Reklama

Reklama

Harley Davidson a Marlboro Man

  • USA Harley Davidson and the Marlboro Man
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva motorkáři, říkající si Harley Davidson (Mickey Rourke) a Marlboro Man (Don Johnson), chtějí pomoci svému starému příteli zachránit jeho majetek a přepadnou bankovní vůz. Domněnka, že rychle vezmou peníze a zmizí se však ze vteřiny na vteřinu mění ve zcela odlišnou realitu - auto je naplněno drogami. Tím se oba stávají nepřítelem číslo jedna zkorumpovanému řediteli banky, který na ně kvůli ukradeným drogám posílá nemilosrdné a chladnokrevné zabijáky. (Kubesz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

kingik 

všechny recenze uživatele

Mickey Rourke a Don Johnson chtějí pomoci svému příteli a rozhodnou se vyloupit transportní vůz banky. Místo peněz ale objeví zásilku drog a to znamená velké problémy. A bez problémmu není ani tahle akční komedie, která nabízí dost povedených momentů stejně jako těch nepovedených, protože scénář si nijak výrazně netyká s režií australana Simona Wincera, který se lépe orientuje v akčních sekvencích. Jednoznačným trumfem je tulák Harley Davidson v podání Mickeyho Rourka a šibal Robert Anderon přezdívaný Marlboro Man, schopně zahraný Donem Johnsonem. Tihle dva jsou tak výraznými tahouny, že filmu odpustíte slabý scénář a nevyrovnanou režii. ()

natalanka 

všechny recenze uživatele

Jen 2 hvězděnky, protože by to bylo nespravedlivé vůči třeba Shausenku, nebo jiným vypalovačkám. Ale zase na druhou stranu mě děsně bavily hlášky Harleye a Marlbora... " můj táta, vždycky říkal...... ". Krásné stroje a fakt hezcí dva chlápci v ústřední roli. Komando igeliťáku bylo totálně k smíchu a raději to beru jako parodii, protože ten jejich jednotný krok a igelitové šusťáky... to teda bylo dílko :-) ale jinak.... pro pobavení dost dobré :-) ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Úplně přesně si pamatuji, když jsem tento film viděl poprvé. Nahrál jsem si ho tehdy z televize Prima. A každý den jsem na něj koukal, protože jsem z toho byl opravdu vedle. Samozřejmně, že jde o takovou blbost, ale svůj cíl pobavit to splnilo na plné čáře. Tento film je jednoznačně celkově cool. Scénář film je docela zdařilý, určitě najdeme nějaké klišé a dialogy taky nejsou zrovna nejlepší. Film obsahuje nějaké opravdu povedené hlášky. Pár nezapomenutelných scén. A hlavně výborná herecká dvojka. Mickey Rourke jako Harley Davidson nemá chybu a je vážně cool. Don Johnson coby Marlboro man je výborný. Navíc je to sympaťák a přesně takto bych si představil člověka, který by měl prezentovat značku cigaret Marlboro. A parchanti v tomto filmu? Jednoznačně to byli (jak řekli hlavní hrdinové několikrát) " buzíci " v čele s nechuťákem Danielem Baldwinem v tom jeho levným neprůstřelným obleku. A Tom Sizemore jako jejich šéf byl taky dobrý. Sem tam jsem zaslechl pár dobrých country písniček z nichž mi do teď hraje ještě v uších " Hardline " od Waylona Jenningse. Celkově jsem byl potěšen a hlavně jsem ztrávil hodinu a půl výborně! Lepší bejt mrtvej frajer, než živej srab ()

TommyGun89 

všechny recenze uživatele

Tohle je film mého mládí... Micky Rourke jako Harley a Don Johnson jako Marlboro. Dva tvrdý motorkáři, co se zařekli, že pomohou jednomu starci, příteli z dřívějších časů, aby zachránili jeho majetek. Bar, ve kterém kdysi oba dva prožili své mládí a kde se z nich stali opravdový muži. Rozhodnou se přepadnout obrněný vůz z penězmi, ve kterém jsou bohužel drogy... a tak začíná zběsilá jízda proti fanatickému a zkorumpovanému řediteli banky, který jaksi své drogy bude chtít nazpět... ()

waits 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me totalne minulo. Beckovej scenar s dvema symapataky, co vyloupi banku a umi se prat? Jo, tenhle koncept je prima, ovsem musi tam hrat Terence Hill a Bud Spencer. Za cool postavu jsem ochoten prohlasit kde koho, od hrdinu Trainspottingu po Rockyho, ale u Rourka me tohle oznaceni nenapadlo ani jednou. Zvlastne obleceny, podivne se usmivajici fraja, to jo. Jedna hvezda za drsne strilecky. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (12)

  • Řada postav ve filmu má jméno buď po tabákových nebo alkoholových výrobcích - Marlboro Man, Virginie Slim (cigarety), Jack Daniels (whisky), OI'Grandad (whisky). Výjimkou je pouze Harley Davidson (motocykly). (Ai.ma)
  • Zbraň, kterou Harley (Mickey Rourke) sebere lupičům a poté daruje Marlborovi (Don Johnson), je Desert Eagle MK VII - .44 Magnum. Zbraň, se kterou se učil střílet Harley a kterou použije v závěrečné přestřelce, je Ruger Blackhawk - .357 magnum upravený na ráži .454 Casull. Kevlarový Kabátníci používají útočné pušky Steyr AUG carbine s 16" hlavní - 5.56x45mm. (HectorHagman)
  • Marlboro (Don Johnson) poučí Harleye (Mickey Rourke), aby střílel mafiány do hlavy, že jsou oděni v kevlaru, ovšem ve skutečnosti by kevlarová vesta nebyla schopna rážím 454.Casull ani 44.magnum odolat. Zásah by obět určitě vyřadil z boje a pravděpodobně i zabil. (HectorHagman)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama