Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Asterix a Obelix jsou dnes klasikou i v českých kotlinách. Jejich slavná kreslená dobrodružství jsou na vyšším levelu než moderní hrané filmy. Tento snímek má svůj typický humor, vtípků, které mají hlavu a patu či skrytý podtext je dost, film má příjemnou délku a byť je část s plněním dvanácti úkolů posléze poměrně schematická, nenudí. ()

iHyik 

všechny recenze uživatele

Přesně si pamatuju, když mi bylo asi sedm nebo osm (možná devět) a já se řehtal jako kůň každý scéně. Kousek po kousku jsem metamorfoval ve zvíře. Jestli to znáte, jste na tom podobně, tak nenuťte rodiče, aby to za sedm let koupili mladšímu bráchovi pod stromeček. Protože ještě ten den se na to podíváte. A ještě ten den zjistíte, že vážně není o co stát. Většina lidí tenhle film asi hodnotila, když jim bylo sedm nebo osm (možná devět). ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Bude pršet, letí nízko. Skvělý film - vynikající hlášky, vtipné situace a Caesar je tady opět za blbce. Když dvojice animovaných hrdinů plní své úkoly, divák se prostě musí bavit (nejvtipnější mi přijde Obelix na Ostrově rozkoší či setkání s egyptským kouzelníkem). Společně s britským dobrodružstvím, můj nejoblíbenější Asterix. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

12 úkolů pro Asterixe (1976) aneb V čem by Hérakles určitě pohořel. Jako archeolog zabývající se Kelty, Germány a Římany jsem se bavil neskutečně! Hlavně historické narážky jsou zdrojem čistého labužnictví. K tomu kopa parádních hlášek a ta nejvtipnější absurdní zábava. Animáky většinou fakt nemám rád, ale Asterix tvoří naprostou výjimku a hraná verze by mu ubrala 100% na kráse. Řezal jsem se smíchy při pohledu na malého Germána, při úkolu v hospodě a třeba hláškou "Promiňte, ale jak vypadala ta bestie?" "Hmm, chutnala výtečně." ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi nejlepší Asterix. Vše absurdní bylo dovedeno do krajních mezí, skvělé nápady - třeba konfrontace s mágem, který z vás udělá jakékoliv zvíře pouze pohledem; zápasník s německým přízvukem, který přepere i Obelixe (!) nebo Obelix vycházející z hospody po snědení slona, velblouda, dvou jehňat, krávy, selátek, křepelek a bůhví čeho ještě se slovy: "Kde je kuchař? Donesl pár předkrmů a pak se vypařil!" ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu se mihne postava z jiného komiksu Alberta Uderza a Reného Goscinnyho – Indián Umpa-pa (v originále Oumpah-Pah). Můžeme ho zahlédnout v indiánském táboře během scény s oštěpem. (Landauer)
  • Film vznikal dva roky, kreslíři pro něj nakreslili přes půl milionu kreseb a obsahuje 400 malovaných prostředí. (Landauer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno