Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

Flynn 

všechny recenze uživatele

Asterix je užásný a tenhle díl je obzvlášť povedený, vyníkající úkoly u kterých jsem se skvěle bavil, například oštěpař který má nabouchanou jen půlku těla, kuchař titánů, kterého Obelix zostudí, je to prostě super, a ten jejich průvodce je total týpek:) Tohle by se mělo dětem pouštět aspon 3x denně. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho že tento film o Asterixovi je v první 200, tak bych se na tuto animovanou "komedii" nikdy nepodíval. 48. místo v žebříčku znamená že než tento film jsou horší Smrtonosné pasti a zbraně, Zjizvené tváře a další. Prosím Vás, ale jděte! Tohle je přece jasná souhra náhod. Radím každému kdo si doplňuje první "dvoustovku" filmů a také těm co již Asterixe viděli aby si tento film urychleně prohlédli znovu a pečlivě zvážili své hodnocení. 50% ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Scénka na ostrově Rozkoš byla maximálně trapná a debilní. Ostatní úkoly však byly snesitelné. Některé i zábavné. Nejvíce se mi líbila návštěva úřadu. Celý film je provázen naprosto geniálním situačním humorem, který není ani nijak složitý a věřím, že i děti by si zde přišly na své. Animačně je film dobově slušný. Kdybych měl vypíchnout nějaký ten nej z tohoto filmu, tak s čistým svědomím mohu prohlásit, že tohle je nejvtipnější animák, který jsem kdy viděl. A málem bych zapomněl na skvělou postavu i dabing toho delegáta. Přesto stále nechápu co dělá animák jako tenhle tak vysoko. Pobaví to zcela jistě, ale co dál? Minimálně * * * však dát prostě musím, i kdybych chtěl být přísný sebevíc. A věřte, že tady chci, neboť mi tenhle film prostě tak vysoko překáží a při pohledu do žebříčku bije do očí. Ale sami víte jak se to říká o tom gustu a dišputátu. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Pořád se nemůžu rozhodnout, jestli se mi víc líbí 12 úkolů nebo Asterix v Británii, ale řekla bych, že tento díl je u mě možná o stupíneček níž. Pořád je to ale k popukání. Říkám si, že Asterixova éra je snad nejvtipnější kreslená série, která kdy mohla v zahraničí pro děti vzniknout. Dobré na ní je ale také to, že si jí užije nejen dítě, ale stoprocentně i dospělý, protože ten bude chápat i několik narážek na historii, které děti nemohou ještě ocenit. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

No, musím uznat, že do tohohle filmu jsem šel jen kvůli velkým hodnocením, které jsem zde viděl a nakonec jsem byl poměrně dost zklamaný. Možná proto, že nejsem znalec filmů o této známé dvojici tak nedokážu docenit kvality ale na druhou stranu nemám nic proti animovaným komediím. Tato má sice spoustu zajímavých nápadů ale jinak jsem se poměrně nudil a jen občas mírně pousmál. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu se mihne postava z jiného komiksu Alberta Uderza a Reného Goscinnyho – Indián Umpa-pa (v originále Oumpah-Pah). Můžeme ho zahlédnout v indiánském táboře během scény s oštěpem. (Landauer)
  • Scény z domu, kde se zatmívá rozum, se stali inspirací i pro část hry „The Witcher 3: Divoký hon – O Víně a Krvi“. (fabecc1222)
  • Výrok římského vojáka: "Prý vstupte do armády, prý pro záchranu lidstva," má pravdivý historický základ. Římané vyznávali teorii, že všichni neřímané, tedy barbaři, musí a chtějí být latinizováni a Římané mají tu povinnost toto vykonat. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama