Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Je zvlastni, ze takove stare kreslene cosi muze byt hodnoceno jako jeden z nejlepsich filmu vsech dob, ale ono je to skutecne prudce chytlave a zabavne. 12 ukolu, pri kterych Asterix s Obelixem dokazuji Cesarovi, ze jsou bohove a strili u toho jednu vtipnou hlasku za druhou. Super. 8/10 ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Moje druhe stretnutie s Asterixom a jeho priatelmi dopadlo trosku lepsie, ako jeho predchodca ASTERIX V BRITANII (1986), pretoze ma viac pobavilo 12 dost tazkych uloh, aby dokazali dobyt Caesara. Napriklad scena, kde sa Obelix napchava obrovskym mnozstvom jedal a kuchar to uz vzda a potom sa Obelix opyta, ze kam zmizol ten kuchar, vsak to bolo iba predjedlo, alebo tie byrokraticke behacky od okienka ku okienku ma celkom pobavili. Skor ma stve to, ze ked som mal asi 11 rokov na zaciatku 90-tych rokov som videl zabery Asterixa v telke na francuzskom kanali TV5 Europe a strasne som ho tuzil vidiet, ale nikdy sa mi to nepodarilo a dnes ked tu moznost mam, uz ma nebavi az tak, aby som mu dal plne hodnotenie. Skoda, ale tak aspon 3 hviezdicky u mna ma... 13.05.2010 ______ Roger Carel - (Asterix) +++ Pierre Tornade - (Obelix) +++ Jeacque Morel - (Abraracourcix) +++ Jean Martinelli - (Cézar) +++ Hudba: Gérard Calvi +++ ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Jedna z největších legend animovaného filmu, která disponuje tou vzácnou vlastností, že s každým dalším zhlédnutím na ní lze najít něco nového a ještě vtipnějšího. Přiznám se, že když mám někdy svoji chvilku a přátelům začnu u piva citovat filmové hlášky, vždycky dříve či později skončím u 12 úkolů; u ostrova Rozkoší, kde nemají žádné kance, u zaklínače; z něhož Asterix udělá divočáka; u příšery, která chutnala dobře...... Je toho moc, genialita má synonymum s názvem téhle inteligentní perly. 100% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Považujem za prirodzené pozrieť si 68. najlepší film podľa mienky užívateľov ČSFD a za rovnako prirodzené, že sa v tomto prípade budem v jeho hodnotení rozchádzať s mienkou väčšiny. Splnil som si svoju nepísanú povinnosť, dokonca som ho dopozeral až do konca, samozrejme s mikrospánkovými vložkami, lebo jeho hypnotický účinok nemôžem poprieť. A to je asi tak všetko čo som na margo hrdinských Galov ochotný napísať. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

12 úkolů pro Asterixe (1976) aneb V čem by Hérakles určitě pohořel. Jako archeolog zabývající se Kelty, Germány a Římany jsem se bavil neskutečně! Hlavně historické narážky jsou zdrojem čistého labužnictví. K tomu kopa parádních hlášek a ta nejvtipnější absurdní zábava. Animáky většinou fakt nemám rád, ale Asterix tvoří naprostou výjimku a hraná verze by mu ubrala 100% na kráse. Řezal jsem se smíchy při pohledu na malého Germána, při úkolu v hospodě a třeba hláškou "Promiňte, ale jak vypadala ta bestie?" "Hmm, chutnala výtečně." ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu se mihne postava z jiného komiksu Alberta Uderza a Reného Goscinnyho – Indián Umpa-pa (v originále Oumpah-Pah). Můžeme ho zahlédnout v indiánském táboře během scény s oštěpem. (Landauer)
  • Výrok římského vojáka: "Prý vstupte do armády, prý pro záchranu lidstva," má pravdivý historický základ. Římané vyznávali teorii, že všichni neřímané, tedy barbaři, musí a chtějí být latinizováni a Římané mají tu povinnost toto vykonat. (vojtaruzek)
  • Město, ve kterém se nachází "Dům, kde se zatmívá rozum", je Paříž. Stanice Alésia, kterou Asterix a Obelix ve své vidině spatřili, se v Paříži skutečně nachází. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama