Reklama

Reklama

One Piece

(seriál)
Trailer 1
USA, (2023–2025), 8 h 32 min (Minutáž: 49–64 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(9)

Monkey D. Luffy, mladý pirát ve slamáku, se v téhle hrané adaptaci populární mangy vydá s pestrou partičkou přátel na velkolepou výpravu za pokladem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (143)

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Skoro zázrak. Nemělo by to fungovat a přesto to funguje. Hrané adaptace anime moc Netflix neuměl (Death Note, Cowboy Bebop), ale tohle se povedlo. Hlavně kvůli scénografii, kostýmům, dobře nacastovaným hercům a naprostému trefení správného tónu. Herci se svoje role užívají naplno a jedou naprosto na stejné "hrané anime" vlně. Monology, křičení útoků, emoce nadřeň. Ten herec, co hraje Luffyho je taky perfektní jako shonen protagonista. Ostatní jsou taky super od Zora po drsného velitele mariňáků. Všechni mají masivní charisma a všichni naprosto ví s jakou silou přehnanosti/upřímnosti postavy hrát. Nakonec i emotivní momenty (převážně ve flashbackcích) fungují na jedničku. Ocenit musím i make-up a kostýmy, které naprosto vytvářejí tento "hraný-animákový" styl. Takový pokus na západě jsme tu neměli od Speed Racera. Z původního seriálu jsem viděl jen cca 20 epizod a přišlo mi, že dávalo smysl, co změnili. Například Koby zmizí v anime po první epizodě a pak se dlouho neobjeví, nyní je tu celá mariňácká linka. A hlavní výhoda: Nemusíte sledovat 1000 epizod, aby jste byly v obraze. Lidi, Shanks je "doslova já". Follow you dreams, baby. Pirátství je zločin. Další série doufám brzo. ()

merit1 

všechny recenze uživatele

V polovici prvej epizódy som to chcela vzdať. Po vzhliadnutí celej série som vážne uvažovala nad piatimi hviezdičkami. Mierna infantilita a predvídateľnosť sa síce udržala celý čas, ale pochopila som, že sa jedná o zámer a One Piece je viac rozprávka, ako superhero seriál. A ja mám rozprávky rada, pretože dobro sa tu neohýba, je nekompromisné a rozdáva lekcie z ľudskosti. Veľkým plusom sú postavy, či už kladné, alebo záporné. O každú jednu má divák záujem, pretože nie sú len do počtu a udržujú dymaniku. Oceňujem aj spracovanie, kde sa tvorcovia vykašľali na otrockú realistickosť a išli do toho s hravosťou, ktorá asi najviac svedčí prevodu z animovanej tvorby ( Disney, uč sa ! ). Poznámka na záver - vôbec by ma neprekvapilo, ak by legendárny poklad vyznel podobne, ako v Pikniku pri ceste. ()

Reklama

ADIO45 

všechny recenze uživatele

One Piece je skvělou volbou pro fanoušky dobrodružství, akce a přátelství. Sledujete příběh skupiny pirátů v čele s kapitánem Luffym, kteří hledají legendární poklad známý jako One Piece. Tato série je plná pozitivního ducha, odhodlání a přátelství, a v průběhu příběhu se vytvářejí silné vazby mezi postavami. Navíc má skvělé akční scény a vtipné momenty, což ji dělá zábavnou volbou pro širokou škálu diváků. ()

FilmysMartym 

všechny recenze uživatele

O One Piecu jsem nevěděl vůbec nic, pouze že je to anime, což není můj šálek kávy. Když jsem ale našel live-action adaptaci, řekl jsem si proč ne. Příběh o pirátech, přátelství a snech se mi zaryl do paměti a 2. série se nemůžu dočkat. Naprosto chytlavě a záživně byl celý seriál podaný a neustále se něco dělo. Chemie mezi postavami fungovala bezchybně a ještě k tomu byli všichni strašní sympaťáci. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JÁ SE SVÝHO SNU NIKDY NEVZDÁM! VYRAZÍM DO VELKÉHO PÁSU, NAJDU VELKÝ POKLAD A STANU SE KRÁLEM PIRÁTŮ! …“ Po parádním prvním dílu přišlo malý vystřízlivění, který ovšem při zralý úvaze… hele, kolik parádních fantasy se dá takhle vidět? No tak vidíš… Místy je to dost dětský, naštěstí místy i dost drsný – ale přece jen to nechce překročit „krvavou“ hranici přístupnosti. Já to beru – dobrej seroš o rodině, přátelství, cti a (hlavně) snech! /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Seriál je hranou adaptací stejnojmenné „mangy“ kterou vytvořil Eiičiró Oda. Její první kapitola vyšla v roce 1997. Stala se nejprodávanější mangou na světě. (dnes cca 480 milionů výtisků). 2.) Sám autor má nad seriálem „kreativní“ dohled. 3.) Thx za titule „Eliška K. Vítová“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (67)

Zajímavosti (23)

  • Když se Mihawk (Steven John Ward) střetne s donem Kriegem (Milton Schorr), je na zemi vidět poražený Perla. Muž, se kterým se původně utkal Sandži na Baratii v anime a v manze. (KaraMikesova)
  • Při souboji na mariňácké základně s místním velitelem Sekerníkem Morganem (Langley Kirkwood) udělá Zoro (Makkenjú Arata) trik, při kterém se stane chyba s rekvizitou a dotyčná pochva s mečem se zkřiví. (CarnTheNunya)
  • Pan 7, na kterého Zoro (Makkenjú Arata) narazil na Sixisu, byl v manze poprvé zmíněn na Arabastě v kapitole 190, když Zoro vysvětloval Panu 1 a slečně Doublefinger, odkud zná Baroque Works. V příběhu se však nikdy neobjevil. Eiičiró Oda nakreslil jen jeho velice chabý náčrt v 36. svazku mangy. (KaraMikesova)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama