Reklama

Reklama

Jízda smrti

  • Česko Odveta (více)
Trailer 7

Matt Turner s tváří Liama Neesona je úspěšný americký bankéř, který svou kariéru rozvíjí v Berlíně a snaží se náročnou práci skloubit s rodinným životem. Moc mu to nejde. Dnes alespoň přislíbí, že zaveze děti do školy. Na cestě autem ranním Berlínem mu zazvoní telefon a tajemný hlas mu oznámí, že pod jeho sedadlem je nachystaná bomba připravená vybuchnout, jakmile se někdo zvedne ze sedadla a vystoupí. On i jeho děti vyletí do povětří, pokud nezačne rychle a přesně plnit zadané úkol a jako důkaz mu předvede několik výbuchů s nevinnými lidmi. Uvězněný ve svém autě a v plné rychlosti, Matt vyjíždí na zběsilou jízdu městem, během níž musí následovat čím dál šílenější a nebezpečnější instrukce. Brzy má navíc v patách policii. Proti všem, proti času a proti tikající bombě se pokusí zachránit děti a přijít na to, kdo s ním tuhle smrtící hru rozehrál. K vykoupení a odplatě vede jen cesta na plný plyn. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (114)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ňimrode, Ňimrode, ty si tomu zase dal prdel chape jeden ušatej. Tobě nejlíp slušej takový ty lehký bizárky typu Revizoři nebo Whiskey zloděj, ale akce navíc akce která neměla vůbec akci i na fotbale vidím víc akčních scén než tady v tom filmu. A ty Liame ? To by mě zajímalo, takový večer u Neesonů z láhvinkou vína, když pozve svou pani Liam na své filmy, pustí jí Rob Roye a pak tohle, jestli požádá rovnou o rozvod nebo jak by takovej večer proběh ? No nic, tak reklama na Mercedes dobrá asi to byl bárter a Ňimrod se teď ňimár v novým medvídkovi a já jsem rád, že jsem mohl sledovat jak to celý Ňimrod zrežíroval ať už s díváky nebo Mercedes. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Bankéř Matt Turner zjistil, že má v autě bombu a pokud neudělá, co po něm chce neznámý hlas v telefonu, vyletí do luftu. A možná by to měl udělat, aby netrápil diváky. Jízda smrti je hloupé béčko, které tvůrci uměle natahují, by mělo alespoň devadesát minut. Postrádá napětí, jakékoliv nápady a je od začátku do konce průhledné a svou nezajímavostí až otravné. Liam Neeson asi horší akční thriller nenatočil. ()

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Film neobsahuje žádné explozivní akční scény, psychedelické vizuály ani nic podobného. Měl by fungovat jen díky propracované thrillerové psychologii svých postav. A ta funguje velmi špatně a postavy působí jako dementi. Moje teorie je, že někdo hodně zmrvil scénář španělského originálu (který jsem neviděl). ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Hloupější scénář jsem už dlouho neviděl (což je možná tím, že obvykle na podobné filmy nekoukám). Následují možná spoilery, ale to je úplně jedno. Hlavní padouch zosnuje superkomplikovaný plán, který by se možná dal přežít v 11. díle SAW, ale ne v rádoby skutečném thrilleru. Hlavní hrdina je v autě se svými dětmi a najde pod sedadlem bombu. V tuto chvíli ještě neví, že zvednutím se ze sedačky bomba vybuchne. A co myslíte, že udělá? Že řekne dětem "Ven z auta, rychle, utíkejte!" a poběží za nimi? Kdepak, šlápne na plyn a jede dál jakoby nic. Pochopitelně, kdyby se pokusili utéct, film by skončil po 20 minutách. A jak se z celé šlamastyky dostane? Jede s autem po mostě (v tuto chvíli už vzadu sedí padouch, ne děti), a šikovně schválně nabourá tak, že se auto převrátí na levý bok, prorazí zábradlí, ale dolů nespadne. Auto zůstane stát tak, že pod řidičem je díra místo dveří a hluboko dole voda (zapomněl jsem zmínit důležitou věc, že o chvíli předtím policejní pyrotechnici příhodně z auta sundali všechny dveře, aby pak v závěrečné scéně nepřekážely). Hrdina si odepne bezpečnostní pás a spadne do vody, a díky pádu unikne výbuchu bomby pod sedačkou. Padouch v autě umře, hrdina se zachrání, je to šikula. THE END. Podobných nesmyslů je plný film. ________Vzkaz pro režiséra: před 20 lety jsi byl jedním z největších talentů evropské kinematografie, dnes už jsi jenom Nimrod :( ________ Vzkazy pro Bontonfilm: 1) Autor anotace by měl spravovat sociální sítě pro nějakou politickou stranu, na práci pro filmového distributora je ho škoda. 2) Dělat CSFD projekci se vám asi moc nevyplatilo, co?:) Myslel jsem, že chápete, že CSFD projekce mají smysl jen u dobrých filmů, aby už v den premiéry bylo na profilu filmu dost kladných ohlasů, které pak nalákají platící publikum. Nevím, koho teď naláká hodnocení [insert aktuální procentuální hodnocení] % tohoto filmu. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Obyčejný thriller, otec od rodiny, bomba v autě, Berlín za rušného rána. Kde může být problém? Liam Neeson už překročil sedmdesátku a chtělo by to pro něj něco úplně jiného v této fázi kariéry. Přeci jenom padesátník Wotan Wilke Möhring v Steig. Nicht. Aus! (2018) dává ve stejné roli mnohem větší smysl. #čsfdprojekce ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nevím co tady zase kdo čekal, ale já jsem vyrazil na nenáročnou jednohubku na odreagování a dostal jsem jí. Předchozí tři verze tohohle filmu jsem neviděl, ale pokud mají stejnou pointu tak jsem asi o nic nepřišel. Taťka Neeson už je sice dědek, ale telefonování mu jde pořád dobře od ruky a hlášky find you and kill you zase od pusy. Pointa je trochu průhledná a dá se odhadnout dopředu, ale díky rozumný stopáži to rychle odsejpá a nuda nehrozí. Dal bych lepší 3*, ale přisadím si, protože současný publikum už fakt přestávám stíhat.70% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Jazda smrti je ďalším podpriemerným zárezom do Neesonovej filmografie. A pritom potenciál bol slušný. Scenár by však nemohol byť tak tupý, réžia nudná a ďalšie zložky tak rutinné. Škoda. Kvalitné “Hitchcockovské thrillery tu chýbajú ako soľ. A ja sa škodoradostne teším, keď niekoho u nás (po vzore Známich neznámich) napadne odkúpiť tento projekt a Bratislavskými ulicami sa bude s bombou pod zadkom prehánať Tomás Maštalír alebo Ján Koleník. Ideálne v réžii Čengel Solčanskej. To bude film!!! ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Proč ten Neeson tak mrhá svým časem na tohle... uz asi jeho dvacaty akcni pribeh odnekud.. pachatel vam bude jasny temer od zacatku a rozuzleni nic neprinasi. Berlinska nuuudaaaa a reklama na Meďoury. Nic vic! ()

3497299 odpad!

