Reklama

Reklama

Einstein - Případy nesnesitelného génia

(seriál)
  • Česko Einstein
Česko, (2020–2023), 15 h 9 min (Minutáž: 53–75 min)

Scénář:

Marek Hlavica

Hrají:

Vojtěch Kotek, Anna Polívková, Pavel Zedníček, Veronika Freimanová, Eva Podzimková, Marek Němec, Šárka Krausová, Barbora Mudrová, Lukáš Duy Anh Tran (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Profesor Filip (Vojtěch Kotek), který je údajně praprapravnukem Alberta Einsteina, vyučuje fyziku na univerzitě a pracuje na tom, aby navždy vyřešil energetické problémy lidstva. Je nejmladším profesorem, který kdy vůbec přednášel teorii fyziky, a může se pyšnit IQ 210. Jednoho dne ale skončí na policii a hrozí mu vězení. Na poslední chvíli tak dostane návrh. Místo toho, aby seděl za mřížemi, se musí stát poradcem při vyšetřování vražd. (TV Prima)

(více)

Recenze (102)

JB001 

všechny recenze uživatele

Po recenzi Mirky Spáčilové jsem byl zvědav jestli s ní budu či nebudu souhlasit. Nakonec jsem rád, že jsem se nenechal odradit, protože jsem se u toho solidně pobavil. Kotek mne v té roli v sobotu večer pobavil a v porovnání s Poldou to není žádný propadák. Po zhlédnutí 5. dílu zvyšuji na 4*.  Výborně se u toho bavím. Kéž by takových seriálů domácí provenience bylo víc. Pro mne je to především výborná krimikomedie ()

asdfasdf

všechny recenze uživatele

Na začátek si položme otázku - jak je možné, že český seriál tohoto druhu má tak poměrně dobré celkové hodnocení? Že by proto, že původní námět, scénář a vše ostatní udělali Němci a někdo od nás je jen ,,vykradl´´ a jediné co udělal je, že vzal kameru a natočil úplně to samé v češtině? Fakt ani nevím, jestli a jak bych měl tento seriál nějak hodnotit, když z větší části je to prací úplně někoho jiného... ()

Reklama

sorrow odpad!

všechny recenze uživatele

Popravdě, když něco rozkoukám, i když je to někdy hloupé, mám trpělivost to dokoukat. U tohoto seriálu jsem udělal výjimku, kdy jsem viděl jen asi prvních 15 minut první epizody. Důvod? Policistka Polívková předvádí k výslechu spoutaného Kotka (údajně génia s IQ 210). Co čert nechce, přijde kolega Zedníček, že musí jít okamžitě usvědčit jiného podezřelého z vraždy, kterému zrovna končí vazba a dává jí na stůl spis. Génius Kotek zavětří, že by ho snad mohla Polívková pustit, ale ne, nejdřív vyřídím Tebe a pak půjdu na toho druhého, ale teď si půjdu dát kávu!!! Předvedeného Kotka nechává u stolu i se spisem, ten si velmi jednoduše podvlékne pouta dopředu a během pikosekundy nastuduje celý případ, jak se později dozvíme, případ, na kterém 2 roky pracovalo 20 policistů. Jelikož Polívková je taková husa, že si nedokáže koupit kávu v automatu, Kotek se nezištně vydává do výslechové místnosti (je tak geniální, že ví přesně kam v tak velké budově jít) a navíc k mému velkému překvapení má už zase ruce spoutané za zády, tedy mimo záběr si asi jen tak z dlouhé chvíle zase podvlékl pouta za záda, aby pak dorazil do výslechové místnosti a opět si lopotně podvlékal pouta dopředu, proč, to ví asi jen tento „Einstein“… Během dvouminutového výslechu se pak obviněný přiznává člověku s pouty na rukou a to akorát v době, kdy vytřeštěná policistka Polívková s namířenou bambitkou vtrhne do výslechové místnosti. Tento úvod má pak za následek, že banda hloupých policistů z tohoto stupidního seriálu nabídne konzultační spolupráci tomuto neotřelému géniovi, který jim pak v osmi epizodách pomůže s vyšetřením každého případu svými mimořádnými schopnostmi. U toho já ovšem už nebudu, protože ten úvod na mě měl tak odpudivý dopad, že bych se musel stydět tohle sledovat… ()

aktakanamor 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí upoutávky na Primě jsem očekávala, že to bude jen okopírovaná německá verze. Případy byly sice stejné, ale kvarteto ( Polívková, Zedníček, Josefíková a Kotek) se mi jevilo mnohem vtipnějšími než jejich německé protějšky. Oceňuji vtipy na českou policii, hlavně vtip v podobě automatu na kávu. ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uplne nevím jak to hodnotit. Na česky poměry je to fakt dobrý, současná česká tvorba je fakt velmi špatná. Takže zas ta laťka je hodně nízko. Docela jsem překvapená, že Kotek umí hrát. Ta Josefíková se tváři v každým seriálu stejně, mluví úplně stejně… o tom to herectví není, ale já nejsem expert, ze jo :-D Jinak mi přijde, že Kotkovi ta role dost sedne, jeho body language působí velmi přirozeně. Co už tak přirozeně nepůsobí, jsou dialogy. Podle toho, jak ty postavy občas mluví, to vypadá spíš, že to psal někdo, kdo moc zkušenosti s mluvením na lidi nemá… ()

Galerie (296)

Zajímavosti (35)

  • Čistě teoreticky by dron mohl střílet jen před sebe, nikoliv pod sebe. Jenže střela oběti vnikla do hlavy shora, vylétla ven čelistí a zasáhla stehno. Dron by nedokázal střílet pod sebe tak, aby kulka letěla shora dolů. Pokud by dron střílel před sebe, pak musel být zavražděný muž ve vodorovné poloze, aby kulka začala vykonávat svoji bohulibou práci na vrcholu jeho hlavy a v závěru nalezla odpočinek ve stehně. Ale v tom případě muž nemohl být zasažen v klidu, vstoje, ale v pohybu, tedy rotaci při skoku. Trochu nespolehlivá forma vraždy. (pjotri)
  • Hned v několika dílech a momentech, při záběru na obrazovku počítače nebo tabletu, je vidět puštěný přehrávač Windows Media Player. Např. „videohovory“ nebo přihlašování do policejní databáze, apod. (klara.leb)
  • Premiérové uvedení na TV Prima si nenechalo ujít 928 000 diváků. (rublik05)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama