Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (17)

Zlaté časy na Ridgemont High

Zlaté časy na Ridgemont High (1982)

Když odjíždí Brad (Judge Reinhold) autem z práce a má na hlavě stále pirátský klobouk, jenž je součástí jeho pracovního úboru, v čase 01:01, zastaví vedle něj na semaforu s autem blondýna. Jde o americkou kytaristku a skladatelku Nancy WIlson. Spolu se svou sestrou Ann byly zakládajícími členkami kapely Heart. Paradoxně ve filmu ale žádná skladba této v Americe velmi populární kapely nezazní.

Bajkeři

Bajkeři (2017)

V jedné scéně je vidět, jak Vagnerová, Komínek, Machuta a Mišík vystupují z vlaku na zastávce Senotín, což je jedna ze zastávek úzkokolejné dráhy JHMD (Jinřichohradeckých místních drah) na trase Jindřichův Hradec - Nová Bystřice.

Tenkrát podruhé

Tenkrát podruhé (2019)

Hrdina filmu Victor (Daniel Auteuil) se ocitne zpět v roce 1974. Když se spolu se svou budoucí ženou (Doria Tillier) v roce 1974 ocitnou na hippie večírku a ona tančí na stole, zazní skladba od dua Baccara „Yes sir, I can boogie“. Tato skladba byla však nahraná až v roce 1976, a na desce vyšla dokonce až v roce 1977.

Simpsonovi - Matleti ze Springfieldu

Simpsonovi - Matleti ze Springfieldu (2015) (epizoda)

V této epizodě je použita skladba „Pi“ britské skladatelky Kate Bush z alba Aerial, jejíž text obsahuje číslo Pí (π) až do více než devadesáti desetinných míst.

O rodičích a dětech

O rodičích a dětech (2007)

Hospoda, do které jde Jan Cvrček (David Novotný) na konci filmu již bez otce, je v současnosti již neexistující Nonstop u Adély v ulici Jugoslávských partyzánů.

Léto ztracených polibků

Léto ztracených polibků (2000)

Natáčelo se v Gruzii (Tbilisi a jeho okolí) a také v Řecku (Atény, Kalavryta, Astakos).

Cinderella

Cinderella (1977)

Asistenta režie a hudebního koordinátora filmu dělal Richard Band, skladatel, který později vytvořil hudbu např. k filmu Re-Animátor (1985).

Tmavě červená

Tmavě červená (1975)

Inspirací pro kompozici byl režisérovi Argentovi např. obraz amerického malíře  Edwarda Hoppera "Nighthawks". V jedné scéně můžeme vidět stejný bar se stejnými postavami uvnitř.

Sharknado 2

Sharknado 2 (2014) (TV film)

Ve filmu je několik narážek na slavnou komedii Připoutejte se, prosím (1980). V cameo roli pilota se zde objevuje Robert Hays, který pilota ztvárnil rovněž ve snímku Připoutejte se, prosím (1980). Zazní zde také replika "Its getting a little hot", která zazněla v souvislosti s motorem letadla i ve zmíněné komedii.

Páteční večeře

Páteční večeře (2011) (seriál)

V 5. epizodě 3. série se v roli slepého ladiče piana Mr. Greencocka objevil britský komediální herec Liam O'Carroll, který si již předtím zahrál menší roli slepého kněze v seriálu Father Ted (od r. 1995).

Father Ted

Father Ted (1995) (seriál)

V posledním díle třetí série "Going to America" si zahrál cameo roli známý britský skladatel a producent Brian Eno. Představen je zde coby "father Brian Eno".

Father Ted

Father Ted (1995) (seriál)

Videohra, kterou hraje otec Dougal (Ardal O'Hanlon) s otcem Damienem (Joe Rooney) v epizodě "Old Grey Whistle Theft", je "Street Fighter II" z roku 1991. Tato hra byla jednou z prvních akčních počítačových her pro Playstation či Nintendo a stala se velmi populární i u nás.

Svědek

Svědek (1985)

V jedné z prvních filmových rolí je možné zahlédnout Viggo Mortensena, který zde hrál jednoho z Amišů.

Reklama