Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v roce 1989 natočil režisér Hynek Bočan televizní komedii podle scénáře, který napsal ve spolupráci s Miroslavem Skálou, nebylo téma seriálového herce u nás tak aktuální, jako je dnes, v době nekonečných seriálů… S o to větší chutí si divák může v současnosti příběh vychutnat. Komedie vychází z principu „televize v televizi“ a Petr Nárožný v ní ztělesnil hlavní hvězdu populárního seriálu, její osudy v rámci fiktivního děje i v soukromí – vně i uvnitř seriálu. Prolíná se tu natáčení se životním příběhem herce, do něhož zasahují fanoušci a okolí, které mnohdy nedokáže odlišit postavu od jejího představitele. Hrdina se tak dostává do situace, kdy mu role nedobrovolně mění vlastní život… (Česká televize)

(více)

Recenze (73)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Taky se mi dost často stává, že si herce ztotožním s nějakou rolí. Jeden čas jsem si myslela, že Josef Dvořák se jmenuje Svatopluk Kuřátko. Několikrát jsem byla svědkem toho, když prodavačka obsluhovala Čestmíra Mázla. Dneska jsme spíše svědky útěků do seriálů. Mnoho herců s ledovým klidem přiznalo, že jim seriály platí složenky a hypotéky. Když děláate svou práci pořádně, tak je velmi snadné se jí nechat pohltit a pak je těžké z ní vystoupit. V herectví to platí dvojnásob. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Vynikající televizní komedie, která místy i mrazí. Závěrečná pointa je opradu skvělá a také některé záseky nemají chybu. Heřmánek a Nárožný jsou výborní, z ženských rolí ale stojí za zmínku snad jen účes Veroniky Žilkové. Úsměvné jsou i naivní představy, že nejhorší, co se může stát je, že diváci obdarovávají svého hrdinu domácími mazlíčky. V dnešní době paparazzi opravdu dojemné... ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Chvílemi opravdu nudná a nezáživná komedie, na které je nejhodnotnější pohled na natáčení, na filmová studia a způsob práce herce. Jinak Nárožný i Heřmánek dobří, Nárožný si zahrál spíše rozvážnou postavu, zatímco Heřmánek převzal po Nárožném nervní projev herectví v roli nervního režiséra. Celkově průměr, který není třeba vícekrát vidět. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Nárožný essential... Petr Nárožný tady ohromně válí a představuje se ve vrcholné formě. Scénář je odvážný a dobře promyšlený a přestože byl film natočen na konci osmdesátých let, nyní je snad ještě aktuálnější. Minimálně někteří protagonisté nekonečného seriálu Ulice se musejí v trampotách herce Hofmana vidět jako v zrcadle. Perfektní jsou scény z "placu" s rovněž výborným Karlem Heřmánkem jako režisérem. Pro mě velké překvapení... ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Velice zajimavy pocin, pri kterem je tezke odhadnout o kterou z roli hlavniho hrdniny Hofmana se vlastne jedna.Petr Narozny mi v jendom okamziku silne pripomnel V.I.Lenina.Jinak se na jednicku zhostil sveho partu.Jeho prvni zena Kretschmerova se mi do jeji role vubec nehodila,stejne jako jeho druha pani pi Svandova,ktera vse navic podtrhovala tim ,ze jakozto maskerka byla neuveritelne zmalovana.V jedne ze svych dalsich roli jednoho z filmoveho stabu se dvakrat ukaze Jan Kraus.Karel Hermanek v roli rezisera jednickovy. Film zakoncuje svym minutovym stekem reziser Karel Smyczek. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Vjezd do firmy Chemoprup v úvodu je ve skutečnosti vjezd do areálu České televize z jižní strany. (Haniczka)
  • Ve filmu zazní tři slangové výrazy: „skoprovat“ – jedná se o kopírování natočeného filmového záznamu, „rudl“ – to je pojízdný vozík na břemena, jméno dostal podle výrobce německé firmy Rudly AUER Packaging, a termín „nočka“ – jedná se o filmování v noci. (sator)

Reklama

Reklama