Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neděle bývá pro většinu lidí dnem odpočinku, pro některé je to den pracovní jako každý jiný a pro někoho je to zase den osudových změn a rozhodnutí. To je případ Svatopluka Kuřátka (J. Dvořák), jehož vztahy s Hedvikou (K. Macháčková) pokročily natolik, že si na neděli naplánovali u jejích rodičů zásnuby. Štěstí se usmálo i na věčně zachmuřeného kuchaře Křikavu (J. Somr), kterého dlouhodobě trápí rodinné problémy. Znenadání přijíždí jeho žena (J. Bohdalová) a věci pokročí tak daleko, že ho pozve domů. Mezi zaměstnance „prosákne" zvěst o tom, že hotel se má z důvodů rekonstrukce na dlouhou dobu uzavřít. Každý si už nějaké nové místo shání, jenom kuchař Šechtl (J. Moučka) o ničem neví. To je také důvod, proč odmítne zaskočit v neděli za Křikavu, pro něhož je opětovné sblížení s manželkou důležitější než cokoli jiného. Černý Petr nakonec zbyde opět na Svatopluka, který s Křikavou sympatizuje a chtěl by mu pomoci. Ale jak? To je další z rébusů, na jehož řešení se podíleli i diváci. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu nedotažené. Bohdalové jsem její postavu nevěřil ani náhodou, celé to tak nějak plave na vodě, ta sobotní návštěva místo nedělní je divně uťatá a přijde nijaký konec... Ale je fakt, že slyšet citovat Bibliv komunistickém seriálu je hodně zvláštní. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A o naše roucha se bude metat los.... říká číšník (Vlastimil Brodský). Jedná se o část z bible Matouš 27:35. Ukřižovali ho a rozdělili si jeho šaty házejíce o ně los. Slyšet citovat bibli ze socialistické televize bylo opravdu vzácné. Rodiče Hedviky (Kateřina Macháčková) bydlí na adrese  Dolní Branná čp. 209. Od místa kde pracují a kde se hlavně natáčelo, je to 18 kilometrů. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Já už se tak těším, až se nebudu muset dívat na tu jeho hubu a poslouchat ty jeho zupácký kydy!" Hotel čaká dlhodobá rekonštrukcia, zamestnancov čakajú presuny na iné fleky a nášho Svätopluka čakajú pytačky. Atmosféra v pracovnom kolektíve sa mení s vidinou konca, padajú ohľady, padajú zábrany a padajú biblické citáty. Štyridsiatnik Dvořák na diskotéke pôsobí presne ako má odviazaný štyridsiatnik na diskotéke pôsobiť. Na divácke usmernenie si tentoraz zavolali okrem iných aj rukavičkára a psychiatričku, ktorá ako správna intelektuálka televíziu prakticky nesleduje a okrem klikania v štúdiu či zhasínania v domácnostiach sa hlas ľudu prezentuje aj zábermi na blikajúce panelákové sídlisko. Záver trochu rozpačitý a useknutý, je to za tri autobusom ťuknuté embéčky. ()

Reklama

Reklama