Reklama

Reklama

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (45)

tron 

všechny recenze uživatele

„Teraz ju musíme zabiť, však?“ Zvláštny film s na prvý pohľad smrtiacou dĺžkou dvoch (!) hodín. Ktorá ale, ako na konci zistíte, mala opodstatnenie. Scenár totiž obsahuje množstvo motívov. Jednak je to parafráza na klasickú Dickensovu Vianočnú koledu. Zároveň je to však tiež jej moderný reboot (remake?) a keď už si myslíte, že vás zápletka neprekvapí, zistíte, že je to de facto plnohodnotný sequel Dickensovho diela. A do toho chvíľkový flashback, takže je to na pár minút aj explicitná adaptácia Dickensa. Reynolds a Will sú dobrá dvojka, ponúkajú svoj bežný štandard. Film je ladený ako muzikál, tanečné a spevácke vystúpenie nie sú zlé, občas sú kúzelné, ale skôr len v drobnostiach, než v celku; chýba tomu spontánnosť, radosť, nákazlivosť, i hravosť a vynaliezavosť (najbližšie k tomu má „nadávková“ pieseň). Rušilo ma, že som nevedel, akej vekovej skupine je snímka určená. Na jednej strane sa tvári ako ukážkový vianočný rodinný film a potom sú tam wtf scény pre dospelých, aby sa to následne opäť vrátilo do filmu s hodnotami a výchovno-morálnym apelom. Judi Dench??? ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

V jednu chvíli jsem i přemýšlel, že bych tomu i jednu hvězdu i přihodil. Jasně, Spirited je variace na stokrát viděné a to i přes příjemně kousavou sebereflexi hned v několika momentech. Přesto nabízí dostatečné množství osobitého charakteru na to, abych si to chtěl v budoucnu dát znovu. Což s přihlédnutím k faktu, že muzikály těžce nemusím je úctyhodný výsledek. Jasně, místy je to trochu moc doslovné, jindy se filmy zase příliš moc snaží vybočit. Nicméně už jen kvůli obsazení a dobře mířenému humoru se špetkou vánoční atmosféry, vlastně proč ne. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Ze Spirited nová vánoční klasika nebude, je to ovšem minimálně dostatečně zábavný výplach, který má své světlé momenty a na Vánoční koledu navazuje hravým a poměrně šikovným způsobem. Zamrzí nerozhodné přeskakování mezi vážnější a odlehčenější vodou, kdy Spirited rázem působí jako dílo dvou tvůrců, kteří se zoufale nebyli schopni rozhodnout, jaký nádech má vlastně Spirited mít. Nejen díky chemii Ryana Reynoldse a Willem Farrelem a poměrně zajímavou prací s jejich postavami vlastně Spirited minimálně za vidění stojí.... ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Uff toto islo mimo mna. Bol som donuteny to pozerat bez toho, aby som vedel ze to je muzikal. A hudobno-tanecna zlozka ma extremne obtazovala. Inak nemuzikalove pasaze su relativne ok. Ferrell aj Reynolds hraju svoj standard a spolu sa celkom doplnaju. Spracovanie 100x ohraneho Dickensa je celkom dobre a napadite. Uz som videl aj horsie vianocne filmy. Hrane casti bez hudby a spevu su tak na 3 mozno 3 a pol*. Vysledne ale davam len dve. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Spojení Willa Ferrella a Ryana Raynoldse jsem si nemohla nechat ujít. Nakonec jsem docela i spokojená. Verzí Vánoční koledy jsem viděla nespočetně, ale tahle je moc povedená. Líbí se mi, že je zasazená do moderního světa, je tam i hezky promyšleně vysvětleno, jak svět vánočních duchů funguje. Oba herci mají podobný humor a skvěle se doplňují. Občas jsem se fakt od srdce zasmála, naštěstí žádné trapnosti vás nečekají. Písně nejsou nic moc, vyloženě mi žádná nezůstala v hlavě, ale na zkouknutí o vánocích, když chcete mít večerní pohodu, to bohatě stačí. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Na vánočním večírku se Duch Vánoc (Will Ferrell) setkává s návštěvníkem večírku převlečeným za skřítka Buddyho. Will Ferrell je známý především díky roli této postavy v klasickém vánočním filmu Vánoční skřítek (2003). (sh3riff)

Reklama

Reklama