Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Archivář dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet a zjistí, že je filmařka natočila během vyšetřování nebezpečné sekty. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (184)

necisty 

všechny recenze uživatele

Docela slušný náběh si to na konci pokazilo výrazně méně strašidelnými prvky a hlavně slabým zakončením základní myšlenky. A to já vůbec ty lekací scény nevyhledávám, námět mě dost zaujmul, ale asi na tom chtělo trochu víc zapracovat. Menší počet dílů potěší a jednotlivé postavy taky ušly, hlavní dvojice perfekt. Pokud tomu ale neudělají druhou sérii a trochu nepřitlačí, tak asi smolík. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, ktorý od prvého dielu veľmi dobre buduje atmosféru mysteriózneho thrilleru. Bohužiaľ sa ale ku koncu mení na akčnú naháňačku a všetko čo sa pomaly odkrývalo je zrazu naservírované divákovy drasticky a po lopate a tak zaniká to tajomno, ktoré si seriál niesol so sebou od prvej chvíle. Z globálu ale ide o veľmi podarenú vec a veľmi som sa bavil a to je to čo pri podobných seriáloch hľadám. 91% ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus je to moc utahané, hrané na efekt a kupodivu i málo děsivé. Musím ale uznat, že mě to v první polovině docela chytlo, protože seriál si udržuje napínavost a jeho mytologie říznutá Lovecraftem má hodně do sebe. Škoda jen že se toho vcelku nic moc neděje, a i to co se děje, nedává smysl. Postavy se chovají jako idioti, o vodítka zakopávají místo toho aby je systematicky hledaly, a domácí videa jsou vcelku krotká. Dina Shiabi se mi ze začátku moc nepozdávala, ale rychle si mě získala, Mamoudou Athie se mi naopak pozdával na začátku, a pak mě postupně víc a víc štval jeho omezený herecký rejstřík. Asi není překvapení, že Netflix seriál ukončil po první řadě. Tohle nikam nevedlo. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Obzvlášť první dva díly jsou hodně pomalé, to jsem měl co dělat udržet oči otevřené. Ale jak se zápletka noří hlouběji a začnou se prolínat reality současnosti a té z rekonstruovaných sledovaných pásek, nabírá na atmosféře i zneklidňujícím tónu, než víceméně všechno zodpoví (ovšem pro zkoumání pravidel Jinosvěta zjevně počítala s další sezónou). 70 % ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Více než kdykoliv jindy zde platí, že méně je někdy skutečně více. Vlastně to má velmi sympatickou expozici ve found footage stylu a to postupné rozkrývání hlavních motivů je minimálně do třetího dílu dost fajn. Bohužel ve druhé polovině se celá série přepne do sektářského a metafyzického módu, přičemž původní tajuplná thrillerová atmosféra je v podstatě tatam. Poslední díl má hodně zajímavou premisu, ale nakonec vyzní v podstatě do prázdna. Promarněný potenciál v kombinaci s přílišným žánrovým rozkročením pak řadí tuhle sérii do velmi slabého průměru. 2.5* ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • V epizodě roznáší služebná Rose (Meg Hennessy) na slavnosti sklenice s alkoholem. Na tácku má dvě sklenice, ze kterého si host jednu odebere. Rose pokračuje v chůzi mezi hosty s jednou sklenicí, aby z jiného pohledu měla na tácku dvě a pak zase jednu. (pávek)
  • V epizodě je zmíněno, že Melody (Dina Shihabi) vezme Jess (Ariana Neal) v sobotu ráno ke svému psychologovi. Následně Dan (Mamoudou Athie) vyhledá kazetu se záznamem sezení s datumem 16. 3. 1994, což však není sobota, nýbrž středa. (Petr.Mo.3745)

Reklama

Reklama