Reklama

Reklama

Velká premiéra

  • Česko Šnajdr (pracovní název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pro herce Šnajdra (Pavel Šimčík) je život jedna velká hra. Málokdo pozná, kdy věci myslí vážně. Jeho žena Markéta (Klára Melíšková) je už na něj alergická a manželskou krizi se snaží řešit u psychologa (Jakub Žáček). Šnajdr raději mizí do Olomouce, kde se chytá své první režijní příležitosti, ve které chce zazářit se svou babičkou (Iva Janžurová). Oba totiž milují improvizaci. Tu překvapivě dokáže tvořit i babiččina pečovatelka Mikina (Iva Pazderková), což Šnajdra oslní. Kariérista Grunt (Miroslav Krobot), který šéfuje divadlu, doufá, že představení bude událostí sezóny. To se nakonec stane, ale jinak, než si představoval. Sám je totiž, aniž by chtěl, vtažen Šnajdrem do hry. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem podvědomě čekal, že se asi nebude jednat o svěží, civilní a především vtipnou komedii, nicméně realita plně předčila veškerá má očekávání. Pavel Šimčík asi není špatný herec, mě však jeho postava od začátku neskutečným způsobem lezla na nervy, ostatní herci se rovněž moc nepředvedli, líbil se mi snad jen pan režisér, který se ve filmu párkrát objeví. Vůbec jsem nepochopil styl humoru, většinou se jednalo o neskutečně trapné situace či primitivní narážky. Příběh je těžce divadelního ražení, tempo je extrémně uspávací, respekt tomu, kdo to zvládne dokoukat na jeden zátah. Hrozný zážitek, tohle se opravdu nepovedlo. Velká premiéra je z mého pohledu naprostá zbytečnost a ztráta času, tohle se hodí leda tak do divadla, možná ani to ne. Odpad nedám jen z úcty k panu Krobotovi a díky jeho přítomnosti ve filmu, což je s největší pravděpodobností jediný kladný aspekt celého filmu. 1/10. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Radost mi udělala Olomouc v přímém přenose, spoustu míst jsem poznal. To je tak asi vše. Na začátku hrozně divné, když už to v druhé polovině bylo docela fajn, přijde naprosto prazvláštní konec. Krobota jako herce mám rád, ale tady jako režiséra jsem ho moc nepochopil. Vrcholem jsou šíleně sprostá slova z úst paní herečky Janžurové, to fakt nemám za potřebí poslouchat ve veřejnoprávní televizi v hlavním vysílacím středečním čase. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Krobot jako režisér si jde prostě stále svým směrem, u kterého, troufám si říci, se ale vůbec netrefuje do vkusu většinového diváka, ale příliš ani do vkusu náročnějšího diváka, a prostě si to furt dělá po svém, bez ohledu na okolí. Těžko vlastně říct, co chtěli tvůrci tímhle filmem říct, nebo k čemu ho směřovat, protože hlavní linka je strašně slabá, a Pavel Šímčík prostě není herec pro hlavní roli. Naopak pozitivně překvapí Iva Pazderková v dost umírněné roli. Komediální momenty nejsou moc k zapamtování, v paměti ustrne tak možná opakovaný vtip s prasetem, ale to je tak vše. Nevím, prostě pro mě Krobot jako sólo režisér žije v úplně jiném světě než já. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ať si pro mě za mě Krobot tyhle filmy se svým ansámblem točí, ale pokud mu na to z daní přispíváme, je to špatně. Kromě Janžurové (nemyslím teď Tourettův syndrom, to se mi nelíbilo) tam není nic zdařilého. Šimčíka opravdu nemám rád, a může si za to svým působením v reklamě sám. Pazderková, Melíšková, ještě bych přidal Holubovou a mám komplet sestavu nejneoblíbenějších hereček, protivných od pohledu. Vtipná je snad jen postava Žáčka. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Miroslav Krobot jako herec je perfektní, ale na režijní stoličce se mi jeho filmy zatím tolik nelíbí. Přeci jen je rozdíl točit divadlo a film. A Velká premiéra se k divadlu vrací. Šnajdr si chce vyzkoušet improvizační hru, což není vždycky snadné. Pomáhá mu babička s níž hrají podivné hry. Jednotlivé postavy ale působí zvláštně a našel jsem snad jednu, dvě, které věděly co chtějí. U filmu postrádám hlubší něco, co nepřišlo po celou dobu. Není asi úplně v pořádku, když jsem se závěrečnými titulky přemýšlel, o čem ten film vlastně byl. Nepůsobil na mě ani jako komedie ani řádné drama. Snad jen trpící Touretteovým syndromem ocení snímek jako propagaci této hrozné nemoci. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Babička (Iva Janžurová) má Tourettův syndrom. Tourettův syndrom patří mezi vrozená neuropsychiatrická onemocnění. Jeho typickým projevem jsou pohybové a zvukové tiky, které se poprvé projevují již v dětství nebo v průběhu dospívání. Onemocnění je často spojené také s přidruženými poruchami chování, jako je například hyperaktivita, obsedantně kompulzivní porucha nebo sebepoškozování. (sator)
  • Scéna, kdy Pavel (Pavel Šimčík) skončí sražený na zemi v parku, vychází ze skutečného zážitku Pavla Šimčíka. V březnu 2017 jej u autobusové zastávky Pod Dálnicí v Praze-Michli přepadl lupič, jenž ho nejdříve úderem srazil k zemi, a poté mu odcizil peníze a kreditní kartu. Policii se podařilo pachatele dopadnout, soud mu posléze udělil 2,5letý nepodmíněný trest. (pavelvojta)
  • Televizní premiéru na stanici ČT1 si nenechalo ujít přes 600 tisíc diváků starších 15 let, s podílem sledovanosti 18,01 % se jednalo o nejsledovanější večerní pořad po 20:00. (rublik05)

Související novinky

Finále Plzeň 2022 se blíží!

Finále Plzeň 2022 se blíží!

22.09.2022

Už po 35. se uskuteční filmový festival Finále Plzeň. Oslavy českého filmu budou v západočeské metropoli probíhat od 23. do 28. září. Během šesti festivalových dní můžete zhlédnout největší trháky… (více)

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

21.06.2022

V úterý dopoledne proběhla další tisková konference k blížícímu se 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, na níž byli mimo jiné oznámeni členové porot jednotlivých soutěžních… (více)

Reklama

Reklama