všechny recenze uživatele

Snímek nese dvě důležitá poselství:  (1) V italských autech jezdí pouze bezskrupulózní zločinci a (2) pokud vás manželka požádá, abyste alespoň jednou vzali místo ní děti do školy, neustupujte jí za žádnou cenu, je-li vám život vašich potomků milý. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo fajn jendnohúbka, nie je to také hrozne ako to tu, na čsfd vyzerá. Lajm Nízn je stále v pohode na svoj vek, minimálne za volantom to ešte solídne zvláda. Veľké plus je, že film ma hoďku a pol aj s titulkami a tak to celkom rýchlo odsýpa. Ďalšie plus sú známe mena producenta (Jaume Collet-Serra - Neznámý), či režiséra (Nimród Antal - Predators), ktorí dodali divákom aspoň nenáročnú zábavu, ktorá vie byť miestami aj celkom zaujímavá. Nenudil som sa. 65% - 3* ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[68%] Není to tak hrozné – to hodnocení je podle mě moc kruté. Jasně, tohle téma je už asi přečerpané, ale funguje to pořád relativně dobře. Neeson už má svůj věk, ale pořád umí hrát dobře. Zezačátku působí docela vyklepaně, ale v rámci jeho postavy je to věrohodné. První dvě třetiny mě bavily docela dost. Nechápu, co lidem vadilo, že tu bylo jen pár výbuchů a že to působilo lacině. Bylo tu i pár obstojných honiček. Je pravda, že ta pointa na konci mě moc nepřesvědčila a přiznám se, že jsem v ní jisté nesrovnalosti viděl, ale čert to vem. Bylo to docela napínavé, zábavné, i když mi bylo ve finále už celkem jedno jak to dopadne, ale i tak je to slušná jednohubka, kterou už nikdy asi neuvidím, přesto jsem spokojen. ()

Posheidon 

všechny recenze uživatele

Toho rána byla rodinka v klasickém hašteřivém módu. Bratr se sestrou se škádlí jako dvě koťata na rozpálené plechové střeše, neb co se škádlívá, to se ve skutečností rádo mívá a ani maminka s tatínkem nezůstávají toho dne pozadu a rozjíždějí klasické rodičovské Eniki beniki kliki bé, aber faber dominé, jehož výsledkem je, že odvoz dětí do školy dneska taťku jednoduše nemine. Vše se změní s nástupem do auta (se zaměřovačem na lidi na kapotě) a telefonním hovorem (z neznámého čísla na neznámý telefon). Liam od této chvíle pádí se svým robustním medvědem ulicemi Berlína velmi Nebezpečnou rychlostí, neohroženě a stejně odvážně, jako Ambulance převážející Rychle a zběsile pacienta se zástavou srdce. V robustním SUV jsou uvězněni všichni tři Psychopatem, který požaduje po taťkovi nemalé tajně ulité firemní Výkupné, jinak jim garantuje, že s nimi kára vyletí do luftu na to tata, jako Telefonní budka v Černobylu. Takto stručně by se dala shrnout nepříliš originální zápletka, kterou už jsme v jiné podobě měli možnost shlédnout nesčetněkrát. Ostatně i tohle je již třetí remake španělského El desconocido. A jaké to bylo? Je to takový ten klasický film, u kterého nesmíte hlavně přemýšlet. Je plný klišé a těžko uvěřitelných záležitostí, které by byly uvěřitelné leda tak v paralelním vesmíru, kde platí jiné zákonitosti. Ve výsledku je to stejně zábavné asi jako příprava Popcornu. Sledujete to, i přestože jste to už x-krát předtím viděli. Samotný průběh je docela akční, neb příprava je lehce tajemná a zároveň docela zábavná, ale stejně po celou dobu tušíte, že na konci bouřlivého procesu vás stejně nečeká nic jiného než staré známé kukuřičné pukance. Trošku se obávám, že stejně rychle jako plynul děj filmu, tak, že stejně rychlý bude i proces odpaření z mých paměťových buněk. Pozor spoiler: 👨‍👩‍👧‍👧🏠👨‍👦‍👦🚗📞🗣️💣😱💰🚗🚙💥⚰️⚰️🚗📞🗣️😱🚗🚆🚘💥⚰️🚗🚓🚧👮‍♂️👩‍👧‍👦🚗👨🖕🗣️🌉💥🗣️⚰️ ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní, napínavá oddechovka, která mi dost rychle utekla. Ač scénář nepřináší absolutně nic nového a  je úplně jasné, jak to celé dopadne, tak mě to nějakým způsobem dost bavilo, už od samého začátku. "Jízda smrti" (debilní název), totiž začíná už od 15. minuty. Škoda jen toho idiotského a nudného závěru. Každopádně, jeden z těch lepších filmů, za poslední dobu, kde se objevil staroušek Neeson. (261. hodnocení) Btw, remake německého Nevystupuj. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nemecká verzia sa mi svojho času dosť páčila, takže prečo by som mal predpokladať, že Antal s Neesonom to výraznejšie pokazia, respektíve že by to snáď nemohli nakrútiť ešte lepšie. No pravda je taká, že obaja idú na pol plynu, ako by ich to ani nebavilo, to Modine mohol dostať viac priestoru, keďže si svoju úlohu užíva asi najviac. Je to menej adrenalínové ako naposledy, čo je škoda, pričom akčných scén je dosť. Najviac zo všetkého však nechápem, prečo sa to opäť odohráva v Nemecku. Šikol by sa napríklad Paríž. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Po španielskom origináli prišli prerábky z Nemecka a Kórey a potom táto americká. A je asi najhoršia, hoci má najslávnejšieho herca. Videl som len nemecké Nevystupuj! a tam tá thrillerová rovina bola výborná. Srali ma len fízli. Tu ma srala aj tá thrillerová rovina, ktorá nepriniesla očakávané vzrušenie a na Liamovi už vidno, že zub času nepustí, hoci hrať vie, ale pohyb už ako by klinec prebil podrážku. A to sedí v aute! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Remake prakticky neznámého španělského thrilleru, který k danému tématu řekl naprosto vše a nebylo tak nutné ho předělávat do jakékoliv jiné podoby. Bohužel stalo se a nejen, že remake není ničím invenční, on vše zpracovává výrazně hůř. Snaží se zaujmout pocitem svižného thrilleru s efektními výbuchy, ale vzhledem k tomu, že má jít primárně o konverzační a dost komorní thriller, selhává ve scénáři a hlavně v hercích, kteří jsou otravní a neví co hrát. Neeson se definitivně dostal tam, odkud není návratu. 30% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Neni to nejlepsi akcni film, ale ani nejhorsi. Ma celkem vysokou ucinnost. Jde už od čtvrtou verzi remaku a tento má nadůrodu řečí. Hrdina je opět prací unavený otec, má zanedbávanou manželku a děti v pubertě.  Podezírání a vzruseni je zaklad Hitschcocovske zabavy, ale techto 91  minut uzkosti s vystresovanym Neesonem moc zabavy nenabizi. Je to pouhe mininum koukatelnosti na Neesona i když trénuje box a nemusíte o něj mít strach. Nechybí televizní zprávy a aby neustálá jízda v autě nebyla tak nudná, objeví se tajemný pronásledovatel a exploze aut, nebo panika. Vedení policie je politicky korektní. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Překvapivě ne až tak špatné, jak jsem čekal. Poslední filmy Neesona upadaly na tom, že už je to stařík ve svých letech, a tak akce a rvačky působily dost nevábně jak z domova důchodců a taky scénáře jeho filmů taky za moc nestály. Oba problémy zde ale konečně nejsou - jednak proto, že tady Neeson celý film sedí v autě a druhak proto, že jde o nápad už stokrát viděný a omílaný, nicméně stále přívětivý a zábavně napínavý, takže jsem byl napjatý po celou dobu, užíval jsem si každý další "úkol" a netrpělivě čekal na finální odhalení. Stejně tak vizuál není nikterak špatný a drajv se filmu taky upřít nedá. Suma sumárum rozhodně neurážející jednohubka, která zabaví, zaujme a ikdyž je to neoriginální téma, vyloženě jsem se nenudil. Průměr. ()

Reklama

Reklama