Reklama

Reklama

Asterix v Británii

  • Francie Astérix chez les Bretons (více)
Trailer

Maličký Asterix a jeho mnohem větší kamarád Obelix, bojovníci z poslední galské vesnice, stále svobodné po římské invazi, se vydávají na výpravu, aby doručili sud slavného kouzelného lektvaru od svého druida, který má pomoci Asterixovu bratranci v Británii bojovat proti nájezdu římské armády. (TV Minimax)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Ostrovní eskapády poživačného, ale dobrosrdečného hromotluka Obelixe a vykutáleného střízlíka Asterixe patří se svojí extrémně vtipnou satirou na britskou národní povahu k tomu nejlepšímu, čeho se lze od nich v animované podobě nadít. Inteligentní humr je navíc rozumně vyvažován hřmotnou burleskovitostí, takže v sousedství jemných narážek na způsob "čajového" a "teplopivního" života jsou samozřejmostí i desítky zdevastovaných římských legionářů. Ano, a své smolné okamžiky si opět vybere i banda pirátských hrdlořezů. Jinak by to ani nešlo! :) ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Omnoho lepšie než mnohými adorovaných 12 úkolů pro Asterixe. A to aj napriek tomu, že naši hrdinovia opustili galskú dedinu a vydali sa do Británie. Je to správe zábavné a rozprávkové, konečne to má peknú animáciu, ale z môjho pohľadu to znovu nie je žiadne prevratné dielo. Na krátke popoludňajšie posedenie pri čaji by ste však len ťažko našli čosi vhodnejšie. (80%) ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Obelixův absťák po bitkách s Římany, různé kulturní narážky na Anglii, spousta chlastu a malá neškodná loďka proti římské galéře. Zatím nejucelenější film s Asterixem. /// Asterix: "Máte tu často takhle hustou mlhu?" Antiklimax: "Ne, to ne. Mlha tu bývá jenom pokud neprší." ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Páátáááá, právě teď odbila, páátáá právě... tyvole, proč já teď tady zpívám?! Copak jsem nějaký Helen Vondráček? Ale počkat.... co to slyším? Že by opravdu pátá odbila na čajíček? A víte že jo? Ha ha, no tak to se povedlo, jenomže já mám radši víno :) Vy máte taky víno? Tak to si hned dám! Prosím, dejte mi jedno ví... ŽE SE MÁM NEJDŘÍV PODÍVAT NA FILM?! Tak dobrá...i když vlastně vím, na jaký film se podívat, abych neztratil chuť ani k čaji, ani k vínu. Mám tu přece naší známou galskou partičku Genzera a Suchánka, ke kterým se do trojky přidal ještě jeden. Nooo, hned ten film začíná být zajímavý a všichni spolu rozjedou pořádnou šou. Ale neee, takhle jsem to nemyslel... to jste si vážně mysleli, že bych tohle napsal k tomuto filmu? I když pravda no, trošku to tak vyznělo. TAK ALE DOST, zbytečně tady plýtvám místem! Film jako takový je velice zábavný, dobrodružný a nenáročný. Asterix a Obelix zažívají spoustu krutých chvílí, kdy se snaží o to, aby se neprokoukl jejich sud s lektvarem a nebyl odcizen Římany + o to větší problém nastane, když se konkrétní sud smíchá s jinými sudy a hrdinové budou hledat řešení, jak se k němu dostat. Zde tedy dodám pár informací děcka - všichni jsme blázni, jak Obelix říkal, a až uvidíte tenhle film, pochopíte, co vám lok vína může způsobit. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Asterix v Británii je prosycen vzdušně lehkým a neohroženě škádlivým humorem. Všemožné anglické a britské stereotypy jsou stylově rozpitvávány a vystaveny na odiv rozpustilé koketérii. Až se zdá být zázrakem, že ten suchopárně konzervativní národ mohl být světovou velmocí. Britské obyčeje i prapodivná forma gurmánství a neměnná stálost pevných indicií tomuto stylu humoru vychází vstříc a nic jiného si snad ani nezasluhuje. Asterix v Británii patří k silnějším kusům zfilmované série a neznámé koření, dovezené fénickým kupcem, je kouzelným lektvarem současnosti. Profesionální pijáctví je jen pro silné a trénované povahy. Povedlo se vše dotáhnout až do nejroztomilejší představy škádlení a popichování. Baví, rozesmává, obveseluje. Eh bien, pourquoi pas! ()

Galerie (84)

Zajímavosti (7)

  • Při scéně, kdy skupinka vedená Asterixem zavítá do špatného domu XVII, si lze povšimnout vyšívané látky nad krbem s francouzskými slovy "foyer, doux foyer", což v překladu znamená klasické "home, sweet home" čili "domove, sladký domove". (epicride)
  • V komiksu se hrdinové skryjí v hospodě u hospodského Relaxe, ve filmu se však tato postava jmenuje Olive Escartefix, kterému Britové obecně říkají Gaulix. Je to odkaz na postavu Olive Escartefigue z filmové Marseillaiské trilogie Marcela Pagnola Marius (1931), Fanny (1932) a César (1936). (Landauer)

Reklama

Reklama