Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Najlepšia zo série Asterixov a jedna z najlepších animovaných rozprávok. Ono to pôsobí podľa môjho názoru tak skromne, že už len tým prekonáva 95% konkurenčných animákov. Žiadne veľké rozlíšenie či očakávania a práve to prinieslo tak brilantný efekt. ASTERIX ako mozog a OBELIX ako sila sa postavia Cézarovi a jeho 12 HERKULOVSKÝCH novodobých úloh. Neopakovateľná dobrodružná cesta ich zavedie až do samotného Ríma, ktorý po poslednej prekážke bude patriť im (Galom). K tomu zakorenený humor, ktorý neprestane baviť ani dospelákov. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho mnohem více, když je zde tento Asterix nejlépe hodnocený, a proto jsem byl zklamán, viděl jsem už lepší zpracování, ale stejně jsou pořád lepší komixy. Úkoly byly sice povedené, ale postupně působily některé podobně a monotónně. Za povedenější úkoly považuji německého zápasníka, egyptského mága, horského kmeta, ale všem zadáním kraluje žádost o propustku A38. : )) Absurdita zde byla dovedena k dokonalosti, ale kvůli tomu jsem se na druhou stranu občas nudil. Poznámka o Brutovi mě pobavila nejvíce z filmu. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Scénka na ostrově Rozkoš byla maximálně trapná a debilní. Ostatní úkoly však byly snesitelné. Některé i zábavné. Nejvíce se mi líbila návštěva úřadu. Celý film je provázen naprosto geniálním situačním humorem, který není ani nijak složitý a věřím, že i děti by si zde přišly na své. Animačně je film dobově slušný. Kdybych měl vypíchnout nějaký ten nej z tohoto filmu, tak s čistým svědomím mohu prohlásit, že tohle je nejvtipnější animák, který jsem kdy viděl. A málem bych zapomněl na skvělou postavu i dabing toho delegáta. Přesto stále nechápu co dělá animák jako tenhle tak vysoko. Pobaví to zcela jistě, ale co dál? Minimálně * * * však dát prostě musím, i kdybych chtěl být přísný sebevíc. A věřte, že tady chci, neboť mi tenhle film prostě tak vysoko překáží a při pohledu do žebříčku bije do očí. Ale sami víte jak se to říká o tom gustu a dišputátu. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Kreslený Asterix (a Obelix) nemůže být špatný, nicméně, když jsem viděl zdejší hodnocení, tak jsem valil oči. Není to trochu moc? To je vlastně jedno. U tohoto Asterixe (a Obelixe) mi nesedí jeho "délka". Nikoliv ta časová, ale příběhová, neboť jak to všechno začne tak to i skončí. Jeden úkol střídá v rychlém sledu ten další a než se člověk naděje, je konec. Ale i tak je to vtipné, plné absurdit a nádherně nakreslené. To se musí frantíkům nechat, na klasickou animaci jsou machři. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Považujem za prirodzené pozrieť si 68. najlepší film podľa mienky užívateľov ČSFD a za rovnako prirodzené, že sa v tomto prípade budem v jeho hodnotení rozchádzať s mienkou väčšiny. Splnil som si svoju nepísanú povinnosť, dokonca som ho dopozeral až do konca, samozrejme s mikrospánkovými vložkami, lebo jeho hypnotický účinok nemôžem poprieť. A to je asi tak všetko čo som na margo hrdinských Galov ochotný napísať. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Výrok římského vojáka: "Prý vstupte do armády, prý pro záchranu lidstva," má pravdivý historický základ. Římané vyznávali teorii, že všichni neřímané, tedy barbaři, musí a chtějí být latinizováni a Římané mají tu povinnost toto vykonat. (vojtaruzek)
  • První animovaný film s Asterixem, který nevznikl podle žádné knižní předlohy. Ostatní filmy vždy kopírovaly děj alespoň jednoho komiksového alba. (sssssycak)
  • Film vznikal dva roky, kreslíři pro něj nakreslili přes půl milionu kreseb a obsahuje 400 malovaných prostředí. (Landauer)

Reklama

Reklama