Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po letní dovolené, která překvapivě napravila věčně nabručeného revizora Pražských dopravních podniků Gustava Anděla, se s ním tentokrát setkáme jako s hlavou rodiny, která má starosti s dospělým synem Mirkem, jenž se chystá ke svatbě. A protože to není jen tak, rozhodne se starostlivý otec nastávající snachu důkladně prověřit. Využije k tomu jedinečnou příležitost - poukaz na zimní dovolenou ve Vysokých Tatrách, který dostala i Mirkova Věruška. Nepoznán tak může sledovat chování synovy vyvolené. Potíž je ovšem v tom, že si ji splete s její kamarádkou stejného jména. A ta nejenže je poněkud rozverná, ale navíc má s sebou svého přítele a Anděl s nevolí sleduje, jak se domnělá snacha nechá obletovat nápadníky, a ještě se nevhodně chová. Nenápadné sledování mu navíc způsobí řadu nečekaných trapasů a dostává do choulostivých situací nejen jeho, ale také kamaráda z letní dovolené Vyhlídku, s nímž se tu opět setká. Ten si totiž místo hudebního nástroje veze s sebou novomanželku. A té se vůbec nelíbí, k čemu všemu ten podivný kumpán Anděl jejího manžela navádí. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Gustav Anděl (Jaroslav Marvan), revizor pražských elektrických drah dostává poukaz na zimní dovolenou v Tatrách. Anděl ale dovolené obecně nesnáší, a myšlenka, že by měl být čtrnáct dní mimo zaměstnání mu nahání husí kůži - než se ale dozví, že do stejné zotavovny jede i přítelkyně jeho syna Věra. A tak se Gustav Anděl do Tater přece jenom vydává, ale s jediným úkolem - nachytat svoji nastávající snachu "na švestkách" a uchránit svého syna před potupou ... Oproti Dovolené s Andělem se mi hory líbily daleko více - film není takovou komunistickou agitkou, jako letní dovolená ( i když se sem tam náznaky také objeví), ale více se soustředí na vlastní příběh. Role Gustava Anděla byla snad Jaroslavu Marvanovi psána na tělo - absolutně si nedovedu představit, že by ji hrál jiný herec. Jeho pokusy o zimní sporty jsou naprosto dokonalé.... ()

waits 

všechny recenze uživatele

Anděl ze svých beder shodil podstatnou část agitačního nadšení (i když ne zcela) a hned se filmu lépe dýchá. Marvan s Kemrem jsou neodolatelní při pokusu o sbírání informací při tanci, výchovná postava Rudolfa Deyla mladšího má předepsány vtipné pasáže (Cink, cink, Připlužím...:)) a kdyby se z filmu vyexpedovala ona malá tlustá Slovenka, co chtěla Vyhlídka s Andělem vyloučit z rekreace, byl by film téměř bez chyby. "Anděl ve vlaku: A zahraješ si ještě někdy na basu? Vyhlídko: Ona to Mánička nemá ráda. Anděl: No, všude je něco" ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie. Je tu sice občas cítit socialistický podtón, ale dá se celkem dobře přejít, protože tvůrci filmu si pro nás připravili docela dost dobrých fórků, krásnou přírodu Tater a v neposlední řadě morouse Gustava Anděla v podání perfektního Jaroslava Marvana. Pokuď dokážete přejít soc. podtón, budete se celkem slušně bavit. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Už ne tak vypravěčsky zábavné jako v prvním filmu, kde ústřední postavou filmu je zasloužilý revizor elektrických drah z Prahy. Nejsympatičtější v tomhle filmu je postava, kterou ztvárňuje Rudolf Deyl ml."Skáču dobře, skáču rád", kasá se ve vlaku vezoucí rekreanty tentokrát do hor, aby se později divák spolu s pane Andělem málem uplácal smíchem - že neumí ani lyžovat, ba ani na lyžích neudrží rovnováhu. Zajímavá je rovněž kritika pana Anděla na adresu rekreanta, kterého hraje R.Deyl ml., že málo pracuje a jen by jezdil po rekreacích... ***(2.10.2010) ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Nejen v létě do Javornice, ale napřesrok v zimně do bratrské Tatranské Lomnice. Pohled do soukromí pana revizora plus budovatelská reklama na zimní rekreace, kterých bylo tolik, že o ně nebyl zájem, ale také na rozvernou, ovšem nadplán pracující mládež. "Tady jste mi napsali, že mě posíláte na rekreaci..." Tato věta hovoří za vše. Ovšem byli tu i ti druzí, kteří jeli na rekreaci nucenou, daleko na východ a někteří se nevrátili. Dnes už zbyla jen socialistická agitka využívaná českými mediálními kapitalisty. Tento fakt by musel působit na dělníka v padesátých letech stejně absurdně, jako pro dnešního dělníka vrácený poukaz na plně hrazenou rekreaci. "Má pravdu, Mejzliku..." ()

Galerie (13)

Zajímavosti (26)

  • Postava mrzutého revízora pražských dopravných podnikov zvíťazila v ankete divákov Českej televízie o Hrdinu filmových úsmevov. (Raccoon.city)
  • Marvan si při nátačení zlomil nohu na sáňkách, mimo natáčení, když jel s kameramanem na panáka. Statečně pak vše točil dál, aniž by divák cokoli poznal, dokonce i znova sednul na sáňky. (cariada)
  • Když při výletě uvíznou rekreanti na Lomnickém štítu, Jaroslavu Marvanovi se střídají na krku dvě šály - šedá a vínově proužkovaná. (Divočák)

Reklama

Reklama