Reklama

Reklama

Vražda v Londýně

  • USA See How They Run (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V londýnském West Endu 50. let se náhle zastaví plány na filmovou verzi divadelního hitu poté, co je zavražděn jeden z klíčových členů štábu. Když se případu ujmou světem unavený inspektor Stoppard (Sam Rockwell) a snaživá začátečnice strážnice Stalkerová (Saoirse Ronan), ocitnou se oba v zapeklité záhadě v okázale špinavém divadelním podsvětí a vyšetřují záhadnou smrt na vlastní nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (156)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

"Je to detektivka. Když jste viděli jednu, viděli jste všechny." Skvělý film, který si zároveň dělá z žánru legraci a zároveň ho oslavuje, ale zároveň sám za sebe funguje skvěle jako detektivka, když nenajdete odvahu (chuť, náladu...) hledat tu druhou vrstvu. Skvěle zahrané, natočené, vážné, vtipné. Prostě naprosto skvělé. PS: pokud někdo takový vážně je, D.Moore, ať mi neleze na oči  ;) ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Zdařilá satira na různé detektivní filmy. U nichž přesně jak bylo řečeno; pokud jste viděli jeden, tak je znáte všechny. Trefné, nicméně občas může svou důmyslností překvapit i parodie. Ta bezpochyby předčí i mnohé z těch nejslavnějších, které jsou natočeny se smrtelnou vážností. Mluvím konkrétně letošním zklamání z Vraždy na Nilu. To bych vystihl, již né tak doslova, další zapůjčenou frází z dnešního filmu ,,pokud nenastane násilná vražda do doseti minut, publikum naštvaně opouští sál". Každopádně zpět k hodnocení. Středem příběhu je samozřejmě vražda. Ta je od samého začátku důkladně vyšetřována nesourodou dvojicí vyšetřovatelů a je to nejen vcelku dobře promyšlené, ale překvapivě vkusné a velice vtipné. 74% ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Agatha Christie mixnutá špetkou Wese Andersona. No vlastně proč ne. Saoirse Ronan patří k nejsympatičtějším herečkám své generace a do své filmografie si může s klidem zařadit i své třestiprdlo připravující se na seržantské zkoušky. Vražda v Londýně je na jednu stranu staromilecká záležitost, představující film s klasickou hádankou "Kdo je vrah?", ale zároveň se nebojí i propojovat různé žánry a mnohdy přejít do značně uvolněnějšího módu. Je škoda, že se takovýmto filmům nedostává větší pozornosti, když si jí mnohdy právem zaslouží. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to stylem a humorem připomínalo filmy Wese Andersona, ale ne tak skvělé kvalitně jako jsou ty jeho. Britského humoru je tu až až, takže pokud jste fanoušci, bude se vám to líbit. Překvapivě jindy herecky silný Sam Rockwell je tu spíše upozadněn skvělou Saoirse Ronan, která si scény s ním krade pro sebe. Alespoň mi to tak přišlo. Upřímně, dokázala bych si v jeho roli představit spíše někoho jiného, možná Johnnyho Deppa. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Saoirse je so svojou vsetecnou urozpravanou ulohou dostojnicky a prizvukom "k zjedeniu". :) "Yes, thank you, constable!" "Sir...".  "So,you do write everything down.." "Ye, everything". :D skoro som si cvrkol. "Jumping to conclusions"....."Choo..." "Bless you, sir". Tu som si regulerne oprskal obrazovku. :) Tato ironizujuca detektivka so vsetkymi tymi "starodavnymi" postupmi ma celkom bavila. Odporucam.  75% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Richard Attenborough (Harris Dickinson) pozdraví detektivy oslovením: „Darling.“ Takto skutečný Attenborough oslovoval často lidi kolem sebe, protože zapomínal jejich jména. (TaNya_)
  • Vo filme sa nachádza viacero odkazov na Agathu Christie. Napríklad vo chvíli, keď inšpektor žiada strážmajsterku, aby našla telefónnu búdku a zavolala na policajnú stanicu, parkujú pred "bytom Hercula Poirota". (lemonova)
  • Kopernick (Adrien Brody) kritizuje šablonovité provedení detektivních her. Skutečná „Mousetrap“ byla hrou, kde se sama Agatha Christie snažila odbourat tuto šablonovitost, kterou sama pomohla díky svým knihám založit. (TaNya_)

Reklama

Reklama