Reklama

Reklama

Bestie

Trailer 1

Obsahy(1)

Doktor Nate Daniels (Idris Elba) vezme své dvě dospívající dcery na výlet do Jižní Afriky, do míst, kde se seznámil s jejich mámou, která před nedávnem zemřela. Doufá, že výlet do divočiny jim pomůže tuhle čerstvou ránu aspoň částečně zahojit. Na cestu do buše si vyberou toho nejlepšího průvodce, rodinného přítele a zoologa, který zná v okolí každý kámen. Zpočátku cesta připomíná sen každého milovníka divokých zvířat. Nálada se změní v okamžiku, kdy v jedné domorodé vesnici uvidí čerstvé následky řádění predátora s hřívou. Mohutný lev si po bolestivém střetu s pytláky vzal do hlavy, že člověk je jeho největší nepřítel, a Nate a jeho dcery to brzy poznají na vlastní kůži. Ve snaze ochránit své teritorium a udržet si pozici pána tvorstva udělá tahle bestie cokoliv, aby vetřelce sprovodila ze světa. Civilizovaný lékař se dvěma puberťačkami proti ní nemůže mít sebemenší šanci. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (225)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Komar Bajkonur /Everest 2015, Nez prisla Boure/ natocil film o nasranej africkej faune /lev/ a tato fauna sa rozhodla, ze bude prenasledovat chlapa s rodinou. Na poli utokov fauny na ludi ide o vyslovene slaby podpriemer, apropo najvrazednejsie levy ake vobec jestvovali boli levy z Njombe. Dajte si  do gugla Lions of Njombe  : 30 % ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Objektivně je to možná na víc, ale nějak se tady sešlo moc záporných faktorů dohromady. Herecky toporný Idris, úplné tragické filmové dcery, ještě tragičtější strejda a pak ten lev? Mašina? Ani nevím, jak to nazvat, rychlejší, než gepard o velikosti buvola a hlavně tak strašně digitální, až mi z toho nadskakoval monitor. Prostě pozvolna stupňující se filmové utrpení vrchlolicí soubojem na  férovku, (šelma proti Elbovi) u které jsem se musel chvílemi štípat do stehna, jestli se mi to nezdálo. Bohužel ne a to je moje hodnocení na konci přísnější. Jedna a něco, ať mě nesežere lev ! ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Idris Elba vezme po smrti (ex)manželky svoje dcery do Afriky za kamarádem Sharltem, aby následně musel bojovat o život svůj a svých dcer se šíleným lvem. Zní to hezky, nicméně výsledek je generický survival, ve kterém Kormákur sází na jistotu a nemá prakticky čím překvapit. Atmosféra je ok, ale nemůžu říct, že by mě zrovna pohltila. Vyloženě špatné to není a na jedno podívání to nikomu neublíží, ale celkem pochybuji, že by to kdokoliv chtěl vidět znova...60% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Napětí nastoupí brzy a efektně, survival drama potenciál šlape solidně až do konce. Dobrá práce s prostředím a digitálními zvířaty, sympatické přiznání inspirace Jurským parkem (ohrožené postavy uvíznuté v džípu). A Idris Elba v tom sedí perfektně. Ultra-klišé “porouchaná rodina se sbližuje v extrémní situaci” nevadí, jde přece o žánrovou jednohubku, která solidně baví napětím v exotickém prostředí. Jen ty občasné nesmysly, kurňa. Není jich moc, ale našlapané a technicky kvalitní dobrodružství by se bez nich mohlo obejít. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA $31,767,880║ Tržby Celosvetovo $56,594,880▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ A ja že pozriem si poriadny dobrodružný film z Idrisom Elbom.... Námet priam skvelý ale v tak nechutne blbom béčkovom prevedený až hrôza. Každou minútou čoraz viac otravné. /40%/ ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Keď postavy používajú vysielačky, tak často je vidieť, že počas rozprávania do aparátu nestláčajú vysielacie tlačidlo. (Arsenal83)
  • Natáčanie filmu sa začalo 1. júna 2021 v Južnej Afrike a trvalo desať týždňov. (MikaelSVK)
  • Tento film je zakázán v Kataru a Kuvajtu, jelikož příběh zahrnuje extrémistické skupiny jako Al-Káida nebo ISIS. (PaTeXx)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno