Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Claire a Norman odvážejí svou dceru Caitlin na koleje vysoké školy, kde začíná studovat. Claire je smutná, ale zároveň se těší, že bude mít víc času na sebe. Jejich sousedé, Warren a Marie Fureovi, se nastěhovali před pár týdny a neustále se hádají. Jednoho dne se Marie svěří Claire, že se moc bojí, vtom se vrátí její manžel a ona uteče do domu. Claire to trápí a druhý den za sousedkou zajde, ale ta není doma. Claire v noci nemůže spát a z okna vidí, jak soused nakládá do auta velký balík. Probudí Normana, ale auto je pryč. Claire hází psovi míček do jezera, které mají u domu a zdá se jí, že pod hladinou vidí mrtvolu. Navíc se celý den samy od sebe otevírají zadní dveře a náhle začne hrát i věž. Claire má strach a jede za Normanem, který pracuje v laboratoři na genetických výzkumech, do práce. Druhý den opět slyší v domě zvuky, otevírají se dveře, padají věci ze stolu. Claire se znovu vydává k sousedům, setkává se s Warrenem, ale s Marií prý nemůže mluvit… V noci jde Claire do koupelny, odkud se valí pára, vana je plná vody a pod hladinou vidí odraz mrtvé ženy. Druhý den ji Norman pošle k psychiatrovi. Claire se mu svěří, že doma viděla ducha a psychiatr jí poradí, ať s duchem naváže kontakt. Claire se svou kamarádkou Jody uspořádá seanci, ale k ničemu nedojde. Claire nechce, aby o tom věděl Norman – před rokem měla totiž autonehodu a od té doby se o ni manžel moc bojí. Jody odjede a z koupelny jde opět pára, vana je plná vody a Claire slyší hlasy… (TV Prima)

(více)

Recenze (326)

novoten 

všechny recenze uživatele

Na Zemeckisovi je nejzábavnější to, že nikdy nevíte, jestli svým příštím počinem sklidí nejhlasitější ovace a očaruje diváka dokonalou filmařinou nebo se v žánrovém ústřelu ztrapní a úcta fanoušků pojednou dostane zející trhlinu. Horror bez atmosféry, s nedomyšleným závěrečným zvratem a několika spíše rušivými lekačkami. Všechno je tu na efekt a bohužel i zcela mimo. ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrná duchařina navlečená do poněkud těsného thrillerového kabátku sází především na "chemii" mezi M. Pfeiffer a H. Fordem. Ta bezpochyby funguje, stejně jako všechny více či méně povedené odkazy na Hitche (Okno do Dvora, Psycho,...). Kdyby ale Robert Zemeckis trošku přitlačil na pilu a hlavně si odpustil neuvěřitelně úsměvný, možná až lehce stupidní "vodní" závěr s oživlou digitální mrtvolou, byl by můj verdikt určitě o hvězdičku lepší. Pár scén se dozajista povedlo (vana s omámenou pozvolna se topící obětí), jinak je ale tenhle film něco mezi poctou legendárnímu Alfiemu a obyčejnou spotřební "lekačkou", no a to mi na režiséra Zemeckisova formátu přijde trochu málo. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Harrison Ford si asi raz zahral záporáka a rovnako mu to sekne ako vždy. Je vidieť, že dobrý thriller sa dá nafilmovať bez zabijakov, monštier a mimozemšťanov, navyše toto by sa pokojne mohlo stať. Pravda je, že vo vode už to bolo pritiahnuté za vlasy, no, kto toto dielo nevidel, prišiel o veľa. Prvé dve tretiny vynikajúci hororový thriller a to hlavne vďaka skvelej budovanej a postupne hustnúcej atmosfére napätia, ale bohužiaľ typický hollywoodsky záver veľa pokazil. Škoda, mohol to byť absolútne špičkový film. I tak veľmi kvalitný film z kategórie hororov. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je veľká škoda, že tento film nedošiel k svojím poctám, ktoré si ale bez výhrady zaslúži. Vizuálne dokonalá réžia Roberta Zemeckisa, ultranapínavé ( hlavne tie záverečné vo vani ) a strašidelné scény a pomaličky gradujúci príbeh, robia z filmu jeden z najlepších mysterióznych hororov nového tisícročia. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Thrillerová nuda s pár ľakačkami. Myslím, že už výstižnejšie sa tento snímok ani nedá nazvať. Jediné pozitívum vidím v sympatickej hereckej zostave a pár lepších momentoch, ktoré sa skoro všetky (okrem záveru) odohrali výhradne v jednej miestnosti - kúpeľni. Navyše rozuzlenie bolo jasné už na míle dopredu, čo len podporilo už i tak veľkú nudu. Veľmi slabý priemer a aj to musím žmúriť až ma z toho bolia oči. 50/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (15)

  • Claiřina a Normanova loď je pojmenovína "Good Genes" (Dobré geny). (HappySmile)
  • Michelle Pfeiffer a Harrison Ford byli režisérovou první a jedinovou vobou do rolí Claire a Normana Spencerových. (HappySmile)
  • Když se jde Clarie (Michelle Pfeiffer) podruhé podívat do koupelny a nahne se nad vanu, můžeme v odrazu na vodní hladině spatřit jednoho ze členů štábu. (Claude Speed)

Reklama

Reklama