Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Na místě brutální vraždy se najde figurka z kaštanů a na základě téhle stopy pak dvojice detektivů pátrá po vrahovi, který má prsty ve zmizení dcery známé političky. (Netflix)

Recenze (207)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Není to špatný. Většinu času (4 díly) mě to bavilo dost, i přes nezajímavé hlavní postavy (ministryně, policajtka, policajt). Bylo to samozřejmě prekombinované už někdy kolem 3. dílu, kdy by vrah musel dělat souběžně příliš mnoho věcí a spoléhat na příliš mnoho náhod. Nicméně ke konci, aby to nějak dotáhli, tvůrci udělali z geniálního organizátora blba, co vrší chybu za chybou, úplně bez důvodu. Škoda. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Naposledy som sa tak nudila na dovolenke v Nudnej republike. Jediný zaujímavý prvok tam bol ten gaštanko. Ostatné fakty mi pripadali ako: všetko tu už niekoľkokrát bolo. Jediné prekvapko (aspoň myslím, že to malo byť prekvapenie) pre mňa nijakým prekvapením nebolo. Inak, nech si hovorí kto chce čo chce, podľa mňa to bolo zle natočené. Neviem či zlá kamera, alebo réžia... celé to bolo nanič. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Vynikající rozjezd, druhý díl je snad ještě o chloupek lepší, než první, pak následuje nevyhnutelný sešup, tak vysoká laťka se drží těžko. Čtvrtá epizoda je poslední napínavá a s atmosférou. Nastavovaná kaše je nezajímavá, ale ještě se na ni dá koukat, pátý díl je takové těkání od ničeho k ničemu a uklidnění tempa, pokud by po něm následovala gradace hodná úvodu miniseriálu, byl by vítaným doplňkem. Jenže šestá epizoda je již z rodu mírně trapných a trošku umolousaných. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Skvěle vypointovaný seriál z dánské kuchyně, který Vás díky svému chytře napsanému scénáři chytne a nepustí. Seriál Kastanjemanden rovněž zujme i hereckými výkony či pochmurnou atmosférou, která dokonale koreluje s nádhernou severskou krajinou, což z tohoto počinu činí vtahující a návykovou záležitost, u níž zamrzí pouze její příliš pozitivní konec, který mi do nálady a tempa seriálu moc nesednul. Avšak až na tento detail se jedná o velmi vydařený projekt, který byste určitě neměli minout. Dánsko má totiž hutné kriminálky vážně skvěle zvládnuté! (Netflix) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem (prozatím) nečetl, ale na tuto seriálovou adaptaci jsem se těšil, protože jak známo, Skandinávci umí. Po prvotním nadšení se nakonec dostavilo mírné zklamání. Ač herecky je seriál skvělý a atmosféra je báječná, ta stopáž téměř osmi hodin Kaštánkovi paradoxně ve výsledku spíše ubližuje, protože v druhé polovině epizod se nachází mnohem více výplní a hluchých míst, než v polovině první a tak nějak mě to postupně bavilo méně a méně. ALE... to pomalé tempo je úžasné. Zápletka je luxusní, vraha jsem sice uhodl, ale to v tomhle případě vůbec není na škodu. Ta ponurost severských žánrovek je zde v míře dostatečné a kdyby takhle vypadala každá adaptace knihy, asi bych se nezlobil. Ale Kaštánkovi by možná víc slušel jeden celovečerák. A nebo zkrácení o dva díly. Pokud ale očekáváte kvalitní severskou krimi ve stylu Mostu nebo Zločinu, dostanete ji. 75%. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama