Reklama

Reklama

Harley Davidson a Marlboro Man

  • USA Harley Davidson and the Marlboro Man
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva motorkáři, říkající si Harley Davidson (Mickey Rourke) a Marlboro Man (Don Johnson), chtějí pomoci svému starému příteli zachránit jeho majetek a přepadnou bankovní vůz. Domněnka, že rychle vezmou peníze a zmizí se však ze vteřiny na vteřinu mění ve zcela odlišnou realitu - auto je naplněno drogami. Tím se oba stávají nepřítelem číslo jedna zkorumpovanému řediteli banky, který na ně kvůli ukradeným drogám posílá nemilosrdné a chladnokrevné zabijáky. (Kubesz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

Melandrix 

všechny recenze uživatele

Ptáte se,proč dávám tomuto filmu 5 hvězd a patří k mým nejoblíbenějším?Je to prosté... film má jednoduchý děj a není potřeba u něj přemýšlet a je tam i správná špetka humoru.Člověk nemusí mít vysoké IQ,aby tento film pochopil a nemusí si nic domýšlet ani se trápit koncem a říkat si,co tím chtěl básník říct, jako je to třeba u filmů typu Fontána,Donnie Darko či Lost higway.Navíc tu hraje můj oblíbenec Mickey Rourke,který se tu prezentuje jako frajer a je vidět,že na to má.Druhým frajerem a švihákem a fešákem je Don Johnson,který mi zde dokázal,že fakt,že se podle něho určovala móda 80.let v Americe, je skutečně právoplatným faktem a nedílnou součástí dobové historie. Jak jsem již řekl,film je jednoduchý a v jednoduchosti je krása! "Harley,hoď po nich bouchačkou!" ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Todle je moc zábavně povrchní jednohubka a to rozhodně ne v opovržlivém významu. Od záčátku si to na nic nehraje a celkem si to udrží i nadhled až do konce. Story je jednoduchý, motivace je jednoduchá a díky tomu se to nedostane do trapnosti kdyby se to o něco snažilo. Mickey Rourka je ještě ve formě, těsně před tím než se z něho stane gumovej ksicht jako je teď. Don Jonson konečně v lepší poloze než jen starostivej hezoun s vyfoukanejma vláskama. Strašně mě bavěj jaký tam maj auta espézetky.Takovýdle detily oceňuju. :D ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me totalne minulo. Beckovej scenar s dvema symapataky, co vyloupi banku a umi se prat? Jo, tenhle koncept je prima, ovsem musi tam hrat Terence Hill a Bud Spencer. Za cool postavu jsem ochoten prohlasit kde koho, od hrdinu Trainspottingu po Rockyho, ale u Rourka me tohle oznaceni nenapadlo ani jednou. Zvlastne obleceny, podivne se usmivajici fraja, to jo. Jedna hvezda za drsne strilecky. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Lepší zemřít jako frajer, než žít jako srab. Pokud lze o Pařbě ve Vegas říct, že to je čistě mužská záležitost, tak tady to platí desetkrát tolik. Tohle je totiž film speciálně pro chlapy. Jsou tam přestřelky, krásné ženy, přátelství na život a na smrt a asi tuna vtipných hlášek. A pokud chcete vidět film, který reprezentuje béčka z přelomu let 80. a 90., tak tohle je jasná volba! Nemůžu jinak, dávám plnej počet. To víte, když jsou ty Vánoce, není nad to pustit si takovýto film, který vás zahřeje u srdce… :-) ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Úplně přesně si pamatuji, když jsem tento film viděl poprvé. Nahrál jsem si ho tehdy z televize Prima. A každý den jsem na něj koukal, protože jsem z toho byl opravdu vedle. Samozřejmně, že jde o takovou blbost, ale svůj cíl pobavit to splnilo na plné čáře. Tento film je jednoznačně celkově cool. Scénář film je docela zdařilý, určitě najdeme nějaké klišé a dialogy taky nejsou zrovna nejlepší. Film obsahuje nějaké opravdu povedené hlášky. Pár nezapomenutelných scén. A hlavně výborná herecká dvojka. Mickey Rourke jako Harley Davidson nemá chybu a je vážně cool. Don Johnson coby Marlboro man je výborný. Navíc je to sympaťák a přesně takto bych si představil člověka, který by měl prezentovat značku cigaret Marlboro. A parchanti v tomto filmu? Jednoznačně to byli (jak řekli hlavní hrdinové několikrát) " buzíci " v čele s nechuťákem Danielem Baldwinem v tom jeho levným neprůstřelným obleku. A Tom Sizemore jako jejich šéf byl taky dobrý. Sem tam jsem zaslechl pár dobrých country písniček z nichž mi do teď hraje ještě v uších " Hardline " od Waylona Jenningse. Celkově jsem byl potěšen a hlavně jsem ztrávil hodinu a půl výborně! Lepší bejt mrtvej frajer, než živej srab ()

Galerie (12)

Zajímavosti (12)

  • Zbraň, kterou Harley (Mickey Rourke) sebere lupičům a poté daruje Marlborovi (Don Johnson), je Desert Eagle MK VII - .44 Magnum. Zbraň, se kterou se učil střílet Harley a kterou použije v závěrečné přestřelce, je Ruger Blackhawk - .357 magnum upravený na ráži .454 Casull. Kevlarový Kabátníci používají útočné pušky Steyr AUG carbine s 16" hlavní - 5.56x45mm. (HectorHagman)
  • Marlboro (Don Johnson) poučí Harleye (Mickey Rourke), aby střílel mafiány do hlavy, že jsou oděni v kevlaru, ovšem ve skutečnosti by kevlarová vesta nebyla schopna rážím 454.Casull ani 44.magnum odolat. Zásah by obět určitě vyřadil z boje a pravděpodobně i zabil. (HectorHagman)
  • Mickey Rourke dostal za film honorář ve výši 2 750 000 dolarů. (Eldrick)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama