Reklama

Reklama

36. komnata Shaolinu

  • Česko 36 komnat Šaolinu (více)
Trailer

VOD (1)

V 15. století ovládali velkou část Číny Mandžuové. Čínský národ byl krvavě potlačován. Student Liu Ju Té je přesvědčen, že národ má šanci se ubránit jedině když bude ovládat bojovou techniku sha-olinských mnichů. Po dobrodružném útěku z Kantonu se dostává do odlehlého kláštera. Je přijat do řádu a po počátečních těžkostech projde všemi 35 komorami různých stadií techniku kung fu. Jako mistr všech bojových technik se Liu vrací do Kantonu a dává se do boje s nenáviděnými Mandžuy. V divokém souboji pokoří jejich vůdce Tien Taa a zakládá 36. komoru, která má národ vést k odboji… (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Chia Hui Liu sice předvádí s trojdílnou tyčí brutální kousky, trénink v Shao-Linu je plný zajímavých a netradičních cviků či metod a souboje především z konce filmu hýří okouzlující choreografií, přesto se snímek hrozivě vleče, zejména v úvodní třetině. Příšerný český dabing! Film jsem viděl teprve poprvé, takže asi nejsem tolik unešen, jak bych byl býval třeba ve třinácti letech. Hlavní hrdina prošel pěkným tělesným i duševním rozvojem, jeho silná vůle jít přes bolest je určitě motivační. 70%. Nedávno jsem v nějaké knize četl Desatero shaolinských pravidel. Ty vole, tam bych nevydržel ani vteřinu! Nejíst maso, časně vstávat, zříct se žen?? To je snad jen krutý sen! No Bodhidharma nemohl být normální, ale prý žil 150 let. Ehm:) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pred 30timi rokmi, bol tento hit vo VHS svete pojmom. Vtedy publikum na kvality až tak nehľadelo ( aj keď tento snímok bol jedným z tých najlepších easternov ), išlo o to spoznať dosiaľ nepoznané ( resp. nepoznané až v takom rozsahu ). 36. KOMNATA je skvelou symbiózou výcvikového kung-fu a revenge fláku. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se vrátil do dětských let, kdy jsem 36. komnatu viděl na VHSce a mile mě překvapil normální český dabing. Oproti předešlému mnohem lepší poslech. Z filmu jsem si už téměř nic nepamatoval a chvílema jsem si myslel, zda to je vůbec ten samý film. Především mě bavila část postupu komnatama. Bojové scény také ušly, jen ten přidaný zvuk k jednotlivým švihům, kopancům, pěstím atd. mě chvílema otravoval. :-) ()

tommmy89 

všechny recenze uživatele

Na tomto filme som v podstate vyrastal. Ako malý chlapci sme si ho pretáčali znovu a znovu. Mali sme tri VHS kazety s témou šaolin a radi sme ich pozerali dookola. Ale moja najoblúbenejšia bola práve táto. Neviem prečo ma tak ohúrila. Ale asi tým, že mnísi museli prekonávať prekážky a dostať sa až na vrchol. Najtalentovanejší znich stvárnil ukážkovo všetky komnaty, a pozerať sa na to bolo dobrodružstvo ! 5* ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Osobně asijsné kung-fu zrovna nevyhledávám, ale tohle mě příjemně překvapilo. Sice scénář je pro Shaw brothers naprosto klasický, čímž myslím jednoduchý, prakticky bez žádného zvratu. Všechno se odehrává přesně tak, jak si divák myslí. Nejdřív neschopný studentík se vypracuje na mistra Shaolinu. Ale co, tyhle filmy na tom byly založeny. A když jsem se smířil s tím, že příběh bude asi nic moc, tak jsem se už jen nechal unášet skvělou akcí, která je nádherně přehledná, ladná a na pohled opravdu příjemná. Navíc tehdy ještě neznámí Gordon Liu sice lehce přehrává, ale aspoň je celkem zajímavý. Jako oddychová klasika je to určitě skvělý film. Sice nezaujme každého, ale jako příjemné zpestření evropské a americké filmové kultury vřele doporučuji. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Navzdory anglickému názvu filmu (Shaolin Master Killer – Šaolinský zabiják) je představa usmrcení člověka pro skutečného Šaolinského mnicha nepřijatelná. (HellFire)
  • Na 24. Asijském filmovém festivalu získal film první místo v kategorii „Best Martial Arts Award“. (HellFire)

Reklama

Reklama