Reklama

Reklama

36. komnata Shaolinu

  • Česko 36 komnat Šaolinu (více)
Trailer

VOD (1)

V 15. století ovládali velkou část Číny Mandžuové. Čínský národ byl krvavě potlačován. Student Liu Ju Té je přesvědčen, že národ má šanci se ubránit jedině když bude ovládat bojovou techniku sha-olinských mnichů. Po dobrodružném útěku z Kantonu se dostává do odlehlého kláštera. Je přijat do řádu a po počátečních těžkostech projde všemi 35 komorami různých stadií techniku kung fu. Jako mistr všech bojových technik se Liu vrací do Kantonu a dává se do boje s nenáviděnými Mandžuy. V divokém souboji pokoří jejich vůdce Tien Taa a zakládá 36. komoru, která má národ vést k odboji… (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tady toto je taková klasika už od dob VHS-kopií "za bolševika", kdy to byl jeden z nejznámějších kung-fu filmů a v té době i dost oblíben. Tenkrát jako malýmu klukovi se mi to hodně líbilo. Dnes už se na to dívám jinak. První čáct filmu, než vůbec hlavní postava začne trénovat je něco příšerného a trvá to hrozně dlouho. Nic se tam děje, přiblblý kecy, zbytečně zabitá stopáž filmu. Tréning ... no ať si to bere každej jak chce, ale pobíhání po vodě a nosení věder s vodou mne dnes už nenadchne, jakmile se ale dojde konečně z "vyspělejším" komnatám, film KONEČNĚ nabírá efektní grády, aby skončil v naprosto špičkovém nářezovém finále, které se mi fakt hodně líbilo. Finále je bomba, o tom žádná, ale že to zabírá 1/4 filmu, to je fakt málo. Jinak se mi taky velice líbil vývoj postavy, na konci jde z mnicha fakt respekt a je to prostě kung-fu stroj, fakt umí, plus choreografie soubojů exkluzivní. Jenže dopracovat se k tomu po hodině, která mne prostě nudí ... nehledě na stáří filmu, to mi prostě nedává jinou možnost, než dát své klasické 3*, stejně jako drtivé většině těchto žánrově podobných filmů ... Obecně si myslím, že je to trochu přeceňovaný film, ale na druhou stranu v rámci továrny na "kung-fu flicky" SHAW SCOPE jeden z nejlepších ... ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Pěkná fightmovie, na kterou se dobře dívá, je zábavná a souboje jsou opravdu vymakané. Pekelná choreografie, dlouhé záběry a střih nezadrhává. Sama o sobě kamera pro mě byla dost příjemné překvapení. Ale je to prostě pohádka. Hodně naivní pohádka kterou nikdo nemůže vzít vážně. Jako zábava ovšem uspěla. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Pane jo. Dlouho jsem se šaolinským filmům vyhýbal, protože kung-fu zas tak nemusím. No byl jsem mile překvapen. Za to čtvrtstoletí 36 komnat vůbec nezestárlo. Skvěle jsem se bavil u výborně vymyšlených jednotlivýck komnat a i bojové scény se mi hodně líbili. Tak hodnotím jako nefanoušek žánru asi maximalně jak můžu. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Chia Hui Liu sice předvádí s trojdílnou tyčí brutální kousky, trénink v Shao-Linu je plný zajímavých a netradičních cviků či metod a souboje především z konce filmu hýří okouzlující choreografií, přesto se snímek hrozivě vleče, zejména v úvodní třetině. Příšerný český dabing! Film jsem viděl teprve poprvé, takže asi nejsem tolik unešen, jak bych byl býval třeba ve třinácti letech. Hlavní hrdina prošel pěkným tělesným i duševním rozvojem, jeho silná vůle jít přes bolest je určitě motivační. 70%. Nedávno jsem v nějaké knize četl Desatero shaolinských pravidel. Ty vole, tam bych nevydržel ani vteřinu! Nejíst maso, časně vstávat, zříct se žen?? To je snad jen krutý sen! No Bodhidharma nemohl být normální, ale prý žil 150 let. Ehm:) ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Poriadna dávka čínskych retro kung-fuoviek. Žiadne lietanie, žiadne prehnané budhistické pravdy len čistá podstata. Kopy, údery súboje tréning a pekná legenda o stvorení novej zbrane- sansetsukonmi, ktorá sa radí do "povinnej výbavy". Film sa spočiatku dosť pomaly rozbieha, aby v jadre šlapal na plné obrátky a v závere to opäť zbieha do prehnanej letargie. Nieže by počas celej projekcie nebolo dostatok súbojov a slušne zvládnutej choreografie, ale dve hodiny sledovať viac menej to isté dá zabrať aj tomu najvernejšiemu fanúšikovi. Postupom času, ako divák vyžaduje čoraz prepracovanejšie filmové efekty sa dostávajú podobné lomenice do úzadia a strácajú kus na atraktivite. Je to však škoda, lebo stále majú čo ponúknuť aj tým neskôr narodeným. Druhá vec, ktorú si tieto snímky vyžadujú je sledovať ich s dabingom. Viem, že to nieje moc in, ale kto vie...vie. Škoda toho zrýchleného záveru, no preťahovať film by tiež nebola výhra. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Na 24. Asijském filmovém festivalu získal film první místo v kategorii „Best Martial Arts Award“. (HellFire)
  • Navzdory anglickému názvu filmu (Shaolin Master Killer – Šaolinský zabiják) je představa usmrcení člověka pro skutečného Šaolinského mnicha nepřijatelná. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno