Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Claire a Norman odvážejí svou dceru Caitlin na koleje vysoké školy, kde začíná studovat. Claire je smutná, ale zároveň se těší, že bude mít víc času na sebe. Jejich sousedé, Warren a Marie Fureovi, se nastěhovali před pár týdny a neustále se hádají. Jednoho dne se Marie svěří Claire, že se moc bojí, vtom se vrátí její manžel a ona uteče do domu. Claire to trápí a druhý den za sousedkou zajde, ale ta není doma. Claire v noci nemůže spát a z okna vidí, jak soused nakládá do auta velký balík. Probudí Normana, ale auto je pryč. Claire hází psovi míček do jezera, které mají u domu a zdá se jí, že pod hladinou vidí mrtvolu. Navíc se celý den samy od sebe otevírají zadní dveře a náhle začne hrát i věž. Claire má strach a jede za Normanem, který pracuje v laboratoři na genetických výzkumech, do práce. Druhý den opět slyší v domě zvuky, otevírají se dveře, padají věci ze stolu. Claire se znovu vydává k sousedům, setkává se s Warrenem, ale s Marií prý nemůže mluvit… V noci jde Claire do koupelny, odkud se valí pára, vana je plná vody a pod hladinou vidí odraz mrtvé ženy. Druhý den ji Norman pošle k psychiatrovi. Claire se mu svěří, že doma viděla ducha a psychiatr jí poradí, ať s duchem naváže kontakt. Claire se svou kamarádkou Jody uspořádá seanci, ale k ničemu nedojde. Claire nechce, aby o tom věděl Norman – před rokem měla totiž autonehodu a od té doby se o ni manžel moc bojí. Jody odjede a z koupelny jde opět pára, vana je plná vody a Claire slyší hlasy… (TV Prima)

(více)

Recenze (326)

kinej 

všechny recenze uživatele

Tomuto snímku se daří navozovat napětí téměř po celou svou stopáž. Takové dusno opravdu umí vytvářet jen ti nejlepší z nejlepších. Michelle Pfeiffer je zde skvělá, člověk neví jestli se jí bát, nebo jí fandit. Na druhou stranu, lekačky zde až tak moc nefungují, jsou totiž pro někoho kdo má nakoukaného Hitchcoka naprosto předvídatelné. Rozhodně se však jedná o nadprůměrný thriller. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Robert Zemeckis dokáže kvalitně natočit snad všechno a tahle duchařská historka to jen potvrzuje. Jistě, scénář není zrovna dvakrát originální, ale má to docela slušnou atmosféru, díky které mi nevadilo, že jsem často tušil, co bude dál. Silvestriho hudba měla také k Hermannově možná až moc blízko, ale fungovala parádně. Narozdíl od jiných nehodlám dělat z pozitiv negativa. ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Od tohto filmu som čakal len veľmi málo, t.j. hlavne nudu, klišé a otrepaný filmový príbeh - proste nudnú kravinu. Trailer, ktorý som pred filmom videl, mi poskytol o filme takýto nelichotivý obraz. Ale keď sa začal film, úškleb opadol a začal som film vnímať pozitívne. Nie je to nič svetoborného, originálneho, na čo by sa spomínalo s úctou aj po dlhých rokoch, avšak film mal dobré napätie, čiže atmosféru, herci sú dobrí a to hlavne Michelle Pfeiffer. Prekvapili ma (čakal som že vo filme bude poznať ich pokročilí vek – hlavne Harrisona Forda, Michelle je výborná, všade pôsobí tak sviežo). Dobré 3*. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Konec byl děsný, ale jinak pozvolna se narušující idilické manželství pátráním Claire po podivných úkazech mne celkem bavilo. Hvězdičku dávám za vtipný avšak mrazivý moment, kdy se Norman (Ford) přesvědčuje ponořením ruky do vany ve které se ,,koupe" Claire, zda je teplota vody v pořádku :-)) Škoda, že vanou to pak začlo brát grády a body dolů...Jinak takový lehce strašidelný duchařský thriller na sobotní večer, když venku leje. Proč ne.. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nikdy mne příliš nerozhodilo, když mě pronásledovali duchové, bezdůvodně v mé blízkosti praskalo sklo ani když na mne zákeřně vybafnul nějaký paranormální jev. Bubáci mě zkrátka vždy spíše nudili a tak jediným důvodem pro sledování tohoto snímku pro mne byla Michelle Pfeiffer, kterou jsem ochoten zcela zdarma přivést v posteli na jiné myšlenky, ale ani myšlenka na TO mi neumožnila zblajznout nabízenou krmi i s nevěrohodným navijákem. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (15)

  • Když se jde Clarie (Michelle Pfeiffer) podruhé podívat do koupelny a nahne se nad vanu, můžeme v odrazu na vodní hladině spatřit jednoho ze členů štábu. (Claude Speed)
  • Po odhalení Claire (Michelle Pfeiffer), že její manžel telefonát na policii pouze předstíral, filmaři několikrát – Claire leží zhroucená na zemi, snaží se zmocnit uvízlého telefonu, shodí klíče na zem, zvedá klíče od auta – sáhnou po efektu, kdy se kamera zdánlivě ponoří pod podlahu (jde tedy doslova o kameru, „co leží pod povrchem“, což odkazuje na název filmu). Záběru bylo docíleno tak, že při stavbě kulis bylo na část podlahy použito sklo. V prvním případě, kdy téže záběr zprvu zobrazuje normální podlahu, je tato podlaha vytvořená na počítači. (HappySmile)
  • Most ukázaný ve filmu je celkem blízko místa, kde byl postaven dům (Addison, Vermont, blízko State Park). Filmaři uzavřeli most na několik dní, což způsobilo spoustu problémů místním obyvatelům na obou stranách jezera Champlain. Most je totiž jedním z mála míst, které spojuje 120 mil dlouhé jezero. (HappySmile)

Reklama

Reklama