Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

lamps 

všechny recenze uživatele

Jedna z největších legend animovaného filmu, která disponuje tou vzácnou vlastností, že s každým dalším zhlédnutím na ní lze najít něco nového a ještě vtipnějšího. Přiznám se, že když mám někdy svoji chvilku a přátelům začnu u piva citovat filmové hlášky, vždycky dříve či později skončím u 12 úkolů; u ostrova Rozkoší, kde nemají žádné kance, u zaklínače; z něhož Asterix udělá divočáka; u příšery, která chutnala dobře...... Je toho moc, genialita má synonymum s názvem téhle inteligentní perly. 100% ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Tuhle dvojici moc v oblibě nemám, ale očividně je to hraným zpracováním, které bylo až do dneška jediné, co jsem viděl. Ono to bude také tím, že v kresleném filmu je možné trochu více popustit uzdu... Každopádně mě to utvrdilo v tom, že mnohé starší animované filmy jsou často lepší, než ty nové, pro mě kolikrát těžko dokoukatelné. Jediné, co bych tomu vytknul je monotónnost úkolů, a ikdyž to není ani pár hodin co jsem to viděl, pevně v mysli mi zůstaly jen dva, a sice dům zatmění mysli a ostrov rozkoše, přičemž ten první zmíněný je z mého pohledu nejlepší. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Jako první ze série kreslených filmů o Asterixovi jsem zvolil (nečekaně) ten nejlépe hodnocený. Po zhlédnutí musím konstatovat jednu věc: ač je animace dnes už nepohledná a většina gagů ohraných, film nabízí celou řádku momentek, které jsou bezkonkurenční při následné rekapitulaci a případné debatě s obeznámenými přáteli. Ostrov rozkoše, egyptský kouzelník, kuchař či nepřemožitelný bojovník jsou super, ovšem návštěva Domu, kde se zatmívá rozum, je prostě geniální. "Omluvte mou zvědavost, pánové - prosím vás, jak vypadala ta bestie?" Obelix: "Chutnala výtečně." ()

Bajda 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mě nejlepší Asterix. Sice není podle původního comicsu, ale přesto je dokonalý. 12 ůkolů, každý úplně jiný, originální a hlavně vtipně zpracovaný. Vždycky jsem se jenom těšil, co dalšího přijde. Některé hlášky se citují v naší rodině a okruhu kamarádů dodnes a tak na tento určitě nikdy nezapomenu. U Osirise a Ápise....5* ;-)) ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

12 úkolů pro Asterixe patří k tomu nejzábavnějšímu z populární animované filmové série. Plnění zadaných úkolů polobožských hrdinů je svižné a s hravou přirozeností si utahuje i z nešvarů současnosti. Reklamní podbízení konzumní společnosti dostává nejeden políček, ovšem těžko se hledá konkurence k bizarnímu střetu s nepřehledně nesrozumitelným a přesyceným aparátem zakleté říše byrokracie. Surrealismem se brodíme k příšerám, šibalská lest nenajde účinnou zbraň ani v závěrečném střetu uvnitř cirku a kocháme se absurditou všeho možného. Závěrečné karnevalové veselí může připomínat Felliniho a poražená strana nachází sladká odškodnění v náruči Kleopatry i na ostrově Rozkoši. Čeho více lze s nepřemožitelnými Galy dosáhnout? Zábava, smích, odreagování v důmyslné formě a podání. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Film vznikal dva roky, kreslíři pro něj nakreslili přes půl milionu kreseb a obsahuje 400 malovaných prostředí. (Landauer)
  • První animovaný film s Asterixem, který nevznikl podle žádné knižní předlohy. Ostatní filmy vždy kopírovaly děj alespoň jednoho komiksového alba. (sssssycak)

Reklama

Reklama