Reklama

Reklama

Už se vám někdy ztratily dveře od bytu? Pravděpodobně ne a buďte rádi, poněvadž nahradit takovou ztrátu není tak snadné. O tom, i o mnohém jiném, například o vztazích mezi lidmi, špičkování mezi sousedy Papírníkovými (P. Nárožný a J. Synková) a Laštovkovými (J. Kemr a P. Popelka), vypráví tato malá televizní komedie, kterou natočil podle scénáře M. Čepelky a Z. Svěráka v roce 1976 L. Smoljak (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá krátká televizní komedie s P. Nárožným v hlavní roli. Panu Liboru Papírníkovi jsou odcizeny vstupní dveře do bytu, které měl vysazeny, neboť je chtěl obrousit, aby spodní hranou nedrhly o koberec. Vynikající P. Nárožný, tenkrát ještě na počátku kariéry, avšak jeho komediální talent byl zcela nepřehlédnutelný, se ve velké míře zasloužil o úspěch této nenáročné komedie, neboť se snažil opatřit náhradní dveře, což se ukázalo jako problém. Když se mu nakonec podařilo dveře zakoupit pod rukou, ukázalo se, že pachatelé jsou jeho sousedé (neznámý P. Popelka a jeho potměšilý otec J. Kemr), který svůj záškodnický skutek zamýšleli jako žert. V této vtipné televizní crazy komedii podle scénáře M. Čepelky a Z. Svěráka v režii L. Smoljaka se ve vedlejích rolích, které příběh výrazně obohatily, se objevil další soused V. Hrabánek, perfektní V. Lohniský jako úředník na pojišťovně, kriminalista O. Vlach, Papírníkova manželka J. Synková či pracovnice v půjčovně L. Kořínková. Jedná se o příjemnou komedii se začínajícím P. Nárožným, které mohu směle zařadit do řady mírně nadprůměrných televizních komedií. ()

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Optimálně dlouhá situační komedie o tom, jak není snadné bydlet vedle vykutáleného souseda, který oplácí stejnou mincí.. Jednou se ztratí z balkónu bažant, podruhé zmizí dveře .. Výborný Nárožný, ostatní mu jen sekundovali, vzájemně to, v režii mistra Smojlaka, vyplynulo v perfektní záležitost .. ()

Stanix 

všechny recenze uživatele

Kratičká hloupůstka o jedněch dveřích od jednoho bytu. Zdejší hodnocení těžce neodpovídá skutečné kvalitě. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Dveře jsou typická komedie let sedmdesátých. Z dnešního pohledu se chvílemi až moc tlačí na pilu a je trochu až moc přehnané. Přesto, že se na tvorbě podíleli Cimrmani, je vidět, že tohle není úplně jejich šálek kávy. V jejich hrách je humor decentní a nechá diváka dojít k úsměvu samotného na základě toho, že mu leccos dojde samo. Petr Nárožný také chvílemi až trochu přehrával, ale to v jeho komediích bylo místy typické. Na druhé straně samotná zápletka je úsměvná, dveře se často neztrácejí a mít takové sousedy může být o nervy. Zajímavá byla také role Zdeňka Svěráka. Tohle je možná jediný záznam jeho role, kde neřekl jediného slova. ()

infernet 

všechny recenze uživatele

"Jste u vokna a ukradnou vám dveře. Člověk neuhlídá všechno," Výborné herecké obsazení a tvůrčí tým S+S, co víc si přát? ()

Standey 

všechny recenze uživatele

No vida. A šlo to i bez peněz... Tyhle nízkorozpočtové mikrokomedie byli vážně cool a bohužel dnešní filmaři nezvládnou už ani to... ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Geniální hláška pojišťováka p. Lohniského cca ve 23:40 : "Panu Kočkovi ještě nestačily oschnout slzy žalu a už se mi tu rozplakal štěstím". Jinak výkon mého oblíbence p. Nárožného opět hodný nějakého akademického ocenění. ()

Reklama

Reklama