Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

Caelos 

všechny recenze uživatele

Kreslený Asterix (a Obelix) nemůže být špatný, nicméně, když jsem viděl zdejší hodnocení, tak jsem valil oči. Není to trochu moc? To je vlastně jedno. U tohoto Asterixe (a Obelixe) mi nesedí jeho "délka". Nikoliv ta časová, ale příběhová, neboť jak to všechno začne tak to i skončí. Jeden úkol střídá v rychlém sledu ten další a než se člověk naděje, je konec. Ale i tak je to vtipné, plné absurdit a nádherně nakreslené. To se musí frantíkům nechat, na klasickou animaci jsou machři. ()

iHyik 

všechny recenze uživatele

Přesně si pamatuju, když mi bylo asi sedm nebo osm (možná devět) a já se řehtal jako kůň každý scéně. Kousek po kousku jsem metamorfoval ve zvíře. Jestli to znáte, jste na tom podobně, tak nenuťte rodiče, aby to za sedm let koupili mladšímu bráchovi pod stromeček. Protože ještě ten den se na to podíváte. A ještě ten den zjistíte, že vážně není o co stát. Většina lidí tenhle film asi hodnotila, když jim bylo sedm nebo osm (možná devět). ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Jako první ze série kreslených filmů o Asterixovi jsem zvolil (nečekaně) ten nejlépe hodnocený. Po zhlédnutí musím konstatovat jednu věc: ač je animace dnes už nepohledná a většina gagů ohraných, film nabízí celou řádku momentek, které jsou bezkonkurenční při následné rekapitulaci a případné debatě s obeznámenými přáteli. Ostrov rozkoše, egyptský kouzelník, kuchař či nepřemožitelný bojovník jsou super, ovšem návštěva Domu, kde se zatmívá rozum, je prostě geniální. "Omluvte mou zvědavost, pánové - prosím vás, jak vypadala ta bestie?" Obelix: "Chutnala výtečně." ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to poprvé právě dnes, takže nejsem zatížený nostalgií na dobu, kdy to byl jediný ucházející animák. A jakožto Asterixovský panic musím suše konstatovat, že to není špatné, ale poněkud to drhlo. Co se týče tolik vyzdvihovaného humoru...ano, pár fórků bylo dobrých...Brute, nehraj si pořád s tím nožem, ještě někoho zraníš...ale jinak šlo o infantilní humor, který mi není blízký. Víc si užiju animáky ve stylu Shreka, tzn. spíš nekorektní, černý a originální vtípky, ale klidně i Croodsovi apod. Takže ano...je to legenda a ve své době asi neměla konkurenci, ale dnes už ji má a na ty nejlepší animáky kouká pěkně z dálky. Ani jsem to nedokoukal, jak moc mě to nudilo. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Standartní starý dobrý Asterix, vaprávějící klasicky o tom jak to dva nebojácní frantíci nandají celému tehdejšímu světu. Jako ditě jsem Asterixe zbožňoval, protože stojí na skvělém nápadu a umí si vtipně utahovat z historie. Tento díl patří k těm několika nejlepším, protože má všechny atributy toho pravého asterixovského. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Výrok římského vojáka: "Prý vstupte do armády, prý pro záchranu lidstva," má pravdivý historický základ. Římané vyznávali teorii, že všichni neřímané, tedy barbaři, musí a chtějí být latinizováni a Římané mají tu povinnost toto vykonat. (vojtaruzek)
  • Město, ve kterém se nachází "Dům, kde se zatmívá rozum", je Paříž. Stanice Alésia, kterou Asterix a Obelix ve své vidině spatřili, se v Paříži skutečně nachází. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama