Reklama

Reklama

Jízda smrti

  • Česko Odveta (více)
Trailer 2

Matt Turner s tváří Liama Neesona je úspěšný americký bankéř, který svou kariéru rozvíjí v Berlíně a snaží se náročnou práci skloubit s rodinným životem. Moc mu to nejde. Dnes alespoň přislíbí, že zaveze děti do školy. Na cestě autem ranním Berlínem mu zazvoní telefon a tajemný hlas mu oznámí, že pod jeho sedadlem je nachystaná bomba připravená vybuchnout, jakmile se někdo zvedne ze sedadla a vystoupí. On i jeho děti vyletí do povětří, pokud nezačne rychle a přesně plnit zadané úkol a jako důkaz mu předvede několik výbuchů s nevinnými lidmi. Uvězněný ve svém autě a v plné rychlosti, Matt vyjíždí na zběsilou jízdu městem, během níž musí následovat čím dál šílenější a nebezpečnější instrukce. Brzy má navíc v patách policii. Proti všem, proti času a proti tikající bombě se pokusí zachránit děti a přijít na to, kdo s ním tuhle smrtící hru rozehrál. K vykoupení a odplatě vede jen cesta na plný plyn. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (114)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Liam nám zřejmě nějak odmítá stárnout, takže ačkoliv už píše sedmej křížek, tak stále může hrát otce od rodiny a nikomu to nepříjde divné. Teda asi jen jemu a tvůrcům, divák si asi všimne, že jeho pozice už by měla být někde jinde. A to vlastně platí i o filmech jako takových. Jízda smrti je z dalších klasických Neesonovek, kterými si před lety Liam v podobě 96 hodin na podzim života pořádně nakopnul kariéru. Ale už tomu prostě dochází pára a Jízda smrti tak jen prohlubuje jejich úpadek v podobě její sterility, nezáživnosti a neoriginality. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to lepší i horší. Lepší po přečtení anotace a horší po přečtení recenzí. Nakonec je to docela fajn žánrovka, která si nehraje na nějaké vysoké umění. Já byl napnutý a mrzelo mě snad jen málo silných scén. Je to víceméně celé o Neesonovi, zbytek je jen komparz, ale snaží se. Antal je zručný režisér, i když žádný koumák a odvádí naprostý standard. Průměr průměrů. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo fajn jendnohúbka, nie je to také hrozne ako to tu, na čsfd vyzerá. Lajm Nízn je stále v pohode na svoj vek, minimálne za volantom to ešte solídne zvláda. Veľké plus je, že film ma hoďku a pol aj s titulkami a tak to celkom rýchlo odsýpa. Ďalšie plus sú známe mena producenta (Jaume Collet-Serra - Neznámý), či režiséra (Nimród Antal - Predators), ktorí dodali divákom aspoň nenáročnú zábavu, ktorá vie byť miestami aj celkom zaujímavá. Nenudil som sa. 65% - 3* ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Standardní neesonovka posledních let. Průměrný akční thriller, který neurazí, nenadchne, ale obzvlášťňuje ho alespoň evropský setting. Ani španělský originál nebyl žádné intelektuální veledílo a německý remake jsem neviděl, takže nevím, jestli poměrně zásadní zásahy do scénáře provedli už Němci nebo až Američané, ale každopádně v téhle podobě je to snad ještě o něco více přitažené za vlasy. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Neni to nejlepsi akcni film, ale ani nejhorsi. Ma celkem vysokou ucinnost. Jde už od čtvrtou verzi remaku a tento má nadůrodu řečí. Hrdina je opět prací unavený otec, má zanedbávanou manželku a děti v pubertě.  Podezírání a vzruseni je zaklad Hitschcocovske zabavy, ale techto 91  minut uzkosti s vystresovanym Neesonem moc zabavy nenabizi. Je to pouhe mininum koukatelnosti na Neesona i když trénuje box a nemusíte o něj mít strach. Nechybí televizní zprávy a aby neustálá jízda v autě nebyla tak nudná, objeví se tajemný pronásledovatel a exploze aut, nebo panika. Vedení policie je politicky korektní. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (4)

  • Film bol oznámený už v roku 2017. Dokončený bol však až o 4 roky neskôr. (Arsenal83)
  • Poté, co je Matt Turner (Liam Neeson) obklíčen policií, rozhodne se vzít věci do vlastních rukou a ujede, přičemž prorazí barikádu ze dvou policejních aut. Airbagy v jeho SUV Mercedes se při takovém nárazu nevysunou, ačkoli by měly. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama