Reklama

Reklama

Asterix v Británii

  • Francie Astérix chez les Bretons (více)
Trailer

Maličký Asterix a jeho mnohem větší kamarád Obelix, bojovníci z poslední galské vesnice, stále svobodné po římské invazi, se vydávají na výpravu, aby doručili sud slavného kouzelného lektvaru od svého druida, který má pomoci Asterixovu bratranci v Británii bojovat proti nájezdu římské armády. (TV Minimax)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

Vitason 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na Alexandra, Williama Wallace a na generála Maxima. Největší hrdinové byli dva barbaři ze země galského kohouta. Jeden z nich je ,,chlapík větších proporcím", před kterým by jste jeho postavu nehodnotili ani za zlaté prase, protože je vyzbrojen nadlidskou silou, když jako malý políbil dno kotle s kouzelným lektvarem. A druhý je prcek, který je chytřejší než liška z nejbližšího lesa. V tomto díle se dva pojídači kanců vydali přes velký kanál, aby ukázali Britům, jak se správně dává někomu do čumáku a přesvědčili nás o tom, že Římané dobývali svět a stavěli Hadriánův val jen pro to, aby mohli zabavit všechno galské víno. Tento díl je ozdoben slušným humorem, který si utahuje z britské škrobenosti a stereotypů. Animace je skvělá, ale někdy se zbytečně zaměřuje na detaily a záměrně tak neukazuje, co se děje. Jinak tomu nemám co vytknout. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl označit jediný animovaný film za opravdu "pro celou rodinu od batolat pro dospělé", nejspíš bych vybral některého z Asterixů, protože nikde jinde se jednoduchá groteskní komika nemísí s relativně chytrým humorem a jednoduchými popkulturními odkazy, jako právě tady. Asterixové bývají sice většinou pořád o tom samém a "v Británii" není vyjímkou, ale tak jako vždy je to výborná zábava... a Britové jsou prostě blázni. 8/10 ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Kreslený Asterix sice nebyl moje dětství, ale i tak se tam člověk automaticky s těmito filmy vrací. Není to sice nic převratného, ale člověk se pobaví. Autorovou vtipnou představou Británie (teplé pivo, mátový sós) nebo Obelixovým věčným "Římani / Britové jsou blázni"... Já byl ale paradoxně přes ty hrané filmy... 70% ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Animovaná série o Asterixovi a Obelixovi u mne bezesporu patří mezi největší legendy animovaného filmu. A asi nikdy z ní nevyrostu. Jejich britské dobrodružství je postaveno na famózním popichování britských zvyklostí a šťouchání do povah konzervativních a suchých Britů, které dokáže rozesmát i po stém shlédnutí. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Obelixův absťák po bitkách s Římany, různé kulturní narážky na Anglii, spousta chlastu a malá neškodná loďka proti římské galéře. Zatím nejucelenější film s Asterixem. /// Asterix: "Máte tu často takhle hustou mlhu?" Antiklimax: "Ne, to ne. Mlha tu bývá jenom pokud neprší." ()

Galerie (84)

Zajímavosti (7)

  • Při scéně, kdy skupinka vedená Asterixem zavítá do špatného domu XVII, si lze povšimnout vyšívané látky nad krbem s francouzskými slovy "foyer, doux foyer", což v překladu znamená klasické "home, sweet home" čili "domove, sladký domove". (epicride)
  • Když Asterix a spol. zaklepou na dveře hospodského Gaulixe, aby se u něj skryli před Římany, zazní první čtyři tóny Beethovenovy „Páté symfonie“. Přesně těmito tóny začínalo za druhé světové války rozhlasové vysílání BBC pro Francouzský odpor a ve filmu je to přímá narážka. (Landauer)

Reklama

Reklama