Reklama

Reklama

Co zbývá manželskému páru duchů (Geena Davis a Alec Baldwin), když se do jejich obrovského domu v Nové Anglii nastěhují módní Newyorčané? Samozřejmě najmout "bio-exorcistu” na volné noze, aby vetřelce vyděsil. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (637)

classic 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci Tim Burton,ktorý v tomto žánri je„ako ryba vo vode”,a ja som sa nadšene bavil pri tomto milom počine... Alec aj Geena voľakedy„hviezdili”,tak isto aj Winona,po ktorých pomaly dnes ani„pes neštekne”,ale tu sú výborní spolu s Michaelom Keatonom vytvárajú sled komických situácii... Composer Danny Elfman dvorný„parťák” Tima,komponuje parádnu hudbu a scéna pri stole pri večeri mi vytvorila úsmev na tvári,excelentné,že som si to prehral znovu,komičnosť,nápaditosť. Jeden z najlepších filmov Tima Burtona,ktorý sa dá púšťať znova a znova.Mne tento humor sedí,určite je to skvostné... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Na Burtona dost přeplácané a dějově nepřehledné. Stačí se zabít v autě, a pak jako duch bloumat po vlastním domě. Beetlejuice vše zařídí. Bude poskakovat se zmalovaným ksichtem po scéně a možná si u toho užijete legraci. A tohle asi měla být legrace. Nic proti morbidním legráckám, ale mně ten příběh až tak zábavný a smysluplný nepřišel. Herci jsou až skoro nesympatičtí, a nepřečíst si, že to režíroval Burton, ani bych v tom jeho rukopis nepoznal. No, i mistr tesař si někdy vykope hrob, aby si pak v něm ustlal a nad ním mu tancoval Michael Keaton jako Beetlejuice. Pokud máte rádi praštěné filmy, je tento správnou volbou. 60% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako soplákovi sa mi to celkom páčilo, aj keď úplne nadšený, ako zvyšok triedy, som z toho nebol. To prišlo s Burtonom až neskôr, hneď pri Edwardovi. Ak si to niekedy v tv ešte pozriem, možno zmením hodnotenie. *** hodnotenie je inštinktívne iba zo spomienok na sledovanie nie príliš kvalitnej videokazety, prehrávanej na malej obrazovke začiatkom 90tych rokov u kamaráta. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na tento snímek jsem byla zvědava už jen kvůli skvostné melodii od Dannyho Elfmana a také samozřejmě kvůli jménu Tima Burtona. Beetlejuice se nese v jeho typickém stylu. Plný bláznivých vylomenin a bizarností, od samotného výtvarného zpracování až po záhrobní "sestavu", v čele se ztřeštěným Michaelem Keatonem. Právě velká přehlídka všech těch barevných expozicí mě sice docela dokázala ohromit, ale přišlo mi, že právě vizuální stránka vysoce převyšuje samotný příběh. Postupně jsem začala být až přehlcena všemi absurdními výjevy, které mi postupně s narůstající intenzitou už i dokonce přestaly připadat humorné (ač jistě byly), takže jsem nějak neměla potřebu se ani smát. Ústřední trio, Geena Davis, Alec Baldwin a především dokonale podivná mladičká Winona Ryder, jsou skvělí. Jistě kultovní, zábavné dílo, které mě však až tolik nevzalo. ()

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Timu Burtonovi hráblo a natočil tu nejstřeštěnější duchařskou komedii, jaká kdy světlo světa spatřila. Musím říct, že celé dílo na mě zapůsobilo mnohem lépe, než třeba proslulejší Burtonovy počiny, jako např. Sleepy Hollow. Nad všemi ve filmu vyniká svými výkony úžasný Michael Keaton v roli ujetého a zvráceného Beetlejuice. Ačkoliv je film naprosto ujetý a zhovadilý nesmysl, alespoň se u něj člověk dobře pobaví :) 6/10 ()

Galerie (81)

Zajímavosti (43)

  • Když v roce 2010 zemřel Glenn Shadix (Otho), poslední píseň hrající na jeho pohřbu byla „Day-O“ ("The Banana Song") ze slavné scény seance u stolu. (Othello)
  • Film utržil v severoamerických kinech 74,7 milionu dolarů. (NIRO)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Beetlejuice 2 bude spoléhat na praktické efekty

Beetlejuice 2 bude spoléhat na praktické efekty

06.06.2023

Právě v těchto dnech probíhá ve Velké Británii natáčení nejnovějšího snímku populárního amerického režiséra Tima Burtona a zároveň pokračování jednoho z jeho raných děl po více než 35 letech,… (více)

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

10.05.2023

Je to oficiální, studio Warner Bros. schválilo legendárnímu Timu Burtonovi (Ospalá díra, Střihoruký Edward) sequel k jeho kultovní hororové komedii Beetlejuice, v němž se vrátí jak Michael Keaton,… (více)

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Reklama

Reklama