Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Claire a Norman odvážejí svou dceru Caitlin na koleje vysoké školy, kde začíná studovat. Claire je smutná, ale zároveň se těší, že bude mít víc času na sebe. Jejich sousedé, Warren a Marie Fureovi, se nastěhovali před pár týdny a neustále se hádají. Jednoho dne se Marie svěří Claire, že se moc bojí, vtom se vrátí její manžel a ona uteče do domu. Claire to trápí a druhý den za sousedkou zajde, ale ta není doma. Claire v noci nemůže spát a z okna vidí, jak soused nakládá do auta velký balík. Probudí Normana, ale auto je pryč. Claire hází psovi míček do jezera, které mají u domu a zdá se jí, že pod hladinou vidí mrtvolu. Navíc se celý den samy od sebe otevírají zadní dveře a náhle začne hrát i věž. Claire má strach a jede za Normanem, který pracuje v laboratoři na genetických výzkumech, do práce. Druhý den opět slyší v domě zvuky, otevírají se dveře, padají věci ze stolu. Claire se znovu vydává k sousedům, setkává se s Warrenem, ale s Marií prý nemůže mluvit… V noci jde Claire do koupelny, odkud se valí pára, vana je plná vody a pod hladinou vidí odraz mrtvé ženy. Druhý den ji Norman pošle k psychiatrovi. Claire se mu svěří, že doma viděla ducha a psychiatr jí poradí, ať s duchem naváže kontakt. Claire se svou kamarádkou Jody uspořádá seanci, ale k ničemu nedojde. Claire nechce, aby o tom věděl Norman – před rokem měla totiž autonehodu a od té doby se o ni manžel moc bojí. Jody odjede a z koupelny jde opět pára, vana je plná vody a Claire slyší hlasy… (TV Prima)

(více)

Recenze (326)

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrná duchařina navlečená do poněkud těsného thrillerového kabátku sází především na "chemii" mezi M. Pfeiffer a H. Fordem. Ta bezpochyby funguje, stejně jako všechny více či méně povedené odkazy na Hitche (Okno do Dvora, Psycho,...). Kdyby ale Robert Zemeckis trošku přitlačil na pilu a hlavně si odpustil neuvěřitelně úsměvný, možná až lehce stupidní "vodní" závěr s oživlou digitální mrtvolou, byl by můj verdikt určitě o hvězdičku lepší. Pár scén se dozajista povedlo (vana s omámenou pozvolna se topící obětí), jinak je ale tenhle film něco mezi poctou legendárnímu Alfiemu a obyčejnou spotřební "lekačkou", no a to mi na režiséra Zemeckisova formátu přijde trochu málo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Pod povrchem“ je prvním Zemeckisovým nahlédnutím do hororu, který by nebyl komediální, ale je pojat vážně. Je vidět, že je schopen převzít základní stavební kameny současné podoby žánru a udělat lekací scénu, ale nějak mi přišlo, že to prostě není ono, že je to křečovité a že to nefunguje tak dobře, jak by si tvůrci přáli. Snaha dobrá, ale výsledek tolik nezaujal. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Duchařský horor, který ale není nijak zvlášť vydařený. Chvílemi se sice daří atmosféru vystupňovat docela dobře, ale většina situací je celkem lehce předvídatelná a závěrečná "šokující" pointa asi překvapila jenom úplné naivky. Oba hlavní herečtí protagonisté jsou sice hvězdy, ale tady se tváří tak nějak neosobně a nezúčastněně, což filmu taky dvakrát nepřidá. Je to škoda, šance byly rozhodně větší, než výsledek. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Harrison Ford (Norman Spencer), byl dokonalým manželem do té doby, než jedna osudová chyba zasáhla jeho domov.. Scénář : Clark Gregg. Kamera : Don Burgess. Hudba : Alan Silvestri - 2001 - ASCAP Film and Television Music Awards - vítěz. Strašně jsem si oblíbil Harrisona Forda a jeho herní vyjadřování. Možná někdy přehodnotím na pět - ale nejdříve se ještě jednou podívám. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Keď prišiel veľmi zručne (Robertom Zemeckisom – trilógia NÁVRAT DO BUDÚCNOSTI, SMRŤ JEJ PRISTANE, FORREST GUMP) nakrútený mysteriózny triler POD POVRCHOM do slovenských kín, mal reklamu "hitchcockovského trileru". Rozhodne MÁ zopár šikovných odkazov na majstra (sychravý Vermont, meno Norman, dôraz kladený viac na napätie, než šok). Ale žiadne nadšenie nie je na mieste. Napriek tomu ma prekvapilo, ako dobre všetky klišé fungujú a ako som sa zľakol, hoci som vždy čakal, že sa zľaknem. Z hercov by som vyzdvihol zaujímavý výkon Harrisona Forda, ktorý dáva na frak svojej povesti "v pohode chlapíka z vedľajšej bytovky" (ale aj tak hrať príliš nevie...). Pekná výprava, strašidelná atmosféra, nečakané dejové zvraty a vôbec, stávka na žánrovú istotu s niekoľkými výbornými scénami (vaňa, seansa, ďalekohľad). Kino Považan 2000 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (15)

  • Když se jde Clarie (Michelle Pfeiffer) podruhé podívat do koupelny a nahne se nad vanu, můžeme v odrazu na vodní hladině spatřit jednoho ze členů štábu. (Claude Speed)
  • Trailer obsahuje scénu, kde si Claire prohlíží fotografii a zahlédne v okně obličej ducha. Tato scéna se ale ve filmu nakonec neobjevila. (HappySmile)
  • Dům zobrazený ve filmu byl používán pouze pro natáčení scén odehrávajících se ve dne. Dům byl totiž po natáčení zbourán, protože nesplňoval místní stavební předpisy. Pokoje byly tedy zhotoveny na jevišti v LA a zde se dotočily noční scény. (HappySmile)

Reklama

Reklama