Reklama

Reklama

Epizody(5)

Obsahy(1)

Tvůrci ikonického internetového seriálu sKORO NA mizině přichází s novým seriálem Liga mužské moudrosti, který je opět financován pouze z finančních příspěvků svých fanoušků. Tento útok na hyperkorektnost přinese nejen nové téma, ale i nové herce, jakými jsou například Michal Isteník, Eva Leinweberová či Tomáš Havlínek. Kreativní tým a Jiří Langmajer však i nadále zůstávají. Hlavní myšlenka seriálu je, že se tvůrci musí postavit proti hyperkorektnosti současné doby, proti špatně podanému či zneužívanému fenoménu #metoo a tak dále. (Filmové studio Dolní Vítkovice)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

MFloyd 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu hodně slabý. Seriál založený pouze na nekorektnosti a ničem jiným. Vtipy tak na půl vtipný, nebo strašně tlačené, aby z toho vyplynulo, že je někdo kretén. O nic víc nejde a to se nechci tady bít ani za jeden charakter, protože jsem si nevšiml jediné, alespoň trochu normální postavy. Burani co křičí "Baník pičo", ženský co z nějakého důvodu hrajou loterii, jeden LGBTQ spasitel, ale nikdo, kdo by mi byl sympatický. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch počinů, u kterého si prostý občan chrochtá, protože mu tvůrci rozumí; sleduje něco, co důvěrně zná...lidová zábava. Kdežto intelektuálové v něm vidí přesah s chytrými odkazy, umně skrytými za zemitou mluvou, přesto však dokonale reflektující dnešní dobu...satirická šleha. A přitom si ti první možná neuvědomují, že spíš než veselé karikatury jich samých, jsou to nepříliš lichotivé fotomontáže. A těm druhým nedocvaklo, že přestože v hovně občas zahlédnou zrní... celozrné pečivo, to z něho nedělá. Ale pokud napíšu, že jde o slaboduchý humor založený na fekálních dialozích, které pronáší stereotypně pojaté postavy a ústřední motiv, tzn. ohrazení se proti cancel culture, je podáno bez nápadu, tak u jedněch budu nafučený cip, co nerozumí srandě a u druhých lopata, která nerozkódovala geniální Kolečkové myšlenky. Pro mě je to jeden z nejpřeceňovanějších současných scénáristů, takže přijímač mám nastavený ledabyle; mám totiž raději jiný druh humoru (Okresní přebor mě bavil moc, ale považuji ho za dílo Prušinovského). Že je něco nekorektní, mi nestačí. Ono to ohrazení se proti čemukoliv, jde i chytřeji a pořád to může působit jako těžký punk. Výše popsané není kritika práce herců i ostatních techniků, snaha je to sympatická, ale spíš zdůvodnění, proč se k davů nadšených konzumentů ostravské vlny nekorektna neřadím. Jeden Kozub, z Ostravy centrum zábavy ČR nedělá. ()

Reklama

Degger007 

všechny recenze uživatele

Já osobně mám rád tuhle ostravskou partu a taky mám rád všechno, co řeže do současný pseudo-korektnosti, ale tohle mi přišlo o dost slabší než sKORO NA mizině nebo Lajna. Za půl hodiny se tam toho vlastně moc nestalo a nějaký děj proběhl až v poslední minutě. Evidentní byla snaha narvat tam co nejvíce nekoretních replik, ale výsledek je takový beztvarý. Určitě oceňuji herecký výběr, ale nemůžu se zbavit dojmu, že minimálně tři mužské postavy se chovají úplně stejně a kdyby dvě z nich chyběly, vůbec nic by se nestalo.  Nevím, jestli bych si to pustil znova, ale i tak bych byl rád, kdyby vznikly další díly, abych zjistil, jestli se to někam posunulo. Každopádně, všechno, co naštve sluníčkáře a kavárnu, je prospěšný. ()

tereez odpad!

všechny recenze uživatele

To je až neuvěřitelný, kolik profláklejch tváří se upsalo k něčemu takovýmu. :D Četli scénář? A přišlo jim to jako dobrej nápad, však celej národ je pln idiotů, kteří budou hýkat nadšením z toho, že se někdo konečně strefuje do tý hYpErKoReKtNoSti? Protože kde bysme byli, kdybysme se třeba ženskejch ptali, jestli chtěj taky šukat? Úpadek civilizace toto, tak snad se šuká rovnou a bez otázek, Máňo, drž, hahaha! Celej první díl a deset minut z druhýho, víc nezvládnu a snižuju z jedný na odpad. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Popravdě řečeno bys tu měl mít i třetí genderově neutrální hajzly." ________ Ok, vezmu to z druhýho konce. Pokud jsem tomu porozuměl dobře, tvůrci populárního internetovýho seriálu 'sKORO NA mizině', režisér Vladimír Skórka a scénárista Petr Kolečko, se pokusili natočit další internetovou sérii s názvem 'Liga mužské moudrosti', která je koncipovaná jako reakce na cancel culture a politickou korektnost. Asi jsem moc velká sněžná vločka a sluníčkář (lol, koho to sere), ale přišlo mi, že z toho nakonec vzešla taková ostravská low-budget kopie seriálu 'MOST!'. Jenže zatímco seriály 'MOST!' i 'sKORO NA mizině' perfektně pracovaly s českým humorem, ironií a nadsázkou, tady maj komediální džouky tah na branku leda tak pro voliče Volnýho bloku a SPD. Není to sice tím, že politickou korektnost taky považuju za úlet, ale většina fórů stylu "romové a LGBT bad" je tak neuvěřitelně prvoplánová, primitivní, a snaží se být "politicky nekorektní" tak debilně, až to ani vtipný není. Celkově ani nelze poznat, co je tvůrčí záměr a co zase obyčejnej faux pas. Jestli bude divák s tímhle seriálem sympatizovat taky dost záleží na jeho světonázorech a vkusu, což není moc dobrá vizitka. Co naplat, čecháčkům a flaztencům se to bude nejspíš líbit. Každopádně jsem zvědav, jak dlouho tenhle projekt zůstane naživu. Dost mě taky udivuje, co tady dělá tak talentovaná herečka Pavla Gajdošíková. Langoš samozřejmě nesměl chybět. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (3)

  • Seriál je financovaný výhradne len z finančných prostriedkov fanúšikov. (OJan)
  • Podobně jako v seriálu sKORO NA mizině (od r. 2020) můžeme na konci každé epizody vidět vstup režiséra, scenáristů nebo herců. (OJan)
  • O tom, jak se bude seriál vyvíjet, měli diváci možnost hlasovat prostřednictvím YouTube. (Diego75)

Reklama

Reklama