Reklama

Reklama

Ušák Chicky a Zlokřeček

  • Francie Hopper et le hamster des ténèbres (více)
Trailer 11
Belgie / Francie, 2022, 92 min (Alternativní 88 min)

Obsahy(1)

Mladý Chicky je jiný než ostatní. Je tak trochu neobyčejný. Narodil se jako napůl kuře a napůl zajíc. Měl štěstí, protože ho jako malého adoptoval král Petr, slavný zaječí dobrodruh. Chicky i přes své odlišnosti chce to, co každý: zapadnout mezi ostatní a mít kamarády. To, že je pořádný nešika, pro něj není žádná překážka. Odvaha a nadšení mu totiž nechybí. Celý svůj život touží zažít pořádné dobrodružství! A jedno opravdu velké na něj právě čeká! Z vězení uprchne největší padouch v Království, Chickyho zlotřilý strýc, který chce krále Petra připravit o trůn. To je pravá příležitost pro Chickyho! Se svými dvěma společníky, jízlivým želvákem Abem a odvážnou odbornicí na bojová umění, skunkem Meg, se neohroženě vydávají vstříc nebezpečí. (Bioscop)

(více)

Recenze (20)

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Když tohle porovnám s Ježkem Sonicem 2, který hrál nedávno, tak by si Sonic 2 zasloužil pěstí do koulí. Samozřejmě, jelikož jsem starší, tak jsem k tomuto filmu přistupoval jinak. Kdybych to viděl jako malý, tak je to na jasných pět z pěti, Protože tomu ději nic nechybí, a na animákovské poměry to bylo napínavé. Nebyla to žádná rychlokvaška, ale hodně povedený animák, za což v dnešní době klobouk dolů. I animace byla super. Takhle ve věku, v jakém jsem, bych tomu dal 3,5*. Ale pro koho je tento film určen? No přece pro děti. Takže středem mezi 3,5* a 5* jsou 4*. Viděno v kině s mladší sestrou. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Jako by se tvůrci Ušáka Chickyho a Zlokřečka nechali inspirovat německým Zajíčkem Bezušáčkem a ušatým kuřetem a celý film navíc obalili do indiana-jonesovského hávu. Chicky je na první pohled lehce netradiční postava, nicméně ztělesňuje starého známého "outsidera, který chce zapadnout a hledá svůj smysl života". Technicky snímek oplývá slušně udělanou animací, i přesto, že nejde o výtvor žádného známého studia. Příběhově Ušák Chicky moc nepřekvapí, což lze u filmu primárně pro mladší publikum prominout, zato ale příjemně napne. Postrádal jsem však v průběhu děje nějakou výraznější dávku humoru (nejvíce mě bavila "hranatá prasátka"), kterou bych u animáku očekával, a vedle toho mi chvílemi přišel scénář trochu mimo cílovou skupinu (např. řeči o odborech). Přesto jde ale o mile strávených devadesát minut v kině. P. S. Při scéně s "armádou světélkujících křečků" jsem si nemohl nevzpomenout na třetího Pána prstenů. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Hezký námět na rodinný animák, příběh je pohodový, nenáročný a pro děti poučný, že dobro zvítězí nad zlem. Ovšem příběh mě bavil do té doby, než se objevila prasátka. Ta mi do filmu vůbec nesedla a na konci to zazdily křečci. Ale 3* si tato pohádka zaslouží. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Taková jednoduchá roztomilá pohádka. Želva je stejně nejlepší, ušak je skvělý, příběh zajímavý. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

CGI zvierací Indiana Jones? To by nemusel byť zlý nápad. Nie je tu ani otravný detinský humor. Ale celé je to také strašne jednoduché a nudné. Ničím to poriadne nezaujme. Sú oveľa lepšie animáky. 5/10. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Mix Indiana Jonesa, Dumba a mnohých ďalších rozprávok. Dokopy to aj celkom funguje, film zabaví, hoc nemá žiaden wow moment. Na jedno pozretie veľmi príjemne. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Obstojný animák dokonce jeden z lepších co tento rok vyšel. V podstatě je to Indiana Jones v animované podobě polokuře a polozajíc hledá nástroj co dokáže pomocí křečků ovládnout svět , který hledá i jeho strýc co chce vládnout království. Je to obstojné pořád se tam něco děje a scéna s prasaty je vizuálně zajímavá. Potěší i to, že zde není fekální humor (kdo viděl Princeznu Rebelku taky od Francouzů ví co myslím) a celkově i humor obecně je to spíše dospělejší animák.  80 procent ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Na tenhle animák jsem se koukl v kině jen proto, že zrovna jsem měl volno a nevěděl co dělat a voila? Jako dost střelený film. Kdo kdy viděl křížence zajíce a slepice v jednom? Tenhle film přesvědčil o pravosti. V zásadě dost napínavý film, kdy se ušák snaží uspět nad arénou nástrah a zahrát si na Indiana Jonese, se skunčicí a želvou u které jsem se doslova padal smíchy, když zmínil ušáka masochistou. ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Celé Disney aj s ich miliónmi sa môže ísť pásť. Belgičania so zlomkom rozpočtu Encanta urobili oveľa zábavnejší a sympatickejší animák. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia neskrývajú svoje nadšenie a úctu pre(d) Indiana Jonesa. Stačí si pozrieť na Chickiho oblečenie, ale aj v koncepcii objaviteľskej časti nájdeme „inšpiráciu“. A to, že niektoré motívy hudby sú veľmi podobné k tomu, čo použil John Williams, už asi nie je potrebné nejako rozobrať. Vizuálne je to na slušnej úrovni. Postavičky s jasnými charaktermi a predpokladateľným vývojom. Z hľadiska „nečakaných“ vtipných scén najviac potešili prasiatka „nezvyčajného tvaru“. ;) Osobné hodnotenie: 76% (***) ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Celkom to ušlo. Kreslený Indiana Jones s fajn králičkom mutantom a jeho smrdľavou karate tchoricou. Dobrý bol aj záporacký zajo s krivým uškom. Liezla mi na nervy len tá nudná a ukecaná korytnačka. Deťom sa to páčilo a to je hlavné.. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Toto bola veľká chyba myslieť si, že by škrečok temnôt mohla byť zábavná rozprávka. Humor nula, nix, náda, zero, absolútne nič. Animácia dnes už ozaj len priemerná a tak ostalo už len spoliehať sa na príbeh. Ten bol vcelku fajn, inšpirovaný dobrodružnými filmami, najmä teda Indiana Jonesom. Nesmial sa dospelý, nesmiali sa deti, deväťdesiat minút nejako prešlo a bolo. Iba šedý šedučký priemer. Belgičania to animovane nevedia. 50%. Kurozajac ? To fakt ??? ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Priemerný európsky animák s kvalitnými animáciami a milými postavičkami, ktoré deti určite nadchnú. Problémom ale je, že podobných rozprávok je neskutočné množstvo a aj keď tento hrá trošku na dobrodružnú nôtu v štýle Indiana Jonesa, je to stále len taká klasická šablóna, ktorá ničím výnimočným nezaujme a takpovediac splynie v dave množstva animákov. Chcelo by to niečo údernejšie. 55 % ()

Grázl83 

všechny recenze uživatele

Animace na evropské poměry velmi dobrá. Co se týká děje, začátek nebyl špatný a párkrát jsem se i zasmál, ale poté co se objevila prasata, co celé přestalo dávat smysl. ()

charles3 

všechny recenze uživatele

Upoutávka vypadala dost pochybně - něco jako zvířecí animovaná variace na Indiana Jonese s bizarní trojicí hrdinů, natočená v jen o trochu méně bizarní evropské produkci málo známým studiem a málo známým režisérem. Skutečně, začátek mi přišel jako animovaný zvířecí REMAKE (!!!) Dobyvatelů ztracené archy, a to včetně variace na slavný Williamsův hudební motiv (!?!?!). Překonal jsem ale počáteční rozpaky a začal si film užívat. Přibyly motivy ze Lvího krále, Mlčení jehňátek, Star Wars a dalších hitů, děj šlapal a provázel jej docela inteligentní dospělý humor a vtipné hlášky. Jen doufám, že tvůrci zaplatili Kasdanovi, Lucasovi a Spielbergovi autorská práva... ()

Reklama

Reklama