Reklama

Reklama

Men

  • Velká Británie Men (více)
Trailer 1

VOD (1)

Harper (Jessie Buckley) odjíždí na malebný anglický venkov odpočinout si a srovnat si myšlenky po nedávné tragédii v osobním životě. Okolní příroda však působí značně zneklidňujícím dojmem a Harper má neodbytný pocit, že ji kdosi či cosi zpoza stromů sleduje. Co nejdříve vypadá jako plíživý děs, se brzy promění v opravdovou noční můru. Vizionářský režisér Alex Garland se ve své horečnaté vizi vydává do nejtemnějších zákoutí lidské mysli a přichází s originálním mysteriózním hororem plným hutné atmosféry a neotřelých režijních nápadů. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (303)

InJo 

všechny recenze uživatele

Tohle spoustě lidí krutě nesedne (někomu to bude rovnou k smíchu). Vedle Men jsou i předchozí horory studia A24 (v čele se Slunovratem) vcelku standardní mainstream. Mě ale tenhle těžko interpretovatelný megabizár, který bude pro mnoho konzervativních žánrových fandů nesnesitelnou absurdní slátaninou, od chvíle, kdy Jessie Buckley vstoupí do tunelu, chytnul a už nepustil. Notně surrealistická podívaná nasáklá přitažlivě tajemnou a lahodně znepokojivou atmosférou, pár mimořádně creepy momenty a s naprosto šíleným finále, na které vás nic nepřipraví. Vážně nevím, jestli je Garland geniální, vizionářský umělec, nebo jen kreativní magor na LSD, tímhle originálním mindfuckem z malebného anglického venkova si mě ale nečekaně získal. Opojný úlet s nemalou šancí časem zkultovnět. 70 % ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Černej kolem okna lítá, v tunelu i v hlavách svítá." Manýrismus jak řemen. Brrr. Mimochodem, bluebells znám, neb v Anglii jsem dva roky žil, les s kobercem modrých zvonečků navštívil a připadal si jako v pohádce. Tunel s nekonečnou ozvěnou neznám, ale zaujal mě, tam bych si radostně zavýskal i já. Zbytek přírodopisného dokumentu o červech zbůhdarma lezoucích po mršině laně a o africké variantě bungee jumping, coby zlatém hřebu suicidálního vydírání, mě moc nebavil. Namlsán 28 dny strávenými s Garlandovou robotkou i pestrostí zdejších hodnocení jsem se těšil na příběh, který mne svlékne donaha a ponoří do kalné vody surrealistických močálů a já pak budu meditovat a hambatý courat lesem spolu se Zeleným mužem a mezi modrými zvonečky budeme bimbat svými... Ale moc jsem si nezainterpretoval. Jednak nebylo s kým, bo o tu harpyji Harper bych si ani kolo neopřel, a taky už dávno před finálním nudným (!) řetězením psychovagín mi bylo vše jasné jak facka, resp. knězem schvalovaná manželská rána pěstí. Kdyby Garland aspoň nespoileroval ve vlastním filmu a letecký den si nechal až na finále, mohl to být i zážitek. Škoda. Jen dva povadlé bluebells cinkají. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jakési podobenství o souboji pohlaví okořeněné pohanskou tématikou a nebo taky třeba úplně něco jiného. Odpověď možná neví ani sám Garland. Utkvělo mi to v hlavě, i když nemám rád tyhle nepochopitelné onanie. Ze všech těch zrůdných ohavností, a že jich tam bylo, je stejně nejhnusnější CGI ksicht drzého výrostka. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Snažil jsem se, snažil, smysl mi nakonec asi unikl, ale neznamená to, že nejsem spokojený. Naopak jsou Men jedním z těch filmů, které vám neřeknou všechno, ale neotráví vás tím a nechají vás, ať si zapřemýšlíte sami. Úžasně vtahující atmosféra, výborná Jessie Buckley a výborný Rory Kinnear (moc ho neznám, takže příznávám, že jsem až do konce netušil, kolik rolí vlastně hrál). Někdy se podívám znovu, a rád. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Nechtělo se mi nad tím vůbec přemýšlet. Atmosféra první hodinu fajn, ale nějak se mi ty jednotlivé fragmenty nesložily v závěru do celku, z kterého bych si sedl na zadek. Chápu, Garland zkoumá mysogynii z několika úhlů a studii zakončuje zvoláním: muž bez ženského prvku nezvládne nic lepšího, než kopírovat sám sebe do zblbnutí, ale nedalo se to sdělit jinak, než prostřednictvím hororového podobenství? ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • Název filmu se objeví až na samotném konci snímku. (Kejf.)

Související novinky

Co nového chystá Alex Garland?

Co nového chystá Alex Garland?

24.01.2022

Režisér a scenárista Alex Garland (Dredd, Ex Machina) má za sebou některé z nejzajímavějších sci-fi projektů posledních let. Jeho režijní prvotina Ex Machina nadchla většinu diváků i kritiků,… (více)

Režisér Ex Machiny si vybral další projekt

Režisér Ex Machiny si vybral další projekt

07.01.2021

Režisér Ex Machiny nebo Annihilation Alex Garland si zřejmě konečně vybral svůj další projekt. Původně se zdálo, že se filmař po svém posledním seriálovém projektu Devs uchytí v televizi, nakonec… (více)

Reklama

Reklama