody v Jičíně. Daniel hrál v divadelním souboru Blama, pod vedením známé herečky Blanky Zdychincové. Dále nastoupil jako herec do Divadla v Řeznické, kde ztvárnil hlavní roli v představení „Velmi shakespearovské vztahy“, dále si zahrál roli Horsta Kettnera v představení „Leni“, jež bylo oceněno Cenou Thálie. V Divadle na Vinohradech pak hrál v představení „Kočka na kolejích“ a za představení „Cock“ získal širší nominaci za Nejlepší mužský herecký výkon na Cenách Thálie.

V Divadle na Fidlovačce si zahrál hlavní roli Einara v „Dánské dívce“ a Benjamina v „Absolventovi“, ve Studiu Dva hrál s Jitkou Čvančarovou hru „Vlaštovka“ – v tomto představení je Danielův výkon hodnocen nadmíru kladně, a to jak kritiky, tak diváky. Dále hrál hlavní role v citových dramatech „Kdo zabil mého otce“, „Zlý jelen“, „Očistec si zaslouží každý“ a v H2O - Oldstars - Bytové divadlo měl hlavní roli ve hře „Všechny báječné věci“.

V roce 2017 založil společně s herečkou Petrou Horváthovou divadelní spolek SpoluHra, kde pravidelně hrál a ujal se i dramaturgie. Hráli v holešovické La Fabrice. První hrou, kterou uvedli, byla „V hodině rysa“. V roce 2017 byl také nominován v divadelních oceněních na Cenách divadelní kritiky (dříve Cena Alfréda Radoka) jako herecký Talent roku 2017. Další významnou roli ztvárnil ve hře „Po konci světa“ v Divadle v Celetné, v La Fabrice hrál hlavní roli Arthura ve hře „Úplné zatmění“, kde účinkoval se svým životním partnerem Matějem Stropnickým a Sandrou Novákovou nebo v Bytovém divadle v Košické hrál monodrama „Všechny báječné věci“, za které obdržel cenu za Nejlepší mužský herecký výkon roku 2018. Od roku 2019 byl stálým hercem Divadla na Fidlovačce, kde hrál a zpíval hlavní roli v muzikálu „Šakalí léta“ a též hrál hlavní roli ve světově úspěšném titulu „Dánská dívka“. Pravidelně účinkoval na Letních shakespearovských slavnostech.

Daniel se věnuje odmala dabingu. Ve filmu jsme jej mohli vidět ve filmu Rozkoš a Balada o pilotovi. Televize mu zatím dala více příležitostí, např. roli Daniela v Ordinaci v růžové zahradě, dále si zahrál zavražděného člena party ve V.I.P. vraždách a epizodní role měl i v seriálech Polda, Pod jedním nebem, Specialisté a Dáma a král. V seriálu Einstein si Daniel zahrál Rošťu Kubíka, bývalého studenta Filipa Königa v podání Vojty Kotka, který fetuje a chodí s dcerou policisty z oddělení, kde postava Vojty Kotka pracuje. Dále si Dan zahrál Squatera ve filmu Cena za štěstí, v seriálu 1. MISE hrál Doktora Černíka, v Půlnoční zpovědi ohledávacího technika a v serialu Vytoč mého agenta hrál asistenta Huga. Svou první hlavní roli v celovečerním filmu získal v dramatu Kam motýli nelétají, kde hrál studenta, který se se svým učitelem ztratí na školním výletě.

Partnerem Daniela byl syn herce a politika Martina Stropnického, Matěj, který je divákům znám z filmu Máj a jako bývalý předseda strany Zelených. Spolu se objevili v reality show Výměna manželek, kde Daniel odjel do náhradní rodiny na 10 dní dělat náhradní matku. Danielovým snem bylo mít děti a po natočení Výměny začali s partnerem uvažovat o adopci. Daniel měl s partnerem zámek v Osečanech, kde spolu bydleli a který spolu spravovali. V roce 2022 při válce Ruska s Ukrajinou začali s Matějem pomáhat ukrajinským rodinám a ubytovali je na zámku a pomáhali jim sehnat práci, zařídit doklady atd. Rozešli se ke konci roku 2023.

Na svém zámku s partnerem pořádali festival Letní divadelní scéna, kde i v představeních sami hráli. Daniel je také úspěšným spisovatelem. Jeho kniha „Nadělení“, která pojednává o jeho životě a o životě s jeho tehdejším přítelem na zámku, se stala bestsellerem a z důvodu velkého zájmu se dělal dotisk.

Petr "tsatsiki" mareček

Související novinky

Nejskandálnější kniha současnosti?

Nejskandálnější kniha současnosti?

06.05.2023

Je výbušná, kontroverzní, očekávaná. Kniha Náhradník. Princ Harry v ní rozhodně nešetří svoji britskou královskou rodinu. Zároveň se snaží působit lidsky, vysvětlovat. Mimo jiné také to, proč s… (více)

Herec

Host

Související novinky

Nejskandálnější kniha současnosti?

Nejskandálnější kniha současnosti?

06.05.2023

Je výbušná, kontroverzní, očekávaná. Kniha Náhradník. Princ Harry v ní rozhodně nešetří svoji britskou královskou rodinu. Zároveň se snaží působit lidsky, vysvětlovat. Mimo jiné také to, proč s… (více)

Reklama

Reklama