Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Asterix a Obelix se mi jako postavicky vzdycky libily, ale vlastne jsem nikdy nevidela zadny film, ani jsem necetla komiksy. 12 ukolu pro Asterixe (a zejmena pro Obelixe, na ktereho se porad tak trochu zapomina) me nadchly. Nejen ze ukoly byly originalni, ale zejmena se mi libily narazky na nasi skutecnost (praci prasek Olymp, ktery zaruci pradlu po vybrani hebkost a jemnost, nebo figurka kacera Donalda). Za zminku stoji i snaha o parodovani francouzske byrokracie :) Typicky francouzsky humor nasel v podobe Asterixe a Obelixe skvelou pudu pro sve uplatneni. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jednoznacne nejlepsi film o Asterixovi, nejsviznejsi, nejnapaditejsi, nejvtipnejsi a s nejlepsima hlaskama. Dej se s nicim nesere a leti od ukolu k ukolu, ktery jsou vymysleny fakt paradne, k tomu pohodova hudba, prijemna animace a samozrejme dojde i na bitky. Nevim, jestli je tohle vsechno zasluhou faktu, ze predlohou nebyl komiks, ale tohle je proste dokonalost. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Je zvlastni, ze takove stare kreslene cosi muze byt hodnoceno jako jeden z nejlepsich filmu vsech dob, ale ono je to skutecne prudce chytlave a zabavne. 12 ukolu, pri kterych Asterix s Obelixem dokazuji Cesarovi, ze jsou bohove a strili u toho jednu vtipnou hlasku za druhou. Super. 8/10 ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

12 úkolů pro Asterixe patří k tomu nejzábavnějšímu z populární animované filmové série. Plnění zadaných úkolů polobožských hrdinů je svižné a s hravou přirozeností si utahuje i z nešvarů současnosti. Reklamní podbízení konzumní společnosti dostává nejeden políček, ovšem těžko se hledá konkurence k bizarnímu střetu s nepřehledně nesrozumitelným a přesyceným aparátem zakleté říše byrokracie. Surrealismem se brodíme k příšerám, šibalská lest nenajde účinnou zbraň ani v závěrečném střetu uvnitř cirku a kocháme se absurditou všeho možného. Závěrečné karnevalové veselí může připomínat Felliniho a poražená strana nachází sladká odškodnění v náruči Kleopatry i na ostrově Rozkoši. Čeho více lze s nepřemožitelnými Galy dosáhnout? Zábava, smích, odreagování v důmyslné formě a podání. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

V pořadí třetí Asterixovo zfilmované dobrodružství se stalo úžasným například tím, že není podle komiksu, tudíž zde nemusíme nic srovnávat. (I když, pravda je to jen na půl, jelikož ve Francii po úspěchu filmu byl vydán i sešit 12 úkolů.) Putování po světě je povedené samo o sobě, každá zastávka překypuje originalitou, doplněná asterixovským humorem přesně dle receptu samotných stvořitelů alternativního galského světa. 100% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Město, ve kterém se nachází "Dům, kde se zatmívá rozum", je Paříž. Stanice Alésia, kterou Asterix a Obelix ve své vidině spatřili, se v Paříži skutečně nachází. (vojtaruzek)
  • Ve filmu se mihne postava z jiného komiksu Alberta Uderza a Reného Goscinnyho – Indián Umpa-pa (v originále Oumpah-Pah). Můžeme ho zahlédnout v indiánském táboře během scény s oštěpem. (Landauer)

Reklama

Reklama