Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Western
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (83)

Sacco a Vanzetti

Sacco a Vanzetti (1971)

Vokály k hudbě poskytla zpěvačka Joan Baez. Ze soundtracku pochází také píseň „Here's to You“, kterou Morricone napsal spolu s Baez. A ikdyž jde o pouhé čtyři řádky textu, které se dokola opakují, stala se píseň v 70. letech symbolem boje hnutí za lidská práva.

Velká hra

Velká hra (2017)

Pro dosažení maximální věrohodnosti hráli pokerové hráče skuteční profesionálové.

Hanebný pancharti

Hanebný pancharti (2009)

Poručík Archie Hicox (Michael Fassbender) nazve operaci kino jako „Paris - When It Sizzles“ - shodný název má film Paříž v letním parnu (1964), který se vyznačuje velkým množstvím nečekaných, absurdních a nelogických zvratů. Krom milostné zápletky pojednává o ztroskotaném scenáristovi, který se na poslední chvíli snaží napsat scénář, dílo se mu však nedaří. Ve filmu se také vyskytuje významná společenská událost pořádaná producentem, a je v něm vyhrožováno zničením filmových kopií.

V žáru velkoměsta

V žáru velkoměsta (1984)

Natáčení se značně komplikovalo a prodlužovalo, protože obě hvězdy, jak Eastwood, tak Reynolds, měli vyjednanou možnost schvalování scénáře. Což vedlo k soupeření a častému přepisování dialogů, kdy chtěli oba vypadat lépe, než ten druhý. [Zdroj: Marc Eliot - Americký rebel - Život Clinta Eastwooda]

Sicilský klan

Sicilský klan (1969)

Velkým režisérovým problémem se stala milostná plážová scéna Alaina Delona s Irinou Demick. Verneuil tvrdil, že erotika ve filmu pro něj není a natáčení scény oddaloval. Nakonec ji ale přece jen natočil, i když cudně odvracel zrak. [Zdroj: Jan Šmíd - Ennio Morricone a jeho filmový svět]

Snídaně u Tiffanyho

Snídaně u Tiffanyho (1961)

Roku 1995 vydala americká alternativně rocková kapela Deep Blue Something stejnojmenný single Breakfast At Tiffany's (1993). Zpívá se v něm o rozcházející se dvojici a o tom, že jediná věc, kterou měli společnou, byla, že viděli film Snídaně u Tiffanyho.

Železný stisk

Železný stisk (1977)

Gus Mally, kterou hraje Sondra Locke, má být v tomto filmu znásilněna, stejně jako v hereččině předchozím snímku Psanec Josey Wales (1976). V obou případech ji zachrání Clint Eastwood, jehož milenkou byla ve skutečném životě, a který si ji do obou filmů prosadil. (Zdroj: z knihy: Americký rebel-Život Clinta Eastwooda - Marc Eliot)

Paint Your Wagon

Paint Your Wagon (1969)

Eastwood (Pardner) si prosadil hlavní slovo při obsazování a trval na herečce Jean Seberg (Elizabeth), která roli nakonec dostala. Herci se poté během natáčení pustili do milostného románku, který nijak neskrývali. (Zdroj: z knihy: Americký rebel-Život Clinta Eastwooda - Marc Eliot)

Kam orli nelétají

Kam orli nelétají (1968)

Clinta Eastwooda (Schaffer) zastupoval v nebezpečných scénách kaskadérský veterán a asistent režie Yakima Canutt, jenž pracoval třeba i na filmu Ben Hur (1959), kde pomáhal dotvářet scény závodů dvoukoláků. (Zdroj z knihy: Americký rebel-Život Clinta Eastwooda - Marc Eliot)

Reklama