Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (101)

Námořní vyšetřovací služba - Záblesk minulosti

Námořní vyšetřovací služba - Záblesk minulosti (2015) (epizoda)

Gibbs (Mark Harmon) zmíní, že podezřelý, jenž je ze Srbska, není na seznamu diplomatických imunit republiky Srbska. Srbsko se však v českém jazyce nazývá Srbská republika. Pojem „Republika Srbska“ je používán pro entitní část ve federativní Bosně a Hercegovině.

Námořní vyšetřovací služba - Poslední muž

Námořní vyšetřovací služba - Poslední muž (2008) (epizoda)

V místnosti je nalezen polštář, který byl použit pro ztlumení zbraně, avšak na samotném polštáři je pouze díra, nikoliv ožehnuté kraje, které by zde při použití zbraně měly být.

Hunger Games: Vražedná pomsta

Hunger Games: Vražedná pomsta (2013)

Existuje scéna, která se do finálního filmu nedostala, ve které je vidět, jak Plutarch Heavensbee (Philip Seymour Hoffman) vchází do místnosti s „tresty“ pro každé čtvrtohry, pálí původní znění 3. čtvrtoher a vkládá tam svou vlastní zmanipulovanou verzi. Podle boxů s těmito tresty, kterých je v místnosti 80, lze usuzovat, že původní tvůrci myšlenky počítali s minimálně 2 000 Hladovými hrami.

Policie v akci

Policie v akci (2017) (pořad)

Žádný „policista“ ani člen štábu není při jízdě v autě připoutaný.

Zaklínač - Zrádce měsíc

Zaklínač - Zrádce měsíc (2019) (epizoda)

Z jedné z knih („Bouřková sezóna“), odehrávající se těsně před tímto incidentem, se můžeme dozvědět, že Zaklínač, který byl před Geraltem (Henry Cavill) u krále Foltesta (Shaun Dooley), se jmenoval Brehen a byl přezdíván jako „Kočka z Iella“. Kočky byly zaklínači, kteří zdivočeli, stali se agresivními a často byli najímáni jako žoldáci na vraždy a jiné ohavnosti, proto je možné, že ve věci Strigy selhal. Dále čarodějka Triss (Anna Shaffer) se do dané věci vůbec neměla plést, poněvadž to měli zakázáni všichni mágové i čarodějky přímo Čarodějnou Kapitulou.

Jak jsem se stal gangsterem

Jak jsem se stal gangsterem (2019)

Když je hlavní protagonista (Marcin Kowalczyk) v knihovně, prohlédne si knížku „ZŁY“ od Leopolda Tyrmanda. Jedná se o odkaz na začátkem filmu, kde si do stejné knížky hrdina vkládal první „vydělané“ peníze z pouličních rvaček. Kniha je krimi odehrávající se ve stejné době, ve které začíná děj filmu.

The Gray Man

The Gray Man (2022)

Pohřeb na začátku filmu se odehrává v Baku, avšak je točen na Národním památníku na Vítkově, pod sochou Jana Žižky.

The Gray Man

The Gray Man (2022)

V herně, kde si hlavní hrdina prohlíží flashdisk, lze na monitorech jasně poznat PC MOBA hru „League of Legends“.

Thor: Láska jako hrom

Thor: Láska jako hrom (2022)

Jane Foster (Natalie Portman) si ve filmu říká „The Mighty Thor“. Jedná se o odkaz na skutečný alias z komiksu, podle kterého byla pojmenována série komiksů, ve kterých vystupuje právé Jane Foster jako Thor.

Reklama