Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zamilovaný pár, bankovní úředník Sam a výtvarnice Molly, se přestěhuje do nového bytu. Jsou spolu opravdu šťastní, po cestě z divadla Mollly poví Samovi, že si ho chce vzít za manžela. Náhle je přepadne muž s pistolí, chce peníze a uhodí Molly. Sam se rozzuří a při rvačce ho muž zastřelí. Sam zemře, ale jeho duch zůstává na zemi, aby mohl být nablízku Molly. Ta je ze Samovy smrti na dně. Jednoho dne se do bytu dostane muž, který Sama zabil, a něco zde hledá. Sam ho chce zastavit, ale jako duch není schopen se ničeho dotknout. Muže sleduje, aby zjistil jeho jméno a bydliště. Při zpáteční cestě Sam naváže kontakt s černoškou Ody a neustálým otravným zpíváním ji donutí, aby šla k Molly domů a pověděla jí, co on řekne. Sam jí sdělí jméno a adresu muže, který ho zabil, a také, že to byla plánovaná vražda. Molly nejprve ničemu nevěří, ale pak je přesvědčena, že žena opravdu se Samem mluví. Když Molly poví vše Carlovi, Samovu nejlepšímu příteli a kolegovi, tak ten jede informaci do vrahova bytu ověřit. Sam jede s ním a zjistí, že Carl a vrah jménem Willie Lopez se znají, Carl objednal Samovu vraždu, protože potřebuje kódy do počítače, díky kterým může převést velké množství peněz. Molly jde na policii, ale nikdo jí neuvěří. Ukážou jí spis Ody, která byla několikrát zadržena za podvody. Večer k Molly do bytu přijde Carl, aby ji dokázal, že je přítel a ona se na něj může spolehnout... (TV Prima)

(více)

Recenze (602)

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Duch je klasika na poli romantiky s prvky komedie. Titulní trojice v podání Patricka Swayzeho, Demi Moore a Whoopi Goldberg funguje perfektně. O úspěchu filmu vypovídá i to, že byl také převeden na divadelní prkna jako muzikál. ()

fiorela 

všechny recenze uživatele

Každý tento film ospevuje, ale mňa ničím nechytil. A navyše tá nechutná scéna, kde sa Whoopi a Demi bozkávajú...brrr, fuj! Patrick bol asi to jediné kvôli čomu som film dopozerala - a to ho skôr považujem za podpriemerného herca. ()

Merwin 

všechny recenze uživatele

Jojo když jsem tenhle filmek viděl zhruba před deseti lety bulel jsem jak želva ještě asi týden později. Swayze mi nijak nevadí jen se mi ekluje Whoopi v romantické scéně ke konci. ale jinak hezkej snímek ()

moviepill 

všechny recenze uživatele

Prvýkrát videné so slovenským dabingom a som nadšený. Swayze a Moore sú na štandardnej úrovni, ale čo predvádza Whoopi Goldberg, to sa nevidí. Česká verzia je rovnako výborná. "Takhle alespoň...přijdeš do nebe..." "Kašlu na nebe, co budou s těma prachama dělat? Dyť si nekoupí ani hadry!!!" Zaslúžený Oscar! Jednu * uberám za trochu prehnané tlačenie na city, ale fakt len mierne prehnané. Je to slušný nadpriemer s herečkou par excellence. ()

natalanka 

všechny recenze uživatele

Klasika, kterou stojí za to vidět. Už kvůli Patrickovi a Whoopi. Už kvůli scéně se šekem :-)). A pro ten nápad. Jsem ráda, že tuto roli odmítli Hanks (ačkoli je to pro mě herec č.1), Bacon, (který je mi také sympatický), Cruise i Harrison. Tady je prostě Swayze dokonalý. Vždycky je mi líto, že odchází za světlem. U tohohle filmu se setsakra dobře bavím a jsem ráda, že vznikl. :-)) ()

p.i.t.b.u.l 

všechny recenze uživatele

Patrick Swayze a jeho druhý nejznámější film. Psát recenzi po 20 letech není snadné, přesto když jsem tento film viděl poprvé, byl jsem nadšený. A musím říct, že toto nadšení mně vydrželo skoro dodnes. Asi to není úplně nejlepší filmový trhák, ale autorovi se podařilo natočit film, kde nechybí zápletka, vtip, napětí a romantika a to vše udělat tak, že se to divákovi líbí. Nemůžu říct, že po těch letech tenhle film vyhledávám, ale upřímně musím uznat, že pokud tento film hraje v TV tak se na něj prostě znovu kouknu. K čemu mám akorát výhrady je opět nový dabing, který kazí již zažité podvědomí dřívější verze. Ale to s filmem moc nesouvisí. Když to shrnu, filmová klasika, která má své fanoušky i odpůrce. Já patřím k té první skupině a tento film hodnotím 4*. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

No dobre, prihliadnite na to, že sa píše rok 1990. Čo by som si vtedy povedal o Ghost? Že je to dobré, celkom sa to dá. Čo si poviem teraz? Áno, nie je to zlé, ale zas že by to bolo nejako extra dobré, to zase tiež nie. Príbeh celkom fajn. Množstvo logických záhad, ktoré zvyknú sprevádzať filmy o duchoch, však neobišli ani tento. Vzťah Swayze – Moore trošku presladený, ale inak ok, až na to, že Demi s tými krátkymi vlasmi vyzerá ako chlap a celé to potom pripomína príbeh troch mužov + Whoopi :). Neurazí, poctivých 60%. P.S.Krásne Unchained Melody ()

Slam7 

všechny recenze uživatele

Nádhernej film...divákovi dá snad od všeho něco, zábavu, napětí, dojetí. Krásný efekty a super jsem se bavil!!! Whoopi je prostě nenahraditelná! A kdo ví, třeba jsou kolem nás vážně duchové:-) ()

simoneo 

všechny recenze uživatele

Tak toto je klasika. Sám neviem, čo sa mi na tom filme tak páči, no je to jeden z mála, ak nie jediný romantický film, ktorý si vždy pozriem, keď ide v televízii. ()

route60 

všechny recenze uživatele

Jerry Zucker Duchem ukázal že dovede natáčet i jiné filmy než výborné parodie, Duch je moje srdcovka a Woopi Goldberg je dokonalá. 100% film ()

davistercz 

všechny recenze uživatele

Překrásné, uchvátné a naprosto kouzelné o proti filmům z dnešní doby.Patrick Swayze ve své nejlepší roli, na tohle se prostě musíte kouknout.Ačkoliv byl film natočen v 90tých letech tak to teda klobouk dolů.Efekty jak z dnešní doby,ale řeknem si to na rovinu.. Je hodně málo dobrách filmu,které v 90 letech měli aspon nad 80... možna nějáké filmy které obsahovaly Vietnamskou válku.. ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Skvělá hudba, efekty, herecké výkony (některé) a film, který hodně leze do srdíčka. Nezkazí ho ani chyby ve scénáři či některé slabší části. Hodnocení: 80 % ()

Související novinky

Channing Tatum chystá remake Ducha

Channing Tatum chystá remake Ducha

18.01.2023

Channing Tatum (Loganovi parťáci, Pes) se za pár týdnů objeví ve třetím díle série Bez kalhot, jinak toho ale herec v plánu moc nemá. Snu na jeho srdcový projekt Gambit se už vzdal, jak ale nyní… (více)

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

22.11.2013

Zkrátka za hrstí televizních novinek. Studio Paramount chystá masivnější útok na malé obrazovky. Především by chtělo proměnit několik svých klasik v seriály. Třeba Duch, oscarový trhák s Patrickem… (více)

Spielberg chce Jacksonovy kosti

Spielberg chce Jacksonovy kosti

12.05.2007

Určitě si vzpomenete, jak Peter Jackson zářil, když z rukou Stevena Spielberga přebíral Oscara za nejlepší film (jen pro jistotu: za Pána prstenů: Návrat krále). Nedávno si potřásli pravicemi opět.… (více)

Reklama

Reklama