Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Western
  • Krimi

Zajímavosti k tvůrcům (25)

Clint Eastwood

Clint Eastwood

V roce 1984 byl druhý rok po sobě jmenován, jako komerčně nejúspěšnější hvězda světa. Také šlo o jeho šestnácté umístění v první desítce, což se do té doby žádnému žijícímu herci nepovedlo. [Zdroj: Marc Eliot: Americký rebel - Život Clinta Eastwooda]

Clint Eastwood

Clint Eastwood

V 80. letech vstoupil do komunální politiky, kdy vyhrál souboj o post starosty Carmelu – města, ve kterém žil a provozoval restauraci. Událost vyvolala značky poprask i díky tomu, že v té době byl americkým prezidentem bývalý herec Ronald Reagan. Clintovy důvody byly zřejmé, neboť mu úřady bránily v rozšiřování jeho restaurace. Štvala ho též vyhláška zakazující konzumaci zmrzliny na veřejnosti, což bylo jediné vítězství, kterého za své jedno volební období dosáhl. Zklamán politikou již dále nekandidoval.

Clint Eastwood

Clint Eastwood

V roce 1973 uváděl Clint Eastwood neplánovaně ceremoniál předávání Oskarů, kdy zaskočil (ač nerad) za herce, jež nedorazil (potíže s vozidlem). Nervózní a nepřipravený Eastwood se snažil číst text, ze čtecího zařízení, aby jej po chvíli vystřídal, právě dorazivší moderátor, kterým byl Charlton Heston. (Zdroj: z knihy Americký rebel-Život Clinta Eastwooda - Marc Eliot)

Ennio Morricone

Ennio Morricone

Neskládá hudbu u klavíru. Jen občas si něco přehraje a na filmy, na nichž má pracovat, se dívá na starší televizi a na základě svého dojmu se poté rozhodne, zda hudbu zkomponuje či nikoliv.

Ennio Morricone

Ennio Morricone

Nemá rád označení spaghetti western (italský western). Stejně tak se v jeho blízkosti nesmíte vyjadřovat o soundtracích, ale o filmové hudbě.

Ennio Morricone

Ennio Morricone

Od dětství je velkým fanouškem AS Řím. Dlouhá léta měl i pernamenku. Na fotbal chodil i s režisérem Leone, který byl pro změnu velkým fanouškem Lazia.

Margot Robbie

Margot Robbie

Margot je velkou fanynkou lední hokeje. Hrává pravé křídlo v amatérském ženském mužstvu a z týmů nejvíce fandí New York Rangers.

Harrison Ford

Harrison Ford

Mládí prožil jako aktivní skaut. Dosáhl druhé nejvyšší hodnosti s odznakem odborníka na plazy. Ve filmu Poslední křížová výprava (1989) je přitom zobrazen mladý Indiana Jones (River Phoenix) jako skaut, který narozdíl od svého hereckého představitele trpí fóbií z hadů. (Zdroj: magazín Cinema).

Marlon Brando

Marlon Brando

Podporovatel mnoha občansko-politických hnutí (afro-americké hnutí za občanská práva) a vyslanec Dětského fondu OSN. V roce 1973 odmítl převzít svého Oskara za hlavní roli ve filmu Kmotr (1972). Místo sebe poslal indiánskou aktivistku (Sacheen Littlefeather) v pravém dobovém kostýmu s jeho téměř patnácti stránkovým manifestem, který mimo jiné obsahoval i nesouhlas se zkreslováním indiánů ve filmech a televizi. (různe zdroje: magazín Epocha, wikipedie)

Dalton Trumbo

Dalton Trumbo

Jeho prácše je spjata s kariérou Audrey Hepburn. Je autorem scénáře k filmu Prázdniny v Římě (1953), který je  hereččiným prvním americkým filmem a který z ní udělal hvězdu, a taktéž scenárista filmu Navždy (1989), který je prozměnu jejím posledním.

Emily Blunt

Emily Blunt

Jako dítě trpěla koktáním a po krátký čas nemluvila vůbec. Tento hendikep překonala v začátcích puberty díky řečové terapii v rámci osvojování různých hlasů a akcentů, čehož využívá dodnes při přechodech mezi britskou a americkou výslovností. (Zdroj: Cinema)

Grace Kelly

Grace Kelly

Uvítání a předsvatební připlutí do Monaka bylo velkolepé. Lodi, na které se plavila, vyplula naproti starobylá knížecí bílá jachta s ženichem, okolo které se kupily další desítky menších loděk. Nechyběly spršky karafiátů vznášejících se z hydroplánů. V přístavu čekali knížecí hodnostáři, dechové orchestry a usmívající se lidé s vlaječkami tísnící se na balkónech a lemující ulice. To vše pod dohledem dychtivých reportérů. (Zdroj: Robert Lacey-Grace Kellyová)

Grace Kelly

Grace Kelly

Milostný vztah Rayem Millandem, který propukl během natáčení Vraždy na objednávku (1954), byl hodně skandalizován - ona mladá katolička, on starší ženatý muž s dětmi - a téměř zničil hercovo manželství. Utrpěla tím i pověst začínající Grace. (Zdroj: Robert Lacey-Grace Kellyová)

Grace Kelly

Grace Kelly

Její otec John Brendan Kelly byl nejen úspěšný podnikatel, ale také výtečný veslař a trojnásobný olympíjský vítěz. Usiloval též o slavnou anglickou trofej Diamantové veslo. Tu však získal až jeho syn. (Zdroj: Robert Lacey-Grace Kellyová)

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe

Latinský překlad nápisu před jejím domem v Brentwoodu na 5th, ve kterém byla nalezená mrtvá a který pořídila nedlouho před tím, zní "Zde končí má pouť". Byl to také jediný dům, který vlastnila.

Audrey Hepburn

Audrey Hepburn

Smrt Audrey Hepburn byla oznámena v den, kdy byl inaugurován prezident Bill Clinton, a přerušila veškeré přímé přenosy této události. (Zdroj: Audrey Hepburn - Barry Paris)

Reklama