Reklama

Reklama

Rudý škorpion

  • Jihoafrická republika Red Scorpion (více)

Obsahy(1)

Ruský důstojník tajné služby Nikolaj je vyslán do Afriky, aby zlikvidoval vůdce povstalců, kteří bojují proti tyranskému režimu. Nikolaj se snaží připojit k rebelům a po čase se jeho přesvědčení obrací proti původnímu poslání a je rozhodnut se přidat se zbraní v ruce na stranu spravedlivého boje za svobodu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (190)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Pololetní vysvědčení Nikolaje Petroviče Rachenka: chování - velmi nekompromisní, infiltrace - přesvědčivá, tělesná výchova - brutálně impozantní muskulatura, projev - nenápadný na jedné a devastující na druhé straně, hudební výchova - uším lahodící zpěv ruské hymny, odhazování maníků z jedoucího auta - vtipné, souznění s divochy - intenzivní, výběr těžkotonážních kulometů - špičkový, likvidace ruských velitelů - luxusní... Počet akčních minut: 28. Počet neakčních minut: 48. Počet nudných minut: 19. ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

Intersonic uvádí. Jan Přeučil vyslovil tuto kultovní hlášku a bylo vymalováno. Zito se po dvou vyvražďovačkách pustil do Ramba klonu. Hudebník Chattaway si už zde okusil některé motivy do Maniac Copa, kterého o rok později skvělé zhudebnil. Nikolaj z jednotky SpecNaz je tady tupá hora, která se stala díky křovákovi lovcem a pochopila rozdíl mezi dobrem a zlem. Je zajímavé , že tohoto Švéda nejvíce proslavily role ruských bojovníků:-) ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá klasika. Lundgren v nejlepší formě, kondici. Role mu sedla dokonale. Hudba průměr. Akční scény výborné, příběh taky docela ušel. Finální střílení docela velkolepé a i dobré hlášky zazněly ve filmu. Nejvtipnější scénou bylo jak Lundgren zpíval v hospodě ruskou hymnu. Takže u mě spokojonenost. 82% = **** ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Akční klasika z videokazet, kterou dnes asi ocení jen nostalgičtí geronti jako já. I na akční videofilm je Rudý škorpion hloupý, přehnaný, násilný, ale to je přesně to, co se fandům tohoto žánru líbí, proto nedají na podobný typ filmů dopustit. Těmto filmům odzvonilo a díky za každý dobrý kousek, který tehdy v 80. a 90. letech tvůrci braku vytvořili. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Padej, českej šmejde !!" ;) I křovák se mohl potrhat smíchy, hlavu si ukroutit, to až tak moc je tahle Lundgrenova - Ten je tu mimochodem opravdu výtečný !! - rambovská variace převážně zábavná.. Hodně slušné béčko, jemuž však příliš nesluší režijní břídil Joseph Zito, jinak jde ovšem o legendární záležitost.. V jakém jiném americkém bijáku se mluví o zkurvených Čechoslovácích ?? ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Dvojhlavňový kulomet, který na začátku filmu zkouší plukovník Zayas (Carmen Argenziano) a na konci ho používá Nikolai Rachenko (Dolph Lundgren), je upravený belgický FN FAL. Ve filmu má připomínat ruskou experimentální útočnou pušku Avtomat AO-63. (Saur.us)
  • Regopstaanovi, který představoval křováka Gaa, bylo v době natáčení 95 let. Jedinou podmínkou k jeho účasti bylo, aby ho mohl stále doprovázet jeho kmen. (Saur.us)
  • Původní lokalita natáčení bylo Svazijsko. Vybavení, herci i členové štábu už byli na místě, když jim úřady zrušily povolení. Štáb tedy musel najít jinou lokalitu, kterou se stala Namibie. (Cheeker)

Reklama

Reklama