Reklama

Reklama

Kleopatra, královna Egypta, se rozhodne, po hádce s Césarem, postavit velkolepý palác, aby dokázala, že Egypťané jsou dobří stavitelé. Stavbou pověří Neuminise, nepříliš schopného architekta. Má však jednu výhodu, jeho přítelem je druid z daleké země, ovládající různé kouzla. A kouzla jsou přesně to, co je potřeba na postavení velkolepého paláce do tří měsíců. Vydá se tedy za svým galským přítelem, Panoramixem. Ten pozvání neodmítá, a v doprovodu Asterixe a Obelixe se vydává na pomoc Neuiminisovi proti úkladům Césarovým, konkurence a koneckonců i hrdosti samotné Kleopatry. (TV Minimax)

(více)

Recenze (156)

nash. 

všechny recenze uživatele

Ani druhý pokus s filmovou verzí mého oblíbeného comicsu nedopadl dobře. Tak jako se skvěle bavím nad stránkami comicsu, tak tady ten humor najednou nefungoval. Všechno včetně animace bylo těžkopádné, takže jsem jen ztěží udržel pozornost, hudební vsuvky byly otravné, navíc to trpělo jakousi podivnou infantilností, která těžce degradovala inteligentní předlohu. Zkrátka, pokud jde o Asterixe, zůstanu u stránek comicsu. ()

reich 

všechny recenze uživatele

Animované filmy Asterixe a Obelixe jsou ve většině případů velice povedené. Nutno říct, že je pozdvihuje geniální český dabing. Všeobecně toto je můj nejoblíbenější film ze všech. Asterix a Kleopatra je film, který je hodně doprovázen písničky až působí muzikálově. Ale jinak je doprovázen gagy, vtipnými scénkami... Nechybí piráti a film je plynulý a krásně ubíhá. 95% ()

Reklama

Cheeter 

všechny recenze uživatele

"Stačí kanců pár, k tomu pivovar..." Není nad starou dobrou klasiku. Člověk se hned podívá zpět do dětství. Kam se hrabou dnešní animované filmy, tohle je někde úplně jinde. Je jen škoda, že už asi další v tomhle stylu nevzniknou. Ale kdyby jo, tak budu hooodně rád. Ale ne nic ve stylu vikingů hlavně! ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Kleopatra přislíbí Césarovi, že mu postaví do tří měsíců velký palác, hodný jeho jména. Navrhnout a postavit palác dostane za úkol architekt Edifis, který ale sám ví, že je to úkol nad jeho síly. Rozhodne se o pomoc požádat druida Panoramixe, který se svými přáteli Asterixem a Obelixem vyrazí do dalekého Egypta. Úkol to nebude jednoduchý, protože César nijak netouží po tom, aby Kleopatra svůj slib splnila, a udělá vše proto, aby stavbu překazil... Začínám mít takový dojem, že už jsem ze všech Asterixů nějak vyrostl. Vzpomínám jak jsem ve studentských letech hltal komixy s Asterixem po desítkách, ale poslední dobou, pokud se dostanu k nějakému filmu, tak se až tak extra moc nebavím. Asterix a Kleopatra sice patří k těm lepším, ale i přesto víc než 3 hvězdičky ze svého hodnocení nevymáčknu... ()

AnniqueCh 

všechny recenze uživatele

Dětský animovaný seriál podle legendárních  komiksů  Francouzského spisovatele René Goscinny od něhož pochází také pro mně  oblíbenější Mikulášovy patálie, když vidíte podle svého oblíbence natočené filmy nebo seriály chcete jistě vidět další filmy nebo seriály podle něj. Musím říct že ani tentokrát mně tohle zpracování legendárních filmů podle legendárních komiksových předloh nezklamalo,  vždyť také vznikli v době kdy vznikali kvalitní umělecké záležitosti, tím spíš by mně mohli zklamat dnešní zpracování, a k tomu všemu ta průvodní hudba a náš prvotřídní Český dabing to prostě nemůže mít člověk nerad. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama