Reklama

Reklama

The Good Neighbor

Trailer 1

Chlapské priateľstvo medzi dvoma veľmi odlišnými susedmi dostáva tragický spád. Keď sa raz David (Luke Kleintank) vracia autom z baru, zrazí autom ženu, ktorá na následky nehody zomrie. Kamarát Robert (Jonathan Rhys Meyers) ho presvedčí, aby z miesta činu utiekol. Davida však zožiera pocit viny, preto sa zblíži s Vanessou (Eloise Smyth), sestrou obete a dúfa, že dá veci aspoň trochu do poriadku. Avšak nepočíta s Robertovou reakciou. (Arsenal83)

(více)

Recenze (15)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení. Good Neighbor se mi jevil jako nenápadný thriller, jednoduchá zápletka, obyčejní herci, obyčejný název i plakát- no zkrátka to na mě působilo nezajímavě, ale o to víc jsem ve výsledku překvapen jaký poctivý old school thrill jsem dostal. Příběh se točí kolem Davida, který se přestěhuje do Lotyšska, aby začal nový život a spřátelí se se svým sousedem Davidem, o kterém se povídá, že je divný patron. Jednoho večera si vyrazí na drink, aby se lépe poznali, ale cestou domů opilí za volantem srazí ženu na kole, která to nepřežije a hodně nepřijemná situace v novém městě může začít. David je novinář a tenhle případ dostane na starost, což mi přišlo hodně cool a netradiční. David s Robertem musí držet při sobě, aby pravda nevyplavala napovrch a samozřejmě budou u toho překážky. Je to zručně natočené, hodně napínavé, je tu docela solidní nálož zvratů, snad každých 20 minut se tu něco zajímavého stane, někdy sice předvídatelné, ale při té náloži mi to vůbec nevadí, občas si přejete, aby se to nestalo a stane! Došlo i na pár mrtvých ( sice bez gore, ale tentokrát mi to nevadí), bavila mě ta atmosféra i celá ta situace, která se zajímavě vyhrocuje a Rhys Meyers hraje podivína fakt bezvadně. Má to nádech severských Thrillerů, možná i díky zasazení do Rigy a hodně mě to bavilo a doporučuji. Malá, ale hodně efektní Thrill zábava. 75% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Nechápem, načo sa jebali do Lotyšska , ked to smelo mohli nakrútiť v UK , alebo v Státoch. Niektoré situácie boli úplne mimo. Chlapík si v parku od miestnych po anglicky pýta mobil, aby v zápätí volal po lotyšsky... Tieto kozmopolitné filmy sú fakt niečo...  Atmosférou to je teda jeden z tých lepších thrillerov, ktoré sa zvykli točiť v 90. rokoch, inač nič nové pod slnkom, samozrejme. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jonathan Rhys Meyers už pripomína veľkú sušienku, ale herecky to stále stačí a keď si spojím veľmi zaujímavý príbeh, ktorý má tendenciu sa zamotávať + koniec, ktorý nie je z kategórie úplne očakávaných, tak som dostal dobrý naozaj thriller. Veľká spokojnosť a aj na viac pozretí. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Snaživé béčko o dvou kamarádech, kteří omylem srazí cyklistku, jejich následném zapírání a postupném vyhrocení vzájemných vztahů, kdy jeden se začne jevit jako psychopat a druhý jako ten "dobrák". Klasická zápletka, nevýrazný scénář bez lepšího nápadu, nedobří herci, ukecaný průběh a absence jakékoliv gradace či lepšího finále z filmu dělá ale jen další zbytečný kousek bez jediného důvodu, proč si jej pustit. Předvídatelná a nezáživná nuda. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Už delší dobu (několik let) pozoruju rapidně klesající kvalitu filmových scénářů. Možná to souvisí s filmovou nadprodukcí, točí se toho prostě čím dál tím víc a dobrých scénáristů je naopak čím dál tím míň, protože lidstvo je čím dál tím víc blbější, ale samozřejmě taky i proto, že je stále těžší něco nového a neokoukaného vymýšlet. A je to bohužel i tenhle případ. Zápletka je absurdně zapletená, postavy se chovají nepřirozeně až idiotsky ještě mnohem víc, než je v obdobných filmech obvyklé a řiť tomu všemu vylízal nepochopitelný výběr představitele hlavní role. Tuctový, nevýrazný, nezajímavý chlápek s neesteticky chlupatým xichtem a bez špetky charismatu, který by se hodil leda tak do německého fekálního porna, tu ztělesňuje postavu, do které se v průběhu děje iracionálně zabouchnou dvě ženské a dokonce i jeho soused, který si na něj vytvoří solidní latentně homosexuální fixaci. Příšerná podívaná. Slabá druhá za zajímavé lotyšské lokace a za zajímavého představitele psychopatického souseda. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Německou verzi sice neznám, ale nepřipadá mi, že by se jednalo o scénář, který by si zasloužil více zpracování. Po celou dobu jsem měl pocit, že už jsem něco podobného někde viděl a nejspíš tomu tak i bude. Film se snáží zaujmout neokoukaným prostředím Lotyšska, ale až na několik kýčovitých záběrů z Rigy nic nenasvědčuje tomu, že by se děj odehrával někde u Baltu. Navíc chybí atmosféra, napětí a neuškodila by ani troška toho vraždění, které se odehrávalo výhradně mimo záběr. Nicméně děj, i přes občasná zaškobrtnutí,  tak nějak šlape, Meyers si ve své další psychopatické kreaci odehrál svoje a Eloise Smyth je hezká holka. Ale na víc než průměr to nestačí. 50% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Koukatelný. Jonathan si tady střihnul docela psycho. A i když sem měl pořád pocit, že ten film nemá možnost slušnýho konce, tak ten poslední obrat v jednání postav trochu zlepšil můj náhled na hlavní postavu. Vlastně se mi docela ulevilo. 60%. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Režisér to natočil v roce 2011 pro Němce v roce 2021 si řekl, že je to tak dobré, že to natočí pro Američany a Lotyše bohužel tak dobrý scénář to není.  Chlápek se stěhuje z Usa do Lotyšska dělat novináře seznámí se sousedem a společně jdou zakalit do baru . Na zpáteční cestě přejedou cyklistku a jelikož nechtějí do vězení tak ji nechají umřít a chtějí to ututlat. Bohužel tady to selhává jelikož k nim směřují takové důkazy, že by jich chytly hned (na tom baru nebyly kamery?)  během filmu zmizí jedna postava co je velevážená a nikoho to netíží  a svědkyně záhadně umře což je taky náhoda. Chtěl jsem dat třetí hvězdu za originální konec , ale ten se nedostavil bohužel. 40 procent ()

b.dragonfly 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že Luke Kleintank přišel k roli malinko omylem, protože mi u něj tak nějak chybí vše podstatné včetně charisma. To se naštěstí o mém oblíbeném Tudorovci Rhysovi říct nedá, role darebáků mu dokonale sedí a tak jsem ochotná nějakou tu chybku odpustit, protože utáhl celý film. Občas jsem sice přemýšlela, jestli jde jeho obličej do kopru nepovedenými plastikami nebo drogovou a alkoholovou závislostí, ale pořád má co nabídnout a to je hlavní. Jasně, děj je sice malinko předvídatelný, ale má také pár zajímavých zvratů, buduje slušnou atmosféru, prostě mě bavil a já byla spoko. Slušný thriller. 4**** ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Solidní thriller s dobře budovanou atmosférou a správným severským nádechem i vizuálem. Meyers je dobrej slizoun, od kterého nevíte, co pořádně čekat a kdy mu jebne v hlavě. No a Kleintank zase kus slušnýho hajzla, když si to začne rozdávat se ségrou oběti. To se mi právě velice líbilo. Do určitého momentu jsem nevěděl, komu přesně fandit a kam se misky vah překlopí. Konec jsem si představoval trochu jinak a s finále to mohlo být přeci jen propracovanější, ale pořád jsem byl v tenzi a čekal, jak to celé dopadne. Jo, určitě spokojenost a mohu doporučit. Na víkendový večer dobrá volba. ()

Daiker 

všechny recenze uživatele

Poctivý thriller a příjemné překvapení....... Prostředí Rigy je celkem zajímavá volba. Mohlo to být kratší, soused magor má za sebou asi neúspěšné plastické operace :-) Bylo to napínavé až do konce.... ()

John80 

všechny recenze uživatele

Slušný krimi Thriller o nešťastnej auto nehode kde dôjde k tragédii smrti ženy ,vyšetrovaní a hľadaní vinníka jej smrti. 4* ()

TesterX 

všechny recenze uživatele

Kdyz si nekdo vezme uz stokrat použitou premisu a udela z ni naprosto dementni, unylou nudu bez gradace. Tak jednoduse lze charakterizovat tahle zbytecnost. Mame tu jednoho dementa, druhyho uchyla a omylem srazenou holku. Skoro by se dalo rict, ze se jedna o celovecerni hranou variaci na serial Pat a Mat a tim to cele ukoncit. Protoze vic slov si tahle srajda nezaslouzi. ()

Reklama

Reklama