Reklama

Reklama

Harley Davidson a Marlboro Man

  • USA Harley Davidson and the Marlboro Man
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva motorkáři, říkající si Harley Davidson (Mickey Rourke) a Marlboro Man (Don Johnson), chtějí pomoci svému starému příteli zachránit jeho majetek a přepadnou bankovní vůz. Domněnka, že rychle vezmou peníze a zmizí se však ze vteřiny na vteřinu mění ve zcela odlišnou realitu - auto je naplněno drogami. Tím se oba stávají nepřítelem číslo jedna zkorumpovanému řediteli banky, který na ně kvůli ukradeným drogám posílá nemilosrdné a chladnokrevné zabijáky. (Kubesz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Skromný a však velkolepý námět na akční řežbu, který zde vlivem honosnějšího příběhu nebyl plně využit. I přes to se jedná o biják hodný ke shlédnutí. Mickey Rourke a Don Johnson se tu ukázali jako velmi dobrá dvojka, která má své určité charisma a která funguje. Příběhy ze světa motorkářů byli vždy velmi přitažlivé, zvlášť pokud šlo o divoký způsob života. Tento snímek je o velkém přátelství , které mohlo stát i nejeden život. Film vznikl počátkem devadesátých let, ale atmosférou je ještě jakoby z let osmdesátých. Jedná se dnes už o klasickou akční zábavu bez zběsilých efektů, honbě za senzacemi a spousty krve. Akční film jakých je sice spousta, ale je to jeden z mála, který má co říct i dnes. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když Harley Davidson (Mickey Rourke) se svým přítelem Marlboro Manem (Don Johnson) zjišťují, že muž, který je oba vychoval, brzy přijde o celý svůj majetek (a hlavně bar, kde oba dva vyrůstali), rozhodnou nestát mimo a potřebnou sumu dvou a půl milionu dolarů mu sehnat. Se zbytkem party přepadnou bankovní vůz, ale auto nepřeváží peníze, ale drogy, se kterými čile kšeftuje ředitel banky (Tom Sizemore). Ten se ale samozřejmě s přepadením jen tak nesmíří, a tak posílá své zabijáky v čele s nemilosrdným Alexandrem (Daniel Baldwin), aby dostali drogy zpět ... Pamatuju si, když jsem tento film viděl kdysi dávno poprvé (nepochybně potajnu) - jak jsem z něj byl nadšenej. Dva bezkonkurenční kovbojové (dobře, kovboj z nich byl jen jeden), výbornej (a slizkej) záporák - i se svým bouchačem - co víc si přát. Teďka se mi podařilo díky nejmenované televizní stanici film shlédnout znovu, a tak nějak se ono nadšení už nedostavilo. Ne že by film byl špatnej, ale do kultu má hodně daleko, podobně laděných filmů jsou desítky (i mnohem lepších), takže zůstávají jen herecké výkony Mickeyho Rourka, a samozřejmě Toma Sizemora. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Akční klasika o dvou nezávislých drsňácích, jejichž život tvoří zaplivané bary, štětky a přerušovaná čára na nekonečných amerických silnicích, po které míří za svým osudem v jedné stopě. Ač je na začátku filmu velkými tučnými písmeny napsáno, že se nejedná o reklamu na žádný výrobek, se kterým by si kdejaký laik spletl název, celou dobu máte nutkavou potřebu si jednu zapálit, projet se na "Hárleji" do nějakého laciného baru, kde se kroutí u tyče nějaká prsatice, tam se zmrskat Kubou Danielsem a popřípadě ještě odprásknout "Dezert Íglem" nějakého pobudu, který se na vás nechtěně zašklebil. Celé to na mne působilo tak neskutečně drsně, až jsem si připadal jako totální trotl v zemi plné poserů, když chodím do hospody na dvanáctku skoro každý týden a nikdy jsem nikomu o hlavu nepřerazil tágo, dokonce tam nikdo ani jedinkrát neumřel na střelné či bodné zranění. Ačkoli je fakt, že indiánů z Odpadlíka po našich hospodách zas tak moc neběhá a já zřejmě nenavštěvuji ty správné lokály. Také mne dosti překvapila benevolence policejních orgánů, které za celý film ani nehnuly brvou, ačkoliv tam krev teče doslova proudem a jediným náznakem policejního zásahu je šukačka s jedním z představitelů hlavní role. Asi také začnu na policajtky ukazovat fakáče. Zkrátka a jednoduše je toto typické béčko, americká pohádka o národním snu a nevázané svobodě, kde se bezpráví řeší pěstmi a zbraněmi americké výroby. Jen těch vlajek s hvězdami a pruhy tam bylo povážlivě málo! 55% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mickey Rourke a Don Johnson chtějí pomoci svému příteli a rozhodnou se vyloupit transportní vůz banky. Místo peněz ale objeví zásilku drog a to znamená velké problémy. A bez problémmu není ani tahle akční komedie, která nabízí dost povedených momentů stejně jako těch nepovedených, protože scénář si nijak výrazně netyká s režií australana Simona Wincera, který se lépe orientuje v akčních sekvencích. Jednoznačným trumfem je tulák Harley Davidson v podání Mickeyho Rourka a šibal Robert Anderon přezdívaný Marlboro Man, schopně zahraný Donem Johnsonem. Tihle dva jsou tak výraznými tahouny, že filmu odpustíte slabý scénář a nevyrovnanou režii. ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Hodně překvapující snímek. Ikdyž jde o "béčkovou" záležitost, tak jsem se u páru hlášek a scén fakt zasmal a celkově jsem se u tohohle filmu příjemně odreagoval :) Jízda dvou kovbojů za záchranou svého oblíbeného baru je hodně svižná a vtipná. Nepřátele v podáni gumových, radoby gestapackých šašku je neobvyklým kořením... :-D 70% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (12)

  • Zbraň, kterou Harley (Mickey Rourke) sebere lupičům a poté daruje Marlborovi (Don Johnson), je Desert Eagle MK VII - .44 Magnum. Zbraň, se kterou se učil střílet Harley a kterou použije v závěrečné přestřelce, je Ruger Blackhawk - .357 magnum upravený na ráži .454 Casull. Kevlarový Kabátníci používají útočné pušky Steyr AUG carbine s 16" hlavní - 5.56x45mm. (HectorHagman)
  • Řada postav ve filmu má jméno buď po tabákových nebo alkoholových výrobcích - Marlboro Man, Virginie Slim (cigarety), Jack Daniels (whisky), OI'Grandad (whisky). Výjimkou je pouze Harley Davidson (motocykly). (Ai.ma)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